Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
417
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Windows 10'da Laptop Kapağını İndirince Çözünürlük Değişmesi
T
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba.Sorunum şu;
-Windows 10 Pro son sürüm yüklü Monster Tulpar V8.1 laptobumda oyun oynarken bilgisayarı HDMI kablosuyla TV'ye bağlayıp DualShock4 ile oynuyorum.Mesela Witcher 3 oynarken laptobun kapağını nerdeyse touchpad'e değecek kadar indirdiğimde hemen bir çözünürlük değişiyor,burda bahsettiğim şey uyku moduna geçmesi falan değil.Uygulama aktif duruyor ama mesela witcher 3 oynarken kapağı tamamen indirdiğimde 1 sn.liğine masaüstünde siyah ekran geçişi oluyor ve oyunu simge durumuna küçültüp masaüstüne atıyor.Çözünürlükte değişiyor.Bahsettiğim sorunla ilgili Youtube'a yüklediğim videoyu izleyebilirsiniz.

Youtube Sorun Videosu

Tavsiye edeceğinizi düşündüğüm ve işe yaramayan önerilerden biraz bahsedeyim;
- Klasik Windowslarda bulunan kapak kapatılınca ne olacağını seçin kısmında bütün seçenekler 'hiçbirşey yapma' olarak ayarlı.
- Oyunun çözünürlüğü ile TV'nin çözünürlüğü farklı Windows onla ilgili ayarlama yapıyor derseniz; oyun da 1920x1080 çözünürlükte, TV de aynı çözünürlükte.
- Başka TV'de denedin mi derseniz; evet denedim Arçelik ve Sony Bravia marka TV'lerde de bahsettiğim durum oluşuyor.
- Başka bilgisayarı aynı TV'lerde denedin mi derseniz; Evet annemin HP Marka laptobunu(Windows 10 Pro kurulu) HDMI ile denedim.Sonuç gene aynı.
- TV'leri yazılım olarak güncelleştirdin mi derseniz ; evet 2 TV'yi de kendi sitesindeki son sürümle güncelleştirdim.
- Ekran kartı sürücün güncel mi derseniz ; evet Nvidia'nın birkaç gün önce RED DEAD REDEMPTION 2 için çıkardığı güncelleme kurulu.
- Başka oyun da denedin mi diye sorarsanız; Evet The Witcher 3 Wild Hunt ve Assassin's Creed Odyssey oyunlarında da aynı sıkıntı var.Laptobun kapağını kapattığım gibi bilgisayar 1 saniyeliğine siyah ekran veriyor, masaüstüne geçip çözünürlüğü düşürüp oyunu simge durumuna küçültüyor.DualShock4 üzerinden tekrar oyuna geri dönmek yıprattı artık beni.Ayrıca şöyle birşey de var.Bu sorun sadece oyun oynarken olmuyor.Mesela hiçbir uygulama açık olmasın ekranda.Ama PC gene HDMI ile TV'ye bağlı olsun.Gene kapağı kapattığımda aynı şeyler oluyor.Bu sebeple oyunla alakası olduğunu sanmıyorum bu durumun.
- Antivirüs programını kapatıyor musunuz derseniz; evet kaspersky internet security 2019 lisanslı yüklü ve her oyuna girişimde kapatıyorum.
- Hangi pil seçeneğinde oynuyorsun diye sorarsanız; Windows 10'un güç seçenekleri düğmesinde 'Yüksek Performans' yok.Sadece 'Dengeli' var.Bugün bununla alakalı olabilir mi diye düşündüm.İnternetten bulduğum çözümle 'Yüksek Performans' modunu geri getirdim ve sabit olarak o aktif ve bütün ayarları asla performanstan ödün vermeyecek şekilde yapılandırılmış vaziyette.
- Laptop şarj olurken veya pildeyken denedin mi diye sorarsanız; evet hem şarjda hem pilde aynı durum oluyor.
- Başka bir Windows'ta(Windows 8.1 , veya 8.0 vs.) denedin mi diye sorarsanız; maalesef çevremdeki PC'lerin hepsi Directx12 için Windows 10 kullanıyor.O yüzden sizlerden ricam Windows 8.1 kullanan biri bir oyun açıp HDMI ile TV'ye bağlayıp deneyebilir mi ? Ben sorunun Windows kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Evet kısaca bahsetmeye çalıştım.Araştırdım bu sorunla alakalı baya ama net bir sonuç bulamadım.Yardımcı olursanız çok sevinirim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timurefe -- 9 Kasım 2019; 0:3:4 >

M
4 yıl
Yarbay

keşke her konu açan böyle açsa Allahım yarabbim ilk defa çok detay veren birine denk geldim

hocam HDMI üzerinden bağlıyorsunuz ya 2 ekranda da gözükecek şekilde değil tek ekranda gözükecek şekilde ekrana aktarma yapın sorun bu şekilde çözülebilir. sonucu yazarsanız başka yöntemlerde deneyelim.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.