Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
646
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Redmi Note 8 Pro Ayrıntılı İnceleme
D
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Videoyu izlemek için tıklayınız

İnceleme yaparken ki Yazılım MIUI10 V10.4.1.0.PGGMIXM



Öncelikle cihazımızın en tartışmalı yerinden konuya giriş yapalım. Helio G90T platformu, Bu platform Gaming yani oyuncu odaklı bir platform, belirli media, iletişim, yapay zeka gibi değerlerden kısılıp GPU ve CPU platformuna odaklanılmış. Cihaz ilk çıktığından antutuda 320binleri daha sonra 300 binleri görüyordu. Antutu v7 den v8 e geçişte tüm marka modellerin puanı yükselirken bu platform 280bine düşürüldü. Antutu tartışmaya açık platform, Nubia Red Magic 3, Meizu 16s,16th vs gibi cihazlar aylarca listenin en yukarısında yer alması gerekirken sebebsiz yere alınmadılar, Ve Red Magic 3-4 ay boyunca performansta liderken listede yoktu. Firma para odaklı çalışıyor. Üst listede en iyiside olsanız gözükmüyorsunuz 3-4 ay baştada kalsanız EN PERFORMANSlı telefon olarak listede gözükemiyorsunuz. Aynı şekilde orta seviyelerde de belirli cihazlar listede tam olarak gözükmüyor. Zamanında 168bin alan Pro 7 Plus, Samsung Note 7 ile aynı seviyede puan almasına rağmen listede yoktu. Ve her gelen güncellemeyle sd660 ın puanı arttırılırken Mediatek X30 platformunun puanı düşürülüyordu. En son Sd660 ın aşağısına da düşürüldü. Ancak gerçek kullanımda durum böyle değil.



Antutu Genel kıstas olarak değerlendirilmeli ancak gerçeklikten uzak, istediklerini başa istediklerini liste dışına rahatça koyuyorlar.



YONGA SETİ VE PERFORMANS



G90T Platformu SD730G nin ve Kirin 810 un rakibi. Aynı şase tasarımı ekran ve anakart tasarımı üzerinde bu platformlara sahip olan cihazlar olmadığı için sıcaklık kriterlerini tek başına değerlendirmek mümkün değil. Böyle modeller var mı derseniz. Oppo nun R15 ve R15 Prosu her şeyiyle aynı yonga setiyle Helio P60 ve Sd660 kullanan platformlar, birçok teste bu iki cihaz arasında P60 lı model öndeydi. G90T ye dönersek saf performans olarak nispeten SD730G den daha güçlü ve kaslı bir platform oyun başarımı daha iyi. Sd730G(Mi9T) ısısal boğazlamaya girdikten sonra saat hızını sabit bir değerde sabit tutarak aynı sıcaklıkta devam ederken, G90T sürekli zik zak çizen yukarı aşağı bir grafik göstermekte buda platformu yormakta ve anlık performans düşüşlerine sebeb olmakta, Kirin 810(Honor 9X) platformuna gelindiğinde ise Performansından neredeyse hiç kaybetmeden yoluna devam etmekte ısınma değeri diğer rakiplerinde 1 derece yüksek olsada en sağlıklı sonucu vermekte olduğu gözüküyor. Burada G90T anlık performans düşüşleriyle can sıkmakta Sd730G gibi sabit bir saat hızı belirlenebilirdi. Arayüzde oldukça hızlı, Cihaz UFS2.1 olduğu için veri okuma yazdırma performansı da çok çok iyi Note 7 de 48MP çekerken bekliyorduk bunda ise 64MP bile şipşak çekiliyor. :) G90T platformu Android piyasasındaki tüm oyunları en yüksek ayarlarda ve ragdoll gibi fizik motoru gerektiren özellikleri en yüksek seviyede açabiliyor. Ancak en yüksek seviyede FPS düşüşlerini kare atlamaları ara ara görüyorsunuz. Bir Battle Royale de birçok defa görmeniz mümkün. Ve buna rağmen hiç ısınma şikayetiniz olmuyor. Hatta son dönemde kullandığım en serin cihazdı diyebilirim. Kasa geniş ve kalın olunca ısıyı dağıtma daha kolay oluyor. Önerilen ayarlarda bu FPS atlamalarını yaşamıyorsunuz. Ayrıca Oyun modu içerisinde Isınma gibi performans sorunlarını dengelemek için ekstra bir ayar bulunuyor. Ben buna maksimum seviyelerde bile ihtiyaç duymadım. Ama konulması güzel.


Videoyu izlemek için tıklayınız



KAMERA



Kameraya gelirsek Kamerayı açar açmaz bende oluşan ilk intiba Redmi Note 7 ile oldukça benzer karakter de bir yapıya sahip olduğu algoritmalar çok benzer gözüküyor. Renkler olduğundan soluk ve renk geçişleri detaysız, Sensör sayesinde keskinlik oldukça iyi. Cihaz oyun odaklı olduğu için ISP/DSP yongasıda kameradan öte bunun üzerine geliştirilmiş. Ya cihazın ISP/DSP sinden ötürü ya markanın yazılımından ötürü, ya da markanın bu ISP/DSP yi nasıl kullanacağını bilememesinden ötürü Sensörün kalitesinin ve vurgusunun çok gerisinde kalıyor. Bence sebeb Xiaomi tarafından kaynaklı Çünkü Veriyi işleme, görüntüyü oluşturma yapısı oldukça benzer duruyor. Ayrıca Oppo Vivo gibi firmalar pahalı modellerde Mediatek i uzun yıllardır kullanırken, Xiaomi nin tecrübesi yok firma adına Snapdragonu kullanmak kadar kolay olmayacaktır. Üzerine kamera noktasında durulmamış.



Gündüz çekimi gece çekimi Fiyatının segmentinde oldukça iyi, OIS yok. EIS güzel çalışıyor. Ancak videolarda FPS düşüyor sık sık kare atlıyor. Video çekerken sürekli pozlama değeri veya beyaz dengesi değişir gibi oluyor. Karşıt ışıkta yapay zeka ile karşıt ışık modunu bazen açıyor bazen açamıyor. Açsa da kişiler karanlıkta kalıyor. Ön Kamerada bunun için modda bulunmuyor. Ön Kamera donanım olarak iyi standart fotoğraf çekiminde 3000-3500TL seviyesindeki bir amirale yakın. Ama düşük ışık veya karşıt ışık oldu mu yazılımda gerekli özellikler konulmadığından başarılı değil. Ön Kamerasıyla eleştirdiğimiz 16th(Flyme 8) daha iyi veya benzer diyebilirim.



Ultra Geniş açı ise önceden denediğim modellerdeki gibi sağ ve sol kenarlarda bozulmaya azda olsa uğruyor. Makro nun 2MP olması pek bir esprisini bırakmamış.

Videoyu izlemek için tıklayınız


Ekran



Ekranı parlaklık olarak güneş ışığında çok başarılı kapalı mekanda böyle değil. Güneş ışığı altında 16th den daha iyi performans veriyor. Ekran soluk, renkler cansız, kontrast düşük, keskinlik nispeten az. Ayrıca Donanımdan veya yazılımdan kaynaklı 4K60FPS HDR bir videoyu SD675 gibi bu cihazın donanımının yarısı nispetindeki cihazlar açarken bu cihazın açamaması bir yerlerde eksiklik olduğunu gösteriyor. MEDYA Özelliklerinin üzerinde durulmamış bir cihaz. Üreticilerinin Tianma ve BOE olması sebebiyle GHOST SCREEN riskini göze alıp satın alın.


Videoyu izlemek için tıklayınız

Malzeme ve Tasarım



Cihazın ana iskeleti/Çerçevesi Plastik Ön-Arka Gorilla Glass 5 Cam 8.8mm kalınlığında ve 200gram ağırlığında açıkçası Redmi Note 7 nin tasarımıbeni ne kadar irrite ettiyse bu cihaz ise kendini o kadar sevdirdi. Redmi Note 7 yi taşırken belirli bir süre sonra elim yoruluyor ve ağrıyordu. Bu cihaz ise çok daha yuvarlak hatlı hem köşelerden hem de en olarak çok yuvarlak hatlı bir cihaz çok ergonomik e kendini sevdiren bir yapısı var. İskeleti bilmeyen metal bile sanabilir kaliteden ödün verilmemiş.



SES



Hoparlör ses seviyesi alışıla gelmedik şekilde bu segment için düşük. Kalitesi güzel. Yumuşatılmış bir sese sahip ses seviyesi vasat beni üzmedi ancak bu segmentte çok daha iyi modeller var. Ne Tizlerde dolaşıyorsunuz ne Basslarda ikisi arası bir yerde dolanıyor. Sahne güzel. Yüksek seste bile seste patlama yaşamadım.



Kulaklık ses seviyesi gayet yüksek(Yüksek sesli müzik sevmem, çok daha yüksek sese sahip çıkışlar kullandım.) Ancak Bu segment için gayet yerli yerinde. Yüksek seslere çıkılınca hoparlörün aksine bozulma yaşanıyor.



Avrupa Sar değerleri Baş için 0.38 W/kg Vücut için 0.80 W/kg bence uzun süredir Çinlilerden görmediğimiz kadar iyi bir değer. Ben bu konuda da çok beğendim.



Yüz Okumamız biraz yavaş acaba? ISP ile mi alakalı diye düşünmeden edemedim. Çünkü üz okuma hız konusunda baya iyi bir markadır. Bu cihaz beni olumsuz anlamda şaşırttı.

Parmak izi okuma şimşek gibi desem abartmış olmam gerçekten çok başarılı ancak o kadar küçük ki karavana atma durumunuz rakiplerine göre yüksek :)



Mikrofon ve Ahize ye gelirsek, Mikrofon kötü, Ahize idare eder seviyede



Batarya ve Pil Tüketimi ve Şarj Süresi



4500mAh bir bataryamız var. Normal Wifi kullanan oyun işi olmayan orta parlaklıkta kullanan bir insan çok rahat 10 saat ekran süresini devirecektir. Oyunlarda da 5-6 saati görmek gayet mümkün full oyun oynayarak. Ancak iş fotoğraf ve video çekmeye geldi mi haddinden çok fazla enerji tüketiyor. 2-2.30 saat ekran süresi bu süre içinde 30-40 dakika kamera kullanımıyla cihaz %100 den %55 civarına indi. 4500mAh bir pil için bu seviye anormal güncelleme ile düzeltileceğini umuyorum. 1080P30FPS için bu değer anormal 4K30FPS de için bile böyle bir cihaz için normal değil.

0 dan 100 e şarj süremiz ise 2 saat- 2 saat 10 dakika civarı bence 4500mAh bir cihaz bu donanım ve fiyat için oldukça iyi bir süre. Hızlı Şarjı diğer marka modeller gibi bir kısmını aşırı hızlı bir kısmını hızlı bir kısmını yavaş diğerini aşırı yavaş diye doldurmuyor şarj dolum grafiği çok daha monoton. Yani düz bir hızda ilerliyor. PC MARK Work 2.0 testinden 11 saatten biraz yukarı alıyor. Bu kapasite için ve normal kullanım için düşük gözüküyor. Ama cihazın pili baya iyi sanıyorum ki, Video işlemeyle ilgili sıkıntısı olduğu için test değeri de daha düşük gözüküyor olabilir. Bataryadan korkunuz olmasın. Kamera çok vaktinizi almıyorsa…



Bağlantı Özelliklerine gelirsek bence en zayıf halkası



802.11ac destekliyor. Ve WiFi X anten tasarımına sahip Xiaomi bu anten tasarımını övmüş engellerden kurtulma ve sinyal çıkışı için alan ayarlama üzerine kurulmuş ancak. Aynı mekanda tüm cihazlar full wifi çekerken bu cihaz 1 kademe daha düşük çekiyor. Ve hiçbir cihazda yaşamazken bu cihazda önce lag yaşadım sonra oyundan attı bağlantı çekiyor gözükmesine rağmen bağlamadım aynı mekanda aynı vakitte diğer cihazlarım gayet rahat ve sıkıntısız bir şekilde bağlanabiliyordu. Oyun videosunu seyrederseniz Lag girdiğini daha sonrada oyundan düştüğümü görürsünüz. Bazen bastığım tuşlarda fonksiyona cevap vermiyordu buda multitouch delay sorunu değil lagdan kaynaklıydı diye düşünüyorum.





GPS e gelirsek son dönemde kullandığım en başarısız GPS e sahip olan cihazdı. 23-27 arası uydu buluyor hiçbirine bağlanamıyordu. Önceki modellerden 40 küsür bulup 30 küsürüne bağlanan modeller vardı.



Yonga seti tamamiyle oyun odaklı ve belirli şeyler eksik kalmış maalesef. Bu fiyata önerirmiyim derseniz, Pil ve güncelleme isteyen güncel ve büyük ekranlı bir model isteyen arkadaşlara öneririm. BU CİHAZ ALINIR MI? EVET ALINIR.



Full Paket olarak bakarsam 2000-3000 segmentinde



1. Meizu 16th(fiyatı 3000tl olsa bile listede başta kalır.)

2. Xiaomi Mi Mix 2S Fiyatı 3000tl

3. Mi 9T 3000tl

4. Redmi Note 8 Pro 2400-2700tl

5. Meizu 16Xs ve Xiaomi Mi9 Lite



9T mi bu mu diyenlere ben 9T yi tercih ederdim. Birazcık android tarafından anlayan arkadaşlar içinde bu dediğim iyice kuvvetlenecektir. Çünkü Mediatek kapalı kaynak kod platformuna Google kamera yazılması çok zor ve uzun süreç alırken, Mi9T çok daha uzun süre güncel kalacaktır. Dediğim gibi bataryayı önemsemeyen insanlar için performans ve kamera odaklı düşünenler için 16th ve Mi Mix 2S daha mantıklı tercihler olacaktır. Okuduğunuz için teşekkür ederim.



< Resime gitmek için tıklayın >



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.