Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
15
Cevap
1923
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Amazon Türkiye Sıfır Diye 2. El Satış Yapıyor SS'li (Acer Swift 3)
S
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Herkese merhaba,

Yaklaşık 1 hafta önce "Acer Swift 3" model laptop aldım, aklımda farklı bir model olduğu için kutuyu bir süre açmadım hatta foruma ilan koydum satmak için. Sonradan satmaktan vazgeçip kutuyu açmaya karar verdim ve bir de ne göreyim. Kutu'nun etiketi açılmıştı. Herhalde kutu içerisine belgeleri falan yerleştirmek için açtıklarını düşündüm ve cihazı kutudan çıkarttım, güç düğmesine bastım ve trajikomik bir olayla karşılaştım. Ürünün ekranında şerit şeklinde ölü piksel var ve daha önce Windows açılıp kullanıcı oluşturulmuş, yani bilgisayarda şifre var açamıyorum bile. Amazon Türkiye bizzat kendisi sıfır diye 2. el ürün satıyor. Hadi benim acelem yoktu iade talebi oluşturdum ama eşine, çocuğuna hediye alanlar veya acele bilgisayara ihtiyacı olanlar ne yapacak? Düşünsenize gece gündüz çalışıp çocuğunuza laptop alıyorsunuz ve 2. el çıkıyor, daha da kötüsü defolu ve şifreli bir ürünle karşılaşıyorsunuz. Yorumlarda 1-2 kişi daha kendilerine açılmış, 2. el ürün gönderildiğinden bahsetmiş, haram lokma yemek bu kadar kolay mı? İnsanda ne istek kalır ne sabır gerçekten yazıklar olsun...


Ürün linki:https://www.amazon.com.tr/dp/B07KL455S6/ref=asc_df_B07KL455S659390347/?creative=380333&creativeASIN=B07KL455S6&linkCode=asn&tag=cimritr-21

Kanıt ve belge:

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >



S
5 yıl
Yarbay

Evet laptop benim. Konuyu açan da kardeşim olur Bir de satacaktık güya. İyi ki hiç bulaşmamışız, milletle papaz olacaktık.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SchzophreniC -- 11 Eylül 2019; 21:29:58 >

S
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

günceldir...



A
5 yıl
Teğmen






< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayrıldı01 -- 2 Ağustos 2020; 15:26:57 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Ayrıldı01

Teşekkürler hocam yorumunuz için.



M
5 yıl
Yarbay

S
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Evet satıcı bizzat Amazon Türkiye'ydi.




Bu mesajda bahsedilenler: @MrCaner
O
5 yıl
Binbaşı

Ölü piksellere Allah rahmet eylesin. Ölü pikseller için saygı duruşu.



K
5 yıl
Çavuş

swift 3 kullanıcılar kulübü ana konusuna 4 eylül tarihli girdiğim mesaj: https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/139861081
amazontr bana da iki kez kutusu açılmış ve kullanılmış swift 3 gönderdi.
bende durum şöyle gelişti: ilk bilgisayarın güvenlik bandı kesikti. açtığımda ise doğrudan masaüstü açıldı. hemen aradım amazontr müşteri hattını ve sorgusuz iade aldılar.

tekrar sipariş verdim ve salı günü geldi. kargocunun yanında açtım kutuyu. yine aynı şekil güvenlik bandı kesikti kutunun. ayrıca, "ramazan" isimli 2 tane kullanıcı vardı ve şifreliydiler. kargocuya tutanak tutturdum. amazontr müşteri hizmetleri ile görüşmemde "nasıl olur, çok şaşkınım. ikinci seferde de böyle bir durum yaşanması çok üzücü." diye yapmacık tepkiler veriyor ancak 6 eylül'de ürüne birisi yorum yapmış ve o kişiye de kullanılmış ürün gönderilmiş.

şu an stok bitti zaten. ürünü ekstra indirimli almasam bu kadar peşinde koşmazdım.



işin en garip tarafı ise amazon müşteri hizmetlileri "biz depoyla iletişim kuramıyoruz. ya da herhangi bir not düşemiyoruz..." demesiydi. sizin deponuzla ben mi iletişim kuracağım? öyleyse verin numaralarını...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
5 yıl
Yarbay

koskoca Amazomu da kendimize benzetmişiz lan. Türkiye de 6 ay kalan bize ayak uyduruyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
5 yıl
Binbaşı

Bazilarinin cakallik yapip haysiyetsisce isler pesinde kosanlar yuzunden adamlar sorgusuz sualsiz urunleri iade aliyor, aliyor ama babasinin hayrina almiyor sana ona bana kitliyorlar tutturabildiklerine



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
5 yıl
Yarbay

Diğer elektronik aletlerde durum nedir bilmiyorum ama bu Acer Swift 3'ün cidden suyu çıkmış durumda. Şuan piyasada sıfır Acer Swift 3 kaldığını hiç düşünmüyorum. Hatta bundan sonra stoğa girecek ürünlerin de en az 2 kere iade edilmiş ürünler olacağını tahmin ediyorum.

Bu benim aynı laptoptan ikinci kez iade edişim olacak. Kampanya ilk başladığında Mayıs 2019'da aldığım ilk laptop 2. gün açılmaz oldu. O laptop'ın en azından fiziki anlamda kullanılmamış olduğunu düşünüyorum. Fiyatı zıpladı ama ara ara 3er 5er parça stoğa girip düşük fiyattan sattılar. Tahminimce yine aynısını yapacaklar. Sonuç itibariyle ben Amazon'a güvenip büyük parça elektronik alışverişi asla yapmam artık. Sorgusuz sualsiz iade alıyorlar eyvallah, ama iade edilen ürünü de sorgusuz sualsiz başka müşteriye satmakta beis görmüyorlar malesef.




Bu mesajda bahsedilenler: @kutsalgen
P
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

koskoca Amazomu da kendimize benzetmişiz lan. Türkiye de 6 ay kalan bize ayak uyduruyor.
Çünkü namusuyla ticaret yapanı ülkede yaşatmıyorlar hocam.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

R
5 yıl
Yüzbaşı

Geçmiş olsun. Online alışverişte bazı riskler var tabii.. İade süreçleri, mesafeli satış sözleşmeleri vs. haklarımız var ama neden uğraştırıyorsun ki insanları... Ağzının tadı kaçıyor, yeni bilgisayar almış hevesini baltalıyorsun falan...

Ben mediamarkttan görerek almak istedim. Muhatabım da yürüme mesafemde olsun dedim. Etiketi açılmamıştı, gayet muntazam çıkardım paketinden, windows kullanıcı hesabımı oluşturdum parmak izimi tanımladım mutlu mesut kullanıyorum.

Aynı şekilde monitörümü de vatandan aldım, sıfır üründü, ölü pikseline de baktık çok şükür çıkmadı. Çıksa da hemen diğer mağazalardan çekecekler olmayanını bir şekilde bulacaktık.


Sözün özü bazı ürünlerde ne kadar indirim olursa olsun mağazadan alma taraftarıyım, 200 lira fazla veririm kafam rahat olur.



M
5 yıl
Binbaşı

Öncelikle geçmiş olsun. Bir şeyi merak ettim. Aklınızda başka model varsa ve bunu kullanmayacaksanız Amazon'a geri iade etmek daha kolay bir yol değil mi? 1 ay koşulsuz iade hakkı var. İlana koyup satmak uğraştırmaz mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Sağolun hocam, kutuyu açmadan önce yani böyle bir problemin olduğunu öğrenmediğim için kutuyu direk sıfır olarak satmayı planlıyordum fakat ürünün sorunlu olduğunu anlayınca geri iade ettim. Ayrıca DH ilanında da belirttim problemli olduğunu ve satışın mümkün olmayacağını.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @MaXiLoPeZ
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.