Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
569
Tıklama
0
Öne Çıkarma
BÖYLE BİR SİSTEM TOPARLADIM
R
5 yıl
Er
Konu Sahibi

ikinci el hazır sistem aramak baya yorucu olduğundan kendimce topladığım sistemi sizlerin görüşüne sunmak istiyorum + - yönlerini söyleyip yardımcı olursanız sevinirim ona göre parçaların siparişini vereceğim tşk ederim şimdiden iyi forumlar.


Anakart : MSI A320M PRO-E Soket AM4 Micro ATX AMD A320 (323 TL)
İşlemci : AMD RYZEN 2600(ikinci el olarak 750 TL den buldum stok soğutucusu yanında)
Ekran Kartı: ASUS rX 570 4GB (Bunu da ikince el olarak garantili faturalı olarak 550 TL den bulabildim )
Ssd : SSD Plus 240GB 530MB-440MB/s Sata 3 2.5" SSD (191 TL)
Ram : GSKILL RipjawsV 8GB 3200MHz DDR4 CL16 Ram (299 TL)
Kasa : ELBA XQ2 GAMER SİYAH MAVİ LED PANEL ATX KASA (144 TL)
Psu : RAMPAGE RMP-600-80P 600W 80PLUS BRONZ 12CM FAN AKTİF PFÇ POWER (285 TL)

TOPLAM: 2.542 TL ediyor. Bu şekilde sipariş vermeden önce sizlerin fikirlerini almak istiyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rradaloa -- 11 Eylül 2019; 19:22:19 >

H
5 yıl
Yarbay

Genel olarak çok şey söylemek istemiyorum; belli ki "budget" sistem topluyorsun, ama Rampage dediğin bildiğin Everest markasının "gaming" alt markası. Birisi çıkar da "ben kullanıyorum, çok süper; testlerde şöyle böyle şahlanıyor" derse hatamı kabul ederim, ama isim olarak yanına bile yaklaşmayacağım bir markadır; benim için Frisby markasıyla eşdeğerdir. En azından güç kaynağı konusunda uzak durmakta fayda var. Kasa ve SSD markalarını da ilk kez duyuyorum.

Bütçeyi biraz zorlayıp şu sisteme bir bakmanızı tavsiye ediyorum:

https://www.teknobiyotik.com/oyuncu-pc-gamer-pc/oyuncu-masaustu/amd-ryzen-5-2600-3-4ghz-rx570-4gb-8gb-ram-240gb-ssd-oyuncu-bilgisayari.html

En azından tüm parçaları bilindik markalar. En azından 80+ sertifikalı bir PSU ve tanınan marka bir SSD alın. Kasa konfor işi tabii, ama havalandırması kötü olursa sistem sıcaklığı da yüksek olur. Bunları gözönünde bulundurmakta fayda var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 11 Eylül 2019; 20:6:43 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
5 yıl
Er
Konu Sahibi

ssd markası sandisk. psu değiştirilebilir. o çok fazla fark yaratmaz sistem için ama 3 bin üzerine çıkacak durumda değilim şu an. şimdilik günü kurtarmak gibi diyeyim. geri kalan parçalarla ilgili de bir sorun yok sanırım değil mi


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hitokiri_johndoesai
H
5 yıl
Yarbay

Anakart konusunda kesin bir şey söyleyemeyeceğim, ama A serisi yerine B serisi anakartlar öneriliyor. RX570 ekran kartı ve RAM gayet iyi, Ryzen 2600 de yeterli. Gönül isterdi ki RAM 16 GB olsun, ama artık bu bütçeyle bu kadar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 11 Eylül 2019; 21:7:6 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Rradaloa
R
5 yıl
Er
Konu Sahibi

ssd de sıkıntı yok o zaman değil mi sadece psu değiştirmem gerekiyor şu durumda. gerçi bu psu da 80 plus bronz sertifika var yine de değiştirecem gibi


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hitokiri_johndoesai
H
5 yıl
Yarbay

Aynı fiyata iyi bir markanın 80+ Bronze PSU'sunu bulmanız zor. Biraz üstüne eklemeniz lazım. Sistemde HDD olmadığı için 240GB SSD yetmeyebilir ama sonradan yanına HDD alınabilir. Birkaç kişiden daha tavsiye almanızda fayda var. Özellikle anakart konusunda.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 11 Eylül 2019; 21:50:27 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Rradaloa
R
5 yıl
Er
Konu Sahibi

aslında öyle çok fazla download ya da yükleme yapan birisi değilim sonradan çok lazm olursa hdd alırım acelesi yok şimdilik. bu sisteme koyabileceğim ikinci el bir anakartı formda bulmam mümkün müdür? bir de psu markalarından pek anlamam sizin önerdiğiniz varsa link koyabilir misin bütçe dostu olması lazm ama :) tşk ederim bu arada ilgilendiğiniz için.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hitokiri_johndoesai
H
5 yıl
Yarbay

Forumun ikinci el kısmına bakın tabii, bir çok şeyi uygun fiyata ve garantili olarak bulabilirsiniz. Belki size uyan bir anakart ve PSU da bulursunuz. Önerilen PSU markalarından bazıları: Antec, Aerocool, Coolermaster, Corsair, Enermax, EVGA, FSP, Seasonic, Silverstone, Thermaltake vs. Tabii bu her modelin çok kaliteli olduğu anlamına gelmez; alacağınız modelin internette -varsa- incelemelerini okuyun, öyle karar verin. Kolay gelsin.




Bu mesajda bahsedilenler: @Rradaloa
H
5 yıl
Yarbay

PSU alırken şu listeyi gözönünde bulundurmakta fayda var: https://linustechtips.com/main/topic/1045610-new-psu-tier-list/

Tanınmış markaların da bazı serileri çöp çıkabiliyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 12 Eylül 2019; 13:32:26 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.