Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
66
Cevap
4621
Tıklama
2
Öne Çıkarma
TM'ciler soru sorabilirler
D
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba, bu yıl eşit ağırlık ham 1430,yerleştirme 1535 sıralama yaptım. Bilkent siyasete girdim. Forumda benden daha iyi yapan pek çok kişi konu açtı zaten, ben biraz okulların açıldığı şu günlere bırakmak istedim. Genelde daha sakinliyor forum bugünlerde. Aşağıya sonuç ekliyorum, aklınıza takılanları sorabilirsiniz fakat hangi kaynağı çözeyim gibi aşağı yukarı herkesin konusunda bahsi geçen soruları değil de daha kendi sorunlarınızdan bahsederseniz daha çok yardımcı olabilirim gibi geliyor. Sıfırdan nasıl çalışacağınızı bilemem fakat eğer tarzınızı söylerseniz elimden geldiğince eklemeler yapmaya çalışırım. Ayrıca eğer bölüm seçimiyle alakalı soru işaretleriniz varsa -bilhassa siyaset-ui-iktisat gibi alanlarda- yardımcı olabilirim, kendim de hayli muhakemesini yaptım.
< Resime gitmek için tıklayın >

Edit: Netleri yazmayı unutmuşum.
Tr:36.75
Mat:31
Sosyal:19
Fen:6.25

Mat:27.75
Edeb-Sos:36.75
Sosyal-2: 32.5

Obp:85.95





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 10 Eylül 2019; 16:48:42 >

C
5 yıl
Er

Sözelciler de sorabiliyorlar mı?
Şaka bir yana Sosyal-2 netiniz ne? Coğrafya ve Tarih çalışırken konuları ayrıntılarına varıncaya dek didik didik ederek mi çalıştınız?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
5 yıl
Er

Ayt mat hakkında bi tmciye vereceğiniz en iyi tavsiye ne olur sizce



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Binbaşı

Tabi ki sorabiliyorlar Sosyal 2de 32.5 netim vardı. Felsefe kısmı hariç tarih, coğrafya ve din iyi çalışan bir tm'cinin yapabileceği şekildeydi. Biraz da ben çok severim özellikle tarih ve din konularını. Yani çok didik didik etmedim fakat dediğim gibi biraz da merakım var böyle konulara.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Cihangir1224
G
5 yıl
Binbaşı

Yani ayt mat bir mecburiyet. Bir kere zaman zaman etrafımdaki tmcilerde 'ya bu ne işime yarayacak' gibi bir ön yargı ve benimsememe durumu söz konusuydu. Fakat bu çok kötü sonuçlar doğuruyor, bir sonraki aşaması 'ya bundan 15 net yapsam edebiyattan şu kadar yapsam istediğim yer geliyor' falan oluyor ve maalesef sınav anı böyle ince hesapların çalıştığı bir an değil. Dolayısıyla bu derse çalışman gerektiğine ikna ol, sene içinde arkadan dolanmalara başvurma. Kendim de yaşadım o yüzden bunu söylüyorum,sene başında 35 net hedefiyle (ilk 1k istiyordum) başladım fakat sonuç 27,75 oldu umursamamala son 2-3 ay.

Disiplinini bozmadan devam et ayt mat çalışmaya, edebiyat neyse bu da o senin için. Gerçekten fark atabileceğin bir yer eşit ağırlıkta, yeter ki gereken önemi ver.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @hudavendigarr
G
5 yıl
Binbaşı

Ayt netimi hatırlamıyorum çünkü bir deneme çözmedim. Fakat edebiyatım iyiydi, kendime en güvendiğim dersti. Tyt netim sanırım 70 falandı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Towns
F
5 yıl
Teğmen

Türkçe'de iyi yapmak için ne gerekli? Çok paragraf mı, çok dilbilgisi mi? Çok deneme mi? Farklı soru bankaları mı? Nedir 35+ yapmak için tavsiyeniz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Binbaşı

Saydıklarının hepsi, bir tek çok soru bankası hariç. Hem çok paragraf çözmen gerekiyor hem de dil bilgisi. Dil bilgisini öğrendiğin zaman oldukça keyifli oluyor zaten çözmek. Elinden geldiğince ayrıntılarına kadar öğrenmeye çalış dil bilgisini,ciddi öz güven sağlıyor. Farklı soru bankasından ziyade konular bittikten sonra çokça deneme çözmeni öneririm. Hem daha kapsamlı çalışıyorsun aynı anda tüm konulardan test ediyorsun kendini hem de süre tutarak çözdüğün için sınava yönelik daha verimli bir çalışma oluyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fenerlimasuk
C
5 yıl
Er

tarihle nasıl başa çıktınız, o kadar çok olay var ki nasıl ezberlediniz, kaç defa üstünden geçtiniz ? kasım gibi tarihi 1 kez bitireceğim daha sonra 2. kez üstünden gitmeyi düşünüyorum. coğrafyam sağlamdır severim onu yaparım ama tarih için taktiklerinizi paylaşır mısınız ?

ve edebiyat. ezber yönüm zayıf. aslında edebiyata nasıl çalışılır hiç bilmiyorum. sizce ne zaman başlamalıyım edebiyata ? edebiyat için taktikleriniz nelerdir ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Binbaşı

Benzer soru soran bir arkadaşa özel mesajdan attığımı aynen kopyalıyorum buraya. Biraz ters gelebilir öneriler, kendi tarzımı yazdım sadece, sen kendine göre oluştur artık kafanda bir şey

Sıfırdan edebiyat tavsiyesi vermem zor olacak, eğitim hayatım boyunca en sevdiğim ders edebiyattı. Yani sıfırdan öğrenmek için şu kaynakları kullan falan diyemem ama dersi seven bir insan olarak tavsiye vermeye çalışayım. Edebiyat zannedildiği gibi bir tam olarak ezber dersi değil. Biz aslında edebiyat tarihi görüyoruz ve öğrendiğin eserler, yazarlar, yazı stilleri falan hepsi bir bütünün parçası. Kimse gökten hazır düşmedi, yani tarihlere bakarak bile yazarı tanımasan da çıkarımlar yapman mümkün eğer dönemin koşullarından haberdarsan ki burada da tarih bilgin devreye giriyor. Edebiyatı bölüp parçalayıp kuru kuruya ezberlemek yerine bir bütün olarak gör. Yani her öğrendiğin şeyi bir önce öğrendiğinle kıyasla, kafanda bir şema oluştur ve edebiyatı bu şemaya oturt. Tabi yazarları ve eserleri ezberlemek zorundasın, kafanda şifreler kullanabilirsin bu ezber için. Misal hikayeler yaz yazar adı ve eserleriyle, anlamlı olmak zorunda değil aklında kalması önemli. Limit soru bankası çok iyidir kaynak olarak, el kitaplarını da edinebilirsin gayet güzeldir. Ayriyeten yayındenizi öneririm.

Tarih için yapacağın şeyler daha net. Öncelikle konu anlatımı dinleyebileceğin bir yer bul. Benim Hocam iyi gibiydi, bir yerden dinle ve notlar al. Ardından notlarını oku birkaç defa ve soru çözmeye geç. Sorularda hatalarını not al, hiç bilmediğin bir şey gördüğünde not al. Bunu edebiyatta da yapabilirsin, bu dersler biraz da soru çözerken öğreniliyor. Yani öğrendim, çözüyorum gibi bakma; çözerken bile konu çalışıyorsun aslında edebiyatta ve tarihte.




Bu mesajda bahsedilenler: @cvngvxr00
T
5 yıl
Çavuş

Her dersten çözdüğün kaynakları yazabilir misin ?



E
5 yıl
Er

İlk ayt netin kaçtı ve tyt ne zaman 90+ oldu
Matta 35+ hedeflemişsin neyi yanlış yaptın da olmadı
Geometri için ne zaman ne çözdün?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Çavuş

Hocam öncelikle tebrik ederim güzel bir okulda güzel bir bölüme yerleşmişsiniz.Ben açık lisedeyim ve eşit agırlık olduğum için herhangi bir dershane veya özel hoca istemedim hedefim boun işletme 11 de baya çalıştım okul başarı puanımda %90 sizinki gibi gelecek her neyse soruma geçeyim. Hocam şuan sadece matematik ve geometri kasıyorum bu doğru bir hareket mi ama yazın tyt coğrafyayı bitirdim ve Türkçe için de şuan TR de çıkmış paragrafları çözüyorum matematikte tyt adına sadece polinom kaldı onu da bu ay halledeceğim sonrasında tyt için sizce nasıl bir yol izlemem gerekiyor geometrim kötüydü üçgen bitti yazın dörtgende şuan karedeyim karekök tyt geo çözüyorum bu ay sonuna kadar geo da çember ve dörtgen bitiyor. Diğer bir sorumda sıralamanız çok iyi kesinlikle ama daha da iyi gelmesi için ne yapabilirdiniz özellikle bu aylarda. İyi günler teşekkürler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @y9t
G
5 yıl
Binbaşı

Öncelikle teşekkür ederim güzel sözlerin için.

Matematik geometri kasmak hiçbir zaman yanlış hareket olamaz zaten. Tyt için izlemen gereken yol öncelikle ne eksik kaldıysa konu olarak onları bitirmek soru bankalarından, zaten daha denemeler çıkmamıştır piyasaya, çıkınca eğer konuların yüzde 80 seviyelerindeyse tyt'de denemelere geçebilirsin. Geometri ve matematikte sürekli ol her zaman, salıp bırakma; tabi sözel dersler için de aynısı geçerli, sayısal çalışacağım derken beklemediğin yerden gol yeme.

Son sorun aslında içimde bir acı. Hedefim boun siyaset bilimiydi sınava girerken yani ilk 1k'da olmak istiyordum. Son 3 aya kadar da dürüst olmak gerekirse ilk 1k'yı hakedecek bir çalışma yaptım fakat gel gör ki son 2-3 ay 5k'yı hak edecek kadar anca çalışmışımdır. Hakkaniyetli olan oldu, 1k'ya değil 1.5k'ya girebildim, umarım bilkent siyaset beni üzmez. Sana vereceğim tavsiye bu aylarla ilgili değil sen onu istesen de; bu aylarda emek verdiğin, boş durmadığın sürece hataların varsa telafi etmeye zamanın olacak. Fakat son 2-3 ayın telafisi yok, bu aylara geldiğinde beni hatırla ve sakın salma kendini. Özellikle ayt matematik için konuşuyorum. Tyt'de 20k olacağıma 40k olup ayt matta 35 net yapmayı tercih ederdim ama anlamsız bir şekilde son 2-3 ay tyt çalışıp ayt mata çok az emek verdim üstelik ondan da hak ettiğimi aldığımdan emin değilim. Biraz rehavete kapıldım msü sınavlarıyla ve tyt'de hiç yoktan 15k yapacağımı düşünürken oradan istediğim gelmedi ve ayt matematikte 30 üstü olmayınca 1k yalan oldu. Sen sen ol bu işin düğümünün ayt mat ve edebiyatla çözüleceğini unutma, tabi ki tyt çok önemli fakat ayt her zaman birkaç adım önde olsun özellikle son aylarda. Disiplinin asla kaybetme matematik ve geometri adına.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @karo33
G
5 yıl
Çavuş

Çok teşekkür ederim yorumunuz için her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle iyi günler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @y9t
S
5 yıl
Er

Öncelikle başarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Benim sorum edebiyat ve tarih derslerine nasıl çalışavağıma dair karar veremem. Edebiyat için 2-3 tane konu anlatım kitabımdan analiz edip not tutmak istiyorum fakat zaman kaybı olarak görüyorum onun yerine kısa kısa notlar mı tutmalıyım? Yılın bu zamanları edebiyat çalışmak için erken mi? Edebiyata ne zaman başlamalıyım? Aslında not tutma kısmım tarih için de geçerli, video izleyip limit el kitabından kısa kısa notlarla mı çalışsam karar veremedim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Binbaşı

teşekkür ederim, başarılar sınavda.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @karo33
G
5 yıl
Binbaşı

Yukarıda edebiyat ve tarihle ilgili ayrıntılı yazdığım bir yazı mevcut. Şöyle bir ekleme yapayım size; bahsettiğiniz yöntemi (analiz edip not tutmak) deneyin çünkü edebiyat-tarih gibi derslerde derslerde başarı, doğru çalışma yöntemini bulmaktan geçiyor. Daha çok vaktiniz var, çeşitli yöntemler deneyip en uygununu bulun. Edebiyata ne zaman başlayayıma gelince vallahi bu dersin de matematikten bir farkı yok. Daha az puan da getirmiyor, yani başlamanda bir sakınca yok. Şimdi bırakayım son 4-5 ayımı vereyim demek de bir tercih, ben birinin birine avantajlı olduğunu düşünmüyorum doğru düzgün bir planla çalışıldığı sürece. Ama benim tavsiyem matematikten bunaldığında kendini atacağın bir ders olması açısından edebiyat çalışmaya başlayabilirsin. Çok yüksek tempoda çalışma tabi, ama başlamanda bir zarar yok. Son 2 ay kala falan konuların bitmiş olursa ayrıntılı eserleri de öğrenmeye vaktin olur hem. Ösym 4 yıldır gayet kolay soruyor fakat bir de elimizde 2015 lys edebiyat var. Onun gibi gelmeyeceğini de kimse garanti edemez; son aylarında kıyı köşe eserleri, bilgileri çalışırsın ve öz güvenli bir vaziyette girersin sınava.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 11 Eylül 2019; 16:0:13 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Sadist kedi
S
5 yıl
Er

İlginiz için teşekkür ediyorum. Mezun ve evde çalıştığım için tarih ve edebiyattan not tutmak bence de iyi fikir. Başucumda duracağı için tekrar ve bilgi kalıcılığı açısından kolay olucak ayrıca dediğin gibi edebiyat, tarih ve coğrafya derslerini seviyorum, not tutmak külfet gelmiyor. Böyle olunca da umarım sınavda zor çıkar diyip yola devam etmek gerekiyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.