Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
515
Tıklama
0
Öne Çıkarma
2. Yabancı Dil Tercihi (Almanca-Fransızca-Rusça) Yardım!
Z
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar

Bu sene atılım üniversitesinde mütercim tercümanlık(ingilizce) bölümüne başlıyorum. Aklıma takılan bir durum var ve tavsiyeye ihtiyacım var. İlk dönemden itibaren seçmeli yabancı dil dersi var ve bu dillerin hepsinde sıfırım.

Şimdi aklıma takılan kısım şu, fransızcaya ilgim ve merakım var fakat ileride iş imkanı açısından baktığımda almanca ve rusçanın daha çok potansiyeli var diye düşünüyorum (ticari, turistik ve politik ilişkiler gibi).
Bir diğer konu ise bizim okulun, 4 yıl fransızca dersi alındığı takdirde fransızca c dili sertifikası veriyor olması (bu sertifika nedir, geçerliliği ne kadardır, ne işe yarar bilmiyorum). Diğer dillerde böyle bir durum söz konusu değil. Bunu göz önünde bulundurarak mı hareket etmeliyim yoksa potansiyel iş imkanını düşünerek diğer dillere mi yönelmeliyim?



H
5 yıl
Yüzbaşı

Hocam c duzeyi fransizca oldukca yuksek ki b2 de her seyi konusabilirsiniz ingilizce seviyeleri gibi degil c nasil veriyorlar bilmiyorum fakat delf e girerseniz omur boyu b2 ya da c seviyesinden sertifikaniz olur fakat bence is imkanindan yuruyun



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Z
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Sertifikayla ilgili tek yazı aşağıdaki (en azından benim bulabildiğim) ve bu yazı direkt bölümün web sitesindeki açıklama kısmında yazıyor. Dediğim gibi ne işe yarıyor, geçerliliği ne kadar vesaire pek bir bilgim yok ne yazık ki, bundan ötürü tereddüde düştüm diyebilirim. Almanca seçicem sanırım, birde bölüme mail atayım bilgi almaya çalışayım aklımda bulunsun.

Teşekkürler yorum için.


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
5 yıl
Teğmen

Potansiyel dillerini düşünmelisin ancak işiniz çeviri olduğu hem Fransızca hem Almanca öğrenebilirsiniz. Sertifika konusunda ise TOEFL, IELTS, TestDAF gibi uluslararası akreditasyonu olan sınavlardan skor almanız daha yararlı olacaktır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
5 yıl
Yüzbaşı

Hocam valla egitimlerine guveniyorsaniz fransizcayi secin c duzeyi oldukca yuksek cok az insanin vardir c sertifikasi en kotu delf e girip temiz sertifika alirsiniz her yerde geciyor zaten



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Zaym1n
Z
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bugün geldi cevap maili

< Resime gitmek için tıklayın >

Erasmus için bölümümün anlaşmalı olduğu okullardan ikisi (bunlar benim gitmek istediklerim) Belçika ve Fransa'da fakat bilgilendirme kısmında 2. yabancı dil mecburidir gibi bir açıklama yok. Maile göre yanlış anlamadıysam 2. yabancı dil istiyorlar, aklımda 1 soru vardı şimdi gelen maille beraber 50 ye çıktı bu sayı. En iyisi tercihler başlamadan önceki hafta okula gidip uğraşayım biraz.




Bu mesajda bahsedilenler: @Holmes was here , @Daten
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.