Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
415
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Avrupa Birliği, ABD'nin baskısına rağmen Huawei'yi veto etmedi
U
5 yıl
General
Konu Sahibi


Teknoloji devi Huawei'nin uzun süredir ABD tarafından Çin hükümetine casusluk yapmakla suçlandığını sizlere önceki haberlerimizde duyurmuştuk. Hatta ABD, Huawei'nin Avrupa'daki telekominikasyon altyapı çalışmaları dışında tutulması için AB'ye basktı yapmıştı. Ancak görünen o ki ABD şimdilik istediğini alamadı.

 


NIS direktifine uymaya karar verildi


Huawei ve telekomünikasyon dünyası arasında devam eden savaşta yeni bir bölüm sona erdi. Şaşırtıcı gelebilir ama bu sefer durum Çinli şirketin lehine. Bir zaferden bahsetmek için henüz çok erken olmasına rağmen, Avrupa Komisyonu, Huawei'nin kıtadaki varlığını veto etmeme kararı aldı.


AB, Trump hükümeti ile Çin markası arasında devam eden savaş konusunda bir pozisyon almadı, aksine, bilgisayar güvenliği ile ilgili yönergeleri ortaya koyan ve 2016 yılında kabul edilen NIS direktifine uymaya karar verdi. Bu nedenle, ABD tarafından uygulanan yasağın uygulanıp uygulanmayacağı artık üye ülkelerin inisiyatifine kalmış durumda. Çıkan bu kararın ardından ABD nasıl bir tutum sergileyeceği ise şimdilik merak konusu.

  

 Haberi Portalda Gör

Sovyet Sovyet dediler Nato'yu kurdular. Şimdi de Huawei Huawei deyip yine blok kurma peşindeler. Gören de sanacak ABD Apple'la, Intel'le Qualcomm'la hiç casusluk yapmıyor. G&...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Ambarad - 5 yıl +39
Yav o değilde burası Huaweihaber.com oldu farkındamısınız?
Yoruma Git
ssbrutality - 5 yıl +6
T
5 yıl
Yarbay

winter is coming




A
5 yıl
Yarbay

Sovyet Sovyet dediler Nato'yu kurdular. Şimdi de Huawei Huawei deyip yine blok kurma peşindeler. Gören de sanacak ABD Apple'la, Intel'le Qualcomm'la hiç casusluk yapmıyor. Görüyoruz Intel'in halini. Sürekli bir açık(!) yamıyor. Bi gidin öte tarafa sahtekar herifler.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
5 yıl
Yarbay

Yav o değilde burası Huaweihaber.com oldu farkındamısınız?




H
5 yıl
Yarbay

ab bir açıdan doğru yapıyor bir açıdan yanlış

çin ilerde başımıza abdden daha büyük bela olacak abyede müttefik olmayacak bunu göremiyorlar mı



T
5 yıl
Yarbay

Apple için veriyorlar savaşı



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

C
5 yıl
Binbaşı

Haklısınız, kişisel veri gizliliği yok zaten. Obama zamanında açıklamıştı.Yüzde yüz güvenlik olması için bazı şeylerden fedakarlık yapmamız lazım demişti. O zaman google, facebook vb büyük sosyal medya markalarının kişisel verileri CiA ve FBi a verdiği haberi ardından. Ben yaptıkları windows vb sistemlerin muhakkak bir backdoor durumuna müsait olduğunu ve her bilgimizi istedikleri an elde edebileceklerini düşünüyorum.





Bu mesajda bahsedilenler: @Ambarad
D
5 yıl
Yarbay

ABD avrupayı patatesi ithal eden yerle karıştırdı galiba.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.