Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
641
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Windows'ta Görünen SSD Bios'ta Görünmüyor
D
5 yıl
Er
Konu Sahibi

Selamlar arkadaşlar;

Eski laptop için Kingston A400 120GB SSD aldım HDD girişine bağladım, eski HDD'yi DVD-ROM Caddy ile laptopa bağladım. HDD'deki eski sistemimi yeni SSD'ye klonladım. BIOS'ta boot edilecek disk olarak SSD'yi göstereyim isterken bi de baktım boot seçenekleri arasında SSD yok. Halbuki Windows Disk Yönetiminde görünüyordu ve ben sorunsuz şekilde klonlamıştım. Eski HDD'yi caddy'den çıkartıp tekrar denedim. Yine SSD görünmedi. AHCI mod açık. SSD'nin yerini değiştirdim anakarttan söküp caddy üzerinden bağladım yine görmüyor. Harici disk kutusuyla USB'den bağlayınca USB disk olarak boot option kısmında görünüyor ama SATA üzerinden bağlanınca görünmüyor. BIOS'u son versiyonuna güncelledim çare olmadı. GPT disk bölümlemesi veya MBR disk bölümlemesi ile denedim yine olmadı. Yeni aldığım SSD'yi başka laptopa taktım boot option olarak görünüyor. Aynı şekilde diğer laptopun SSD'sini kendi laptopuma takınca onu da boot option olarak görmüyor. Sonuç olarak benim bilgisayarda bi sorun var.

Aşağıya laptop marka modelini (ACER Aspire 5739G), BIOS ekranı ve Disk yönetiminin görüntüsünü atıyorum.
Bunu çözmek için ne yapabilirim?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.


< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >



D
5 yıl
Er
Konu Sahibi

Yardımcı olabilecek kimse var mıdır?



-
5 yıl
Yarbay

Hocam boot section kısmında 8. işaretin ismi boş, o boş olan ismi ilk sıraya almayı denediniz mi? Belki SSD'nin ismini alamadığı için o şekilde bırakıyordur.

Eğer olmuyorsa BIOS desteklemiyor büyük bir ihtimalle. Bunun için yapabileceğiniz birşey yok. Belki MBR'ı HDD'ye kurup açılışta SSD'ye yönlendirmeyi sağlayabilirsiniz.



D
5 yıl
Er
Konu Sahibi

Sekizinci alanı ne yukarıya alabiliyorum ne de enter ile menüsüne girebiliyorum.



O
4 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama aynı sıkıntıyı Acer Aspire ES1-331 model bilgisayarda yaşıyorum.

Çözüm önerebilecek var mıdır?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.