Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
56
Cevap
3516
Tıklama
12
Öne Çıkarma
Cevap: Aldığımız poşetin iadesi mümkün mü? | Tüketici Haklı (2. sayfa)
F
5 yıl
Yarbay

1) görevini yerine getiren, tek amacı mağazadan evinize ürünleri ulaştırmak olan ürüne iade hakkı mantıklı ve etik gelmiyor. O zaman gazete ve dergileri alın 2 saat sonra iade edin, olacak şey değil.



2) kağıt atıkları, plastiği ve camı toplayıp satanlar yıllardır zaten varlar. Millet poşete 25 kuruşu vermemek istiyor ama evindeki birkaç kg market katalogu/gazeteyi nakte dönüştürmek yerine doğrudan çöpe atıyor. Cebinden para çıksın istemiyor ama para çıktıktan sonra hâlâ çevre ve sokaklar umurunda değil, aslında biraz bilinçli hareket etse evdeki geri dönüşebilen atıklar ve eski eşyaları nakte dönüştürebilir.



3) plastik her alanda kullanılabilen bir materyal olmasına karşı(her ürün için) sağlıklı değil, plastik bardağı çoğu kişi tercih etmez. Plastik kapı, pencere ve sandalyeler sevilen şeyler değiller.



4) temiz bir çevre için paralı poşet çözüm değil, milletin bilinçlenmesi lazım, çok insan görüyorum "amaan ben yaşayacağımı yaşadım, benden sonraki nesil düşünsün" diyor. Doğanın ırzına geçiyor. Marketten parayla aldığı poşeti ormanlık alan piknik yaptığı yerde bırakıyor, köpük et/tavuk tabakları yerlerde.. Cam şişeler, pet şişeler yerlerde.. Paketli kek, çikolata, cips yiyor, paketi olduğu yere elinden bırakıyor öküz. Sigara jelatinini, izmaritini yere atan yaratık çok!



Medeniyetsiz, kendinden başka şey düşünmeyen, çevre katili bir millet. Yazık, çok yazık..




O
5 yıl
Çavuş

Yaşadığımız dünyanın düzenini yapısını bilmeden dün buydu bugün bu diye konuşmanın bir akıl olmadığını kendi adıma ifade etmeliyim. Geçmişin değerlerini ve millete yaşatılanları bilirim çünkü yaşadım kitlenizi bilemem ama 25-30 sene önce yaşananları ve millete ödetilenleri gayet iyi hatırlıyorum. Bugün gelişmeye ve adım atmaya çalışan bu ülkeye yaşatılanlar geçmişte yapılsaydı hiç abartmıyorum ne bunları konuşacak zeminimiz ne de yarınımız olmazdı çünkü bugün için haritayı değiştirmiş olurlardı... Ve bu bir saçmalık değil gerçek, bugün bunu görmemek zaten bu toprağı bu tarihi bilmemek durumudur...





Bu mesajda bahsedilenler: @-MoDeStUs-
K
5 yıl
Onbaşı

Sadece sizi tebrik etmek için yazıyorum bunu. Elinize sağlık.




Bu mesajda bahsedilenler: @gizanagi
G
5 yıl
Yarbay

Ekmek poşetinden nasıl para alınıyor?Muaf olması gerek.Meyve ve ekmek poşetlerini kapsamıyor diye biliyorum.



C
5 yıl
Yarbay

Getir'den sipariş verdiğinizde her halükarda poşet parası alıyor mesela. İyi de ben istemiyorum, sonuçta ben taşımıyorum. Müşteri hizmetlerini arayınca da yasa falan diyorlar. Yasa poşet kullanımını azaltmak için değil miydi deyince üzerinde çalışıyoruz. Sanki dün birden çıktı yasa. Herkes işin çakallığında.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
5 yıl
Yarbay

Bu paralı poşet olayı, milleti kuruşuna kadar soymanın kamufle edilmiş halidir. Böyle bir hükümetin doğayı korumak için bunları yaptığına gerçekten inanabiliyor musunuz?




S
5 yıl
Yüzbaşı

Hiçbir şey değişmedi sadece çevreyi paralı kirletmiş oluyoruz.çevrede geri dönüşüm noktaları yok ki.madem böyle bir şey yapıyorsun alt yapısını hazırla.




W
5 yıl
Binbaşı

adam gibi poşet olsa sıkıntı çıkacağını sanmıyorum mesela metro poşetini sağda solda atılmış halde hiç görmedim sapasağlam poşet diğerini 2. kez kullanayım desen orası burası yırtılacak düzeyde dayanıklılığı yok kusura bakmasınlar kimse hemen yırtılan delinen incecik narin poşetlere 25 kuruş verip sonra onu doğa için çöpe atayım demez inadına yere atar siz misiniz bunu dayatan diyerek ama metro poşeti gibi sağlam olsa kimse gıkını çıkarmaz çok kullanışlı poşetler çünkü defalarca kullanabilirsin geri dönüştürmeden bile.



D
5 yıl
Yarbay

O değilde, niye afedersiniz hep vatandaş öpülmeye çalışılıyor.
Daha önce karton/geri dönüştürülmüş kağıt/paket-torba verenlerin hepsi naylona geçmiş. Siz daha önce kağıt veriyordunuz diyorsun kalmadı efendim. Peki bu naylon ğoşetin küçüğü yokmu kalmadı efendim.
Madem öyle, peki devlet bu 25 kurşun 20 kuruşunu alıyor ne yapıyor diyeceksiniz. Geçen söyledi biri: milyonlarca naylon poşeti bedava dağıtacağız! Nasıl yani diyeniniz var galiba sesini duyar gibiyim :)
Hep fırsat, hep anlık çözüm üzerine "şuna çıkarın yazın bişiler" mantığıyla olursa böyle olur. Parasını ödediğimiz poşetler seç8im öncesi bedava dağıtılır. Şirket poşetten kar etmek için karton ve geri dönüşümü durdurur..
BİR KİŞİDE SORMUYOR NAYLON POŞET ÜCRETLİ EVET AMA GERİ DÖNÜŞÜM VE KARTON NEDEN VERİLMİYOR. (bkz. kese kağıdı, %90 geri dönüşümden imal edilen kağıt torbalar)




D
5 yıl
Yarbay

ya bu beyfendei hiç gülmez mi? gece rüyama girecek çok haşin bakıyor :)




F
5 yıl
Yarbay

Ürünler kapının önüne kadar nasıl getirilsin? Poşeti alıp mutfağa kolayca bırakırken sorun yok.



Poşet satışına karşı tepki vermeyi doğal karşılarım ama halihazırda varolan yasayı uygulayan satış noktalarına, hizmet sektörüne tepkiler doğru yere değil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @CWaRRioR
S
5 yıl
Binbaşı

Çevre hikaye.. Amaç vatandaşı daha fazla yolabilmek.. Sizde seçimlerde yolun bu yolsuzları..




D
5 yıl
Yarbay

Geri Dönüşüm bilincini siz kime, nasıl öğreteceksiniz? Günümüz insanı bırakın çevreyi, doğayı kendi ailesini bile düşünmeyen bencil bir toplum olmuş gidiyor. Bu bilincin öğretilmesi nesiler sürer en iyi ihtimalle. Dolayısıyla bu yerleşene kadar devletin daha akılcı projelerle buna zemin hazırlaması gerek. Poşetlerin parayla satılması pek de akıllıca bir çözüm değil. Daha iyisini yapabilmeli bizim Bürokratlarımız, Bakanlarımız ve kadroları...




K
5 yıl
Er

O*sur o*sur ipe diz




M
5 yıl
Yarbay




C
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

Ürünler kapının önüne kadar nasıl getirilsin? Poşeti alıp mutfağa kolayca bırakırken sorun yok.



Poşet satışına karşı tepki vermeyi doğal karşılarım ama halihazırda varolan yasayı uygulayan satış noktalarına, hizmet sektörüne tepkiler doğru yere değil.
Fileyle getirsin, poşetini alsın gitsin, kendi çantasını taşısın. Tüketici nasıl poşetsiz yapabiliyorsa onlar da yapsın. Beni bağlamaz ki.

Ha mutfağa taşırken de poşet ister alırım ister almam, kime ne. Zorla poşet mi satılır. Kaldı ki maksat çevreyi korumaksa depozitolu olarak verirsin poşeti ya da file gibi bir şeyle getirirsin, eşyalarımı alırım içinden fileni alır gidersin. bu kadar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 14 Ocak 2019; 12:58:58 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Q
5 yıl
Binbaşı

Doğamı koruyorum, poşet almıyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >




C
5 yıl
Yarbay

her poşeti zaten çöp poşeti yerine kullanıyoruz. tutup para ile satmak saçmalık. depozitolu yapılsın poşetler.




C
5 yıl
Yarbay

her işin arkasını anlamak için parayı tekip edin. bu poşet işinden dolayı kimin cebi doluyor?




F
5 yıl
Yarbay

Markette zorla satmıyorlar, Getir'in olayı farklı. Belki poşet ücretini hizmet ücretinden düşürüp indirim yapabilir o ayrı. Yasa poşete ücret talep edeceksin demiş.



Bez torbayı 20.kez kullanıp bir eve sipariş götürseler de bu sefer bu bez torba kirli bunu nasıl eve sokayım diyen çıkacak, bitmeyecek. Diyecek ki bu bez torba lekeli, bunda mı taşıdınız benim meyveleri.



Müşteri olarak çok şey bekleriz ama yine çok şeyden şikayet edince bazı şeylerin olması öyle kolay değil. Adamlar kar amacıyla hizmet ediyor. Sana tertemiz poşette getirir, kapıda zaman kaybetmez çeker gider.



Kargo gönderiminde poşetler için ayrıca ücret tutarı yazmasada o poşetler içinde kargo boyuna göre ücret ödüyoruz ama adı poşet ücreti olarak hiçbir yerde geçmiyor.



Bir poşet olayı ne kadar büyüdükçe büyüdü arkadaş. 4 ocakta markete girdim, aklımda poşet olayı yok, poşet ister misiniz? Dedi, almayıp ne yapacaktım o an, mecbur bir poşet aldım, şimdi sırt çantama geziyorum. Bende poşet parasını vermekten memnun değilim ama bazen başka seçeneğin olmuyor. Öyle Getir , Migros vb siparişi bez torbayla getirsin kesin çözüm değil, sana uyar başkasına uymaz, hatta hizmet tecrübesini kötüye bile götürebilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @CWaRRioR