Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
247
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Japon girişimden sevimli robot Lovot
E
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



Robotlar veya robot yazılımlar bugün sayısız sektörde yoğun işlere girmiş durumda. Üretimden internet sitelerine veri toplamaya ve otomotiv sektörüne kadar her yerde robot türevlerini görmek mümkün. Robotlar ayrıca evimizde de eğlence amaçlı bulunuyor.


 


Groove X Lovot özellikleri ve fiyatı


 


Sony Aibo gibi örneklerin yanına CES 2019 fuarında Lovot eklendi. Japon Groove X girişimi tarafından geliştirilen Lovot evinizde eğlence amaçlıyor. Kendi kendine oyunlar yapan robot ayrıca kucağınıza alıp okşamanızı istiyor.


 


Ayrıca Bkz.Kodak yeni anlık fotoğraf makinesini duyurdu

Sevimli görünümünün arkasında Lovot gelişmiş bir donanım barındırıyor. Kafasının üstünde bir dome kamera barındıran robot çevresini gözlemliyor ve fotoğraf çekiyor. Bu kısımda termal kamera ve mikrofon da yer alıyor.


 


Gövde kısmında farklı dokunmatik sensörler yer alıyor. Kullanıcı kucağına aldığında ve okşadığında tepki veriyor. Örneğin uyuyor ve uyanıyor. Kollarını açıyor, evin içerisinde dolaşıyor veya yumuşak mobilyalara çarpıyor.


 


Tekerleklerin arasında ise derinlik algılayıcı kamera ve engel sensörü yer alıyor. Böylece robot karşısına çıkan farklı engellerden kolaylıkla kaçınabiliyor. Tüm bu donanım robotun çevresini tanımasına ve tepki göstermesine yardımcı oluyor.


 


Çocukların motor gelişimine de yardımcı olan Lovot iki ürün tek pakette 5500$ olarak satışa çıkacak. İlk parti yıl sonunda satışa çıkacak. ABD’de ise 2020 yılında piyasaya sürülecek.


 

 Haberi Portalda Gör

İ
5 yıl
Yarbay

Robotlarla ne derdiniz var




K
5 yıl
Yarbay

Geçen bunu deneme imkanım oldu. Bir insan bunu neden alır dedim. Bu japonlar bir farklı dünyadan.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
5 yıl
Yarbay

S
5 yıl
Er

Sanki çok da sevimli değiller :))



C
5 yıl
Yüzbaşı

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.