Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1337
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Son Viraj - Honda Civic mi Toyota Auris mi?
Ş
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Uzun araştırmalar sonucunda bütçeme uygun olarak ikisi arasında kaldım. Artık son kararımı vereceğim.
Şimdi ikisi farklı kategoride diyeceksiniz. Birisi sedan birisi HB. Ana kararsızlığım buradan doğuyor diyebilirim. Daha önce HB araba kullanıyordum fakat sedana geçince nasıl olur tereddütlerim var.

Auris lpg takarak kullanacağım fakat bir süre sonra sübap erime problemi olacaktır. İç hacmi ve bagaj hacmi iki model arasında oldukça fazla arada anne babamla bir yere gittiğimde yeterli gelir mi soruları var aklımda. Auris ayrıca bu sene kasasını yenileyecek daha doğrusu Toyota HB olarak tekrar çıkacak sanırım.

Civic boyutlarına rağmen HB görünümlü, şık bir araba ve fabrikasyon lpgli o yüzden beni çekiyor. Fakat şehir içi trafikte kullanımını, park etme sorununu ve yüzde 90 aracı tek başıma kullanacağımı düşününce sedan bir araca ihtiyacım yok gibi geliyor ve geri adım atıyorum. Fakat görünüm olarak Honda daha ihtişamlı ve güven veriyor. İkinci el olarak da Honda daha güçlü sanki.

Fiyatlara baktığımızda 2017 Honda Elegance LPGli şekilde ikinci el 105 bin civarına satılıyor. Auris Advance Skypack ise lpgli 2017ler 95 bin civarında.

Fakat dikkatimi çeken, o kadar çok ikinci el yeni kasa Honda Civic ilanı var ki insanlar aldıktan sonra umduklarını bulamıyorlar gibi bir izlenim yaratıyor bende.

Neden Corolla ya bakmıyorsun derseniz zaten sedan aklıma tam yatmış olursa kesin Civic alırım. Şimdi benim kararsızlıklarımı giderebilecek ekstra bir görüşünüz var mı?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 6 Ocak 2019; 14:1:46 >

A
5 yıl
Moderatör

Auris'teki sübap erimesi 150-200 bin km sonra olur, yani bu kafaya takılacak bir sorun değil. Ben koyu bir Civic hayranı olmama rağmen son sedan kasa yerli üretim Civic'ler bence fiyatının hakkını vermiyor. Aracın içi aşırı garip , geniş olmasına geniş ancak sanki mezarda oturuyor hissi veriyor. Gerçekten tasarım hataları var, birleşim noktaları özensiz görünüyor. Bu da aracın genel işçiliği hakkında ipuçları veriyor. Bu konuda kullanıcı memnuniyetsizliği olduçka fazla. Auris daha basit ve daha dar. Ancak Auris'te yukarıda zikredilen sorunlar yok. Yani kısacası Honda daha ihtişamlı, daha geniş, daha kaliteli ama sorunları var. Auris ise daha dar, dah basit ve gösterişsiz, 2. eli daha zayıf ancak sorunsuz .

Çok takıntılı biri değilseniz, geniş bir araç istiyorsanız ve 2. el kaygısı taşıyorsanız Civic, aksi halde Auris derim.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

K
5 yıl
Yarbay

Auris doluysa alınır, civic dışardan çok kalitesiz geliyor bana.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
5 yıl
Yarbay

Auris’in 2. Eli çok kötü. Civic veya corolla olmalıydı. İkisinin de 2. Eli güçlü. 3-5 sene sonra değiştirirken üzmez. Hatta 10-15 sene sonra bile üzmez



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.