Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
274
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bunama hastalığına çığır açan tedavi
A
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi


 

Bunama, Alzheimer gibi hastalıklara sebep olan toksik proteinlerin beyinden uzaklaştırılmasında büyük umutlar vadeden ultrason tedavisinin insan deneyleri yakında başlıyor. Hayvanlar üzerinde bugüne kadar yapılan çalışmalar, ilaç kullanılmaksızın hastalığın tedavisinde çok olumlu sonuçlar verdi.



2015 yılında Queensland Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmayla, ultrason dalgaları kullanılarak bunamayla savaşan ilaçların beyin-kan bariyerini kolayca aşmaları hedeflenmekteydi. Ancak, yapılan erken deneylerde ultrason uygulanan farelerin beyinlerindeki toksik amiloid proteinlerinin hiç ilaç kullanmaksızın temizlendiği görüldü.



Araştırmacılardan Jürgen Götz, “ses dalgaları o denli hızlı titreşiyor ki beyin iletişimini engelleyen amiloid plaklarını yok eden mikroglial hücreleri faaliyete geçiriyor” diyor. Götz devamla, “çığır açan” kavramının bilim dünyasında genellikle yanlış kullanıldığını, ancak bu durumda gerçekten sıra dışı bir çözüm ve tedavi yöntemiyle karşı karşıya olduğumuzu vurguluyor.



Ayrıca Bkz.Steteskoplar mikrop kaynıyor



Teknik üzerinde sıkı çalışmalar yapan bilim adamları, 80-90 yaşındaki bir insanın beynini simule edebilecek fareler üzerinde yaptıkları çalışmalarda, tedavinin hem plakları yok ettiğini hem de beynin hafıza fonksiyonlarını geri getirdiğini görmüşler.



Avustralya Hükümetinden
alınan izinler çerçevesinde insanlar üzerinde deneylere 2019 yılının sonlarında başlanması öngörülüyor. Her şey iyi ve planlandığı gibi gitmesi halinde bile tedavinin en erken 10 yıl sonra klinik olarak kullanılabileceği belirtiliyor. Jürgen Görz hedeflerinin, tüm hastaların erişebileceği, maliyeti düşük ve kliniklerde kullanılabilen bir cihaz geliştirmek olduğunu belirtiyor.


 Haberi Portalda Gör

Y
5 yıl
Teğmen

10 yıl çok uzun süre öne çeksinler müthiş gelişme.




İ
5 yıl
Yarbay

10 yıla kadar kim öle kim kala.




D
5 yıl
Yarbay

10 yıl, o da en iyi ihtimalle!




P
5 yıl
Er

Amy Berger'in yaklaşımına göre de beyinde oluşan bu proteinler beyninin kendini koruma mekanizması sonucu oluşuyor. Hastalığın nedeni değil hastalık sonrasında oluşuyor. Şuandaki ilaçların çalışma mekanizması da zaten bu proteinlerin azaltılması üzerine çalışıyor proteinler azalmasına rağmen hastalık iyileşmiyor.

Kaynaklar:

Kitap:
Amy Berger The Alzheimer's Antidote

Hastalık hakkında yeni yaklaşımı öğrenmek isteyenler için video:https://www.youtube.com/watch?v=f-A2rIA2OTE




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.