Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
267
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Samsung’dan 14 metrelik dev LED sinema perdesi
Z
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

 

Samsung, Çin Halk Cumhuriyeti’nin başkenti Pekin’de bulunan Capital sinemasına, ilk 14 metrelik ve 3D özelliği bulunan LED sinema perdesini taktı. Perde, daha önce Kore Cumhuriyeti’nin başkenti Seul’da kullanılan sinema perdesinden yaklaşık 4 metre daha büyük.

 
Şubat ayında Samsung tarafından verilen bilgiye göre ilk perde 2017 yılında Seul’de bir sinema salonuna takılmış. Firma Nisan ayında perdelerine Onyx adını verdikten sonra ilk kurulumu da Pekin’de bulunan Capital sinemasında gerçekleştirmiş. Büyük bir açılış töreniyle 7 Aralık’ta kurulumu gerçekleştirilen perde aynı zamanda Samsung’un, Onyx markasını satışa sunduğunun da duyurusu niteliğinde.
 

Samsung’dan verilen bilgiye göre perde hem müşteri talepleri hem de işletmelerin, izleyiciye görsel bir şölen izleterek bilet satışlarını arttırmak istemeleri nedeniyle üretilmiş.

81 yıllık Capital sinemasındaki Onyx perde, HDR destekli 4k çözünürlük, 301.5 pik parlaklık değeri ile 3D görüntü ve Dijital Sinema Girişimcileri (DCI) sertifikasyonu desteği sunuyor.

Son olarak, Samsung tarafından yayınlan kısa Onyx sinema deneyimi videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.


 Haberi Portalda Gör

F
5 yıl
Yüzbaşı

Gümüş perde değil herhalde...




O
5 yıl
Yüzbaşı

4K mı piksel sayılır 14 metrelik alanda. En arkadan bakmak lazım.




V
5 yıl
Yarbay

Anka môl deki IMAX daha büyük




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.