Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
538
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sırbistan'dan 5 bin ton et ithal edilecek!
B
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

Hükümet yetkilileri yakın bir zamanda et ithalatı yapılmayacağına ilişkin açıklamalarda bulunurken, önceki gün TBMM Dışişleri Komisyonu’nda onaylanan anlaşma ile Sırbistan’dan 5 bin ton büyükbaş hayvan etinin ‘uygun gümrük vergisi indirimleriyle’ ithal edilmesi kabul edildi.


CHP yeni bir et ithalatı anlaşmasına tepki gösterirken, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Türkiye’de üretici, çiftçi üretim yapamazken AKP iktidarı ülkeyi ithal cennetine çevirdi. Seyitgazi’de, hayvancılığın, tarımın cenneti koca Alpu Ovası’nda tarım desteği verilen bir kişi bile yok. Et ve Süt Kurumu depolarında depolanan ithal etlerin bozulma noktasına geldiğini hep birlikte okuduk. Artık yeter, bu plansızlığın bedelini çiftçi ve vatandaş ödemesin” dedi.

"Tarım ve hayvancılık bitme noktasına geldi"


Türkiye’de insanların özellikle son 15 yılda tarım ve hayvancılığı bırakma noktasına getirildiğine dikkat çeken Çakırözer, “İnsanlar süt para etmiyor diye ineklerini sattılar, kestiler. Biz hayvancılığı destekleyeceğimiz yerde, tam tersine, ithal politikalarıyla ülkemizi bir ithalat cennetine dönüştürdük. Avrupa’da, dünyada ülkeler Türkiye’ye bakarken ‘Ne kadar küçükbaş ya da ne kadar büyükbaş hayvan satabiliriz, biz bu ülkeye ne kadar buğday satabiliriz?’ diye bakıyor. Bu AKP hükûmetinin Türkiye’yi tarım ve hayvancılıkta getirdiği nokta açısından son derece kaygı vericidir, vahim bir durumdur” dedi.

"Zıt açıklamalarla vatandaş kandırılıyor"


Hükümet yetkililerinin ithalat yapılmayacağı yönündeki açıklamalarını da hatırlatan Çakırözer, “Hükûmetin açıklamaları ile icraatları hep birbirinin zıttı yana gidiyor. Sürekli çiftçiyi ‘İthalata muhtaç etmeyeceğiz, çiftçimizi destekleyeceğiz’ diyorlar ama böyle dendiği sürece iktidar yetkililerinden, hemen akabinde, mutlaka yeni, ithalatın önünü açan kararnameler ya da buna benzer anlaşmalar ya da bazı istisnalar, teşvikler görmek çok üzücü. Hem vatandaşı ithalata muhtaç etmeyeceğiz diyorlar hem de yeni anlaşmalar imzalıyorlar” diye konuştu.

Alpu'da, Seyitgazi'de çiftçi perişan


Seçim bölgesi Eskişehir’deki çiftçilerden de örnekler veren Çakırözer, “Bu ithalatın bedelini işte benim Alpu’daki, Seyitgazi’deki ya da Ankara’nın hemen Polatlı’sındaki çiftçim ödüyor. Çünkü çiftçi bir gün umutlanıyor ‘Teşvik geliyor, hayvancılığa destek verilecek, 300 baş hayvan projesi geliyor’ diye umutlanıyor. Ertesi gün bir bakıyoruz hiçbir destek yok. Mesela ben geçen hafta Seyitgazi’de, Alpu’daydım. Koca Seyitgazi’de 1 çiftçi faydalanmış o teşviklerden, Alpu’da hiç yok. Yani koca Alpu Ovası’nda, hayvancılığın, tarımın cenneti koca Alpu Ovası’nda destek verilen bir kişi bile yok ama öte taraftan bakıyoruz ‘İthal et alalım, ithal buğday alalım’ Ülkenin bu noktaya gelmemesi lazım” dedi.

Link



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
5 yıl
Yarbay

Ülkeye bak ya. En kolay ulaşılması gereken, teknolojik olmayan, arge gerektirmeyen şeyi ithal ediyor.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

E
5 yıl
Yüzbaşı

Birileri gene doymuyor...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
5 yıl
Yüzbaşı

Panik yok bunlar 2023 planlarının bir parçası önce bu adamları satmaya alıstırıyoruz , ekonomilerini bizim tüketimimize endeksli hale getiriyoruz.Sonra birden Sak diye alımları keseceğiz , elde kalanları sucuk mu yapsak , kavurma yapıp mı saklasak diye dört dönecekler.
Devletten böyle maasları hamudu ile yutan devlet adamları bilmeyecekte biz mi bileceğiz ben birazını açıkladım size.
Selam ve Afiyetle.



İ
5 yıl
Çavuş

Parasını veriyoruz onlar bizim için çalışıyor paramız var ki ithal edebiliyoruz ve bunlar kölelerimiz olaya birde o yönden bakın



G
5 yıl
Binbaşı

B
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Hem ithalat fazlası etler bozulacak deniyor, hem de yeni sipariş veriliyor!



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

N
5 yıl
Binbaşı

Kinaye yapacak gücümüz kalmadı



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

.
5 yıl
Binbaşı

hani et fazlaydı depolarda bekliyordu dışarı satıyorduk falan


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: .Eray.

hani et fazlaydı depolarda bekliyordu dışarı satıyorduk falan
Yav nasılsa dün ne yediğini hatırlamıyor millet salla gitsin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
5 yıl
Yarbay

Yine birine rant sağlandı elhamdulillah

Üzülerek söylüyorum ;
Bu etleri askere yedirecekler



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

P
5 yıl
Yarbay

Helal olsun lan dün dediğinin bugün muhalefetini kendi yapan ama hiçbir tepki almayan bir parti.

Uyuşmuş beyinlere ne dersen de...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.