Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
13719
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Şohbenin devre ışıkları yandığı halde suyu ısıtmıyor ?
U
5 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaşlar hayırlı günler . Henüz 2 senelik baymak marka şohbenimin devre düğmesini çeviriyorum 1-2-3 hangi kademede ise ışıkları duruma göre yanıyor burda sorun yok . ancak hiç bir konumda sıcak su gelmiyor . Sorun sizce ne olabilir şohben yaz mevsimi nedeni ile yaklaşık 5-6 aydır hiç çalışmamıştı yani uzun süre çalışmıyordu bununla alakalı bir durum olabilir mi sizce ?



İ
5 yıl
Yüzbaşı

rölenin çıt sesi geliyor ise rezistans, termostat ya da limit NTC arızalıdır,
çıt sesi gelmiyorsa röle arızalıdır (aşırı ısınmaya karşı devre kesen sıcaklık ölçer sensör) röle ucuza yeni röle komponent karta lehimlenir,
reizistans arıza belirlemek için iki kontağına avometre direnç ölçer ile bakılır, sonsuz yüksek rezistans çıkıyorsa rezistans kopuktur, yenisi takılır 60 - 150 TL modele göre bedeli parça var termostat 60 - 100 TL modele göre parça bedeli var, limit NTC ise 20 TL parça bedeli var.
Bütün fiyatlarının üzerine usta ve parça temini için gitti geldi parası ve usta saati düşünürseniz ustanın + 200 TL ye kadar para istemesi normal.

Duruma göre, 600-900 TL verip termosifonun yenisini alma yoluna da gidebilirsiniz eğer termosifon 4-5 senelik ise.
Neticede en fazla 7-8 senede kazan deliniyor yenisini alıyorsunuz, termosifonun olayı bu.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.