Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
339
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Çifte standart iddiasıyla Google yarın protesto edilecek
E
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



Teknoloji devlerinde zaman zaman cinsel taciz, çifte standart veya uygun görülmeyen ilişki olaylarında rastlanıyor. Yönetimlerin bu olaylara müdahale tarzı ise protestolara konu oluyor. Yarın Google bu nedenle protesto edilecek.


 


Çifte standart


 


Google çalışanları uygun görülmeyen ilişkileri ortaya çıkan üst düzey yöneticilerin korunduğunu ve kadınlara çifte standart uygulandığını iddia ederek Kadınlar Yürüyüşü protestosu düzenlemeye karar verdi.


 


Ayrıca Bkz.Apple A12X yonga seti, benchmark skorlarını alt üst ediyor

Şirket içerisinde zaten bir süredir huzursuzluk söz konusuydu. Özellikle Android’in babası olarak görülen Andy Rubin’in bir kadın çalışanla kurallara uygun olmayan şekilde gönül ilişkisi kurmasının açığa çıkması sonucunda Google’dan ayrılması ve ayrılırken de 90 milyon dolar civarında bir tazminat alması bardağı taşıran son damla oldu. New York Times başka yöneticilerin de bu şekilde korunduğunu ve tazminat verilerek Google’den ayrıldıklarını yazınca protesto kararı geldi.


 


Net olarak hangi isimlerin tazminat aldıkları bilinmiyor ancak şirket bünyesinde bugüne kadar 48 kişinin cinsel taciz suçlaması nedeniyle işine tazminatsız olarak son verildiği ve bunlardan birisinin X laboratuvarı yöneticisi Rich DeVaul olduğu ifade ediliyor.


 


Google patronu Sundar Pichai ise çalışanların eleştirilerini sonuna kadar desteklediğini ve otoriter pozisyonlar hakkında aldıkları bazı zor kararların farkında olduklarını, bu katkılarla bundan sonra farklı tedbirler alacaklarını dile getirdi.


 

 Haberi Portalda Gör

E
5 yıl
Yarbay

Yapan kadar destekleyenlerde aynı derecede suçludur. Şirkete leke gelmesin diye gizlemeye çalışmışlar birde olacak iş değil. Değer kazanmak her şirkette farklı etki yaratıyor demek...



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

G
5 yıl
Binbaşı

Herkese bi 100$ verir, dağılın ulen der, olur biter yahu :D



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Y
5 yıl
Yarbay

Üzerine bir de 90 milyon dolar verdiklerine göre bayağı takdir ediyor olmalılar




B
5 yıl
Binbaşı

bu trollerin işi
gücü yok hep Google emmiye iftira atıp duruyor...




M
5 yıl
Binbaşı

sjw teranesi başka bir şey değil. andy rubin için tasvip edilmeyen ilişki demişler, cinsel taciz değil. elma ile armut bile değil patlıcanı karşılaştırmışlar.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.