Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
1427
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Reset atarken ekranın geç gelmesi
J
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bugün ilk defa UEFI GPT ile format attım yeni nesil bilgisayarımıza daha önce yaşamadığım bir sorunla karşılaştım. İlk açılışta hiçbir sıkıntı yok fakat reset atarken ekranım windows yüklenme ekranında geliyor yani açılıştaki bios menüsünü göremiyorum. Çözümü bilen yardımcı olursa sevinirim.



W
6 yıl
Yüzbaşı

Windows'u UEFI modunda yüklediğiniz için Fast Boot özellikleri aktif olmuş olmalı. Yani açılışta bilgisayarınız BIOS ekranı, USB cihazlarının tetkiki gibi konuları pas geçerek daha hızlı biçimde Windows yüklemesine geçebiliyor. Bu özellik BIOS menüsünden devre dışı bırakılabiliyor. BIOS'a ulaşmak için, Windows açıldıktan sonra "Shift" tuşuna basılı tutarken (bırakmadan) başlat menüsünden yeniden başlatınız. Karşınıza bir menü gelecek. Oradan sırasıyla "Sorun Gider" (İngilizce: Troubleshoot) ve ardından UEFI Donanım Yazılımı Ayarları menülerini seçerseniz bilgisayarınız yeniden başlatılır ve otomatik olarak BIOS menüsüne girersiniz. Eğer BIOS ekranını görmeye devam etmek istiyorsanız Fast Boot gibi ayarları devre dışı bırakmanız gerekecek.


@jeffogu




Bu mesajda bahsedilenler: @jeffogu
J
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Evet hocam benim de aklıma ilk olarak fast boot gelmişti fakat biosda disabled olarak gözüküyor. Mesela açılışta bios tuşuna basarsam biosa giriyorum ama yine de hoşuma gitmiyor bu durum.




Bu mesajda bahsedilenler: @wakari_mayo
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.