Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
265
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Java kodlarinin her satrini harfini anlatan site varmi?
O
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Selam. Java ogrenmeye calisiyorum ama kodlari tam kavramiyorum dersi veren sitede anlatmiyor.
Javada yazilan her harfi kodu tek tek aciklayan bir site ve egitim videosu biliyormusunuz?

Ornegin asagidaki kodu tam anlamiyorum ve bunun gibi bazi kodlari. Yazilan her satri detayli anlatan site ve egitim varmi?

i = 1; i <= n; i++) i nedemek? i++ ne demek? bunlar burda nicin var? vs

for (i = 1; i <= n; i++) {
toplam += i;
}

switch (n) {
case 1 :
System.out.println("\n" + n + "=" + toplam);
break;


Lutfen yardimci olabilirmisiniz?



G
6 yıl
Teğmen

Takip ettiğin kaynak büyük ihtimalle algoritma bildiğini, başka bir dil kullandığını varsayan bi' yer.Yoksa sorduğun şeyler çok temel şeyler onları bilmeden nasıl döngü yazıyorsun.

Şöyle bir aramayla başta çıkan 5-6 kanalı kontrol etmiştim daha önceden, hoşuna giden birinden dinleyebilirsin.Temel kavramları öğrenmen için yapman gereken 4-5 saatlik bir çalışma ile değişken,döngü,sınıf nedir gibi sorulara cevap bulmak.Hepsi baştan anlatıyor.Türkçe dinlediğini varsaydım ama yabancı dil varsa yabancı takip et.https://www.youtube.com/results?search_query=java+dersleri

oradaki i'nin dilde bir anlamı yok bir değişkenin ismi, her şey olabilir.Bir tam sayıyı,karakteri,yazıyı,ondalık kesiri tutabilir.Senin verdiğin örnekte for döngüsü bu değişkene bağlı olarak yazılmış ve i=1 verilmiş.for döngüleri şöyle yazılıyor javada;
for(initial;condition;iteration){
.. kod bloğu ... }

yani örnekte şunu söylüyorsun i değişkeni birden başlasın eğer i değeri n'den küçük (başka bir değişken) veya ona eşitse kod bloğu çalıştırılsın sonra i "1" arttırılsın (i++ bu anlama geliyor) sonra tekrar başa dönüp aynı işlemi yapsın.

switch(n) içindeki n yani değişken kaç ise o case içindeki kod bloğu çalıştırılır.Yani;
case 1: {...}
case 2:{...}
case 3:{...}

gibi bir durumda n=2 ise 2. blok çalışır , n=3 ise 3.

Böyle parça parça öğrenemezsin, başka bir kaynağa geç ve giriş kısmını bitir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glitch -- 15 Ağustos 2018; 23:36:42 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Orhan198912
A
6 yıl
Binbaşı

Merhaba. Java bilgim sıfır ama bu kodları anladım çünkü bu kavramlar ya da yaklaşımlar Java ile ilgili değil. Yazılımın temelleri. i misal senin tanımladığın değer. i++ demek değeri bir kez artır demek ve i = i +1'in kısaltması. C kültüründen geliyor diye biliyorum. C++ da misal yine buradan ismini alıyor; bir sonraki versiyon gibi. For döngüdür. Switch, break gibi syntax'ler temel görevlere sahiptir ve dökümanlarda bunların görevi ve sınırları belirlenmiştir. Başta dediğim gibi Java bilgim sıfır ama senden daha çok okur-yazarlığı sahibim çünkü programlama temellerine çalıştım. Senin de Java'dan önce programlama temeli anlatan içerikleri çalışman lazım.



O
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Cok tesekkur ederim.
En sıfırından baslayan yanı () , . "" publici bile en ince detayina kadar anlatan kitab ve ya bildiginiz bir video varmi? Cok rica ediyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan198912 -- 15 Ağustos 2018; 23:51:31 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.