Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
319
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Nintendo'nun toplam konsol satışları 700 milyonu geçti
E
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



Sony’nin konsol pazarı tarihinde toplam 500 milyon satış rakamını geçmesi üzerine diğer üreticilerin rakamları da merak edilir oldu. Pazarın köklü firmalarından Nintendo da önemli bir rakama ulaşmış durumda.


 


Nintendo ne kadar konsol sattı?


 


Nintendo’nun masaüstü ve taşınabilir konsolları olarak yapılan hesaplamalarda toplam 727 milyon satış rakamının elde edildiği belirtiliyor. Bu durumda Nintendo rakibi Sony’yi de geride bırakmış oluyor. Aslında pazarın rekoru Nintendo’nun elinde desek yanılmış olmayız.


 


Ayrıca Bkz.500 milyon PlayStation anısına sınırlı sayıda 2TB PS4 Pro

Rakamlara bakıldığında Nintendo DS konsolu 154 milyon satış ile segmentinde de bir rekora imza atıyor. Ardından Game Boy efsanesi 118 milyon satış ile geliyor. Nintendo Wii ise 101 milyon satış ile üçüncü. GBA konsolu 81 milyon, Nintendo 3DS ise 72.8 milyon satış yapmış. Başarılı Nintendo Switch ise 20 milyon satış rakamını yakalamış durumda.


 


Nintendo tüm zamanların lideri olsa da özellikle Wii U ile başlayan gerilemeye engel olamadı. Bu dönemde Sony ve Microsoft farkı oldukça açtı. Nintendo Switch bu anlamda firmanın yeniden toparlanmasını sağladı diyebiliriz.


 

 Haberi Portalda Gör

İ
6 yıl
Yarbay

PlayStation ve Xbox varken çokta gerekli değil...




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.