Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
934
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Sayısal için kaynak ve çalışma önerileri için bakabilir misiniz?
E
6 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba, forumda geçirdiğim 1 haftadan sonra tekrar sınava girmem gerekeceği kanısına vardım çünkü benim sayısalcı olarak tyt 92 ayt 43 netim 75 obp var yaklaşık olarak ve hedefim ilk 40 binde olup özel de olsa tıp yazmaktı ama şu an çok zor görünüyor.

Bu yüzden önümüzdeki dönem için bir plan yapıyorum ve önerilerinizi duymak istedim. (Bu arada bu sefer hedefimi yüksek koyacağım, yani özel de olsa gideyim değil, her şeyi tam yapmak ve en yükseği hedeflemek istiyorum, olmazsa sağlık olsun.) Aklımdaki kaynaklar şu şekilde:

AYT Mat: Karekök, Endemik, 345. Behzat Rasuli’den sadece KAF 4ü kullanmak ve diğer konuları Hocalara Geldik’ten dinleyerek tekrar etmek. (En zayıf noktam matematik, sınavda sadece 20 soru yapabildim.)

Geo: Karekök, Acil, Kenan Kara. (Nitelik yeni nesil sorular tarzı bir kitap almıştım sınavdan önce, belki onu da çözerim ama tamamen katlamalı sorular filan var içinde.)

TYT Mat: Hocalara Geldik + denemeler + Apotemi ve rop problemler. (Süreden dolayı sınavda 25 işaretleyebildim, bilgiden ziyade aşmam gereken sorun süre sanırım.) Bir de Deli yayınları orijinal sorular diye bir kitaptan bahsedildiğini duymuştum forumda, Sb olarak ona bakmayı düşünüyorum bir.

Fizik: Fen bilimleri, apotemi modern fizik, nihat bilgin, yayın denizi. Konu olarak da Umut Öncül ve Ertan Sinan Şahin + Meb 12 kitabı (Mekanik, Optik ve Elektrik çalışmanın neredeyse faydasız olduğu bir sınav oldu. Ama yine de çalışmak lazım tabii ki.)

Kimya: Fdd / Konu anlatımı olarak Kimya özel ayt paketi ve Kimya adası. (Daha çok bilgiye dayalı bir ders ve benim de bilgim eksik.)

Biyo: sadece 1 yanlışım çıktı, o da dikkatsizlik. Bekir Avşar dinledim ve çok severim. Selin Hoca ve Salin hocayı da çok duydum, belki tekrarlarımda onlardan da dinlerim çünkü bu ders benim için bir zevk. Kitap olarak Esen ve Bilfen var hiç çözülmemiş, ayrıca Limit’in birkaç bölümü kalmıştı onu da çözsem yeter gibi düşündüm.

Sözel: EA çıkışlı olduğum için sözelim fena değil, 300 soruda Türkçe ve özet tarih-coğrafya işimi görür gibi.

Deneme: Nitelik ve 3-4-5 tyt, endemik, palme ayt, çöz kazan yayınları, sonuç derece,çözüm, sarmal...bunları çok gördüm forumda. önerilerinizi bekliyorum.

Aslında elimde daha çok kaynak var ama sınırlı sayıda kaynakla başlayıp onlar bitmeden başka bi şeye yönelmekten çekiniyorum bu sefer çünkü geçen sefer çok gözüm korktu, hepsine biraz bakayım derken yarım bıraktım telaş ettim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elifnp -- 10 Temmuz 2018; 13:11:18 >

E
6 yıl
Er
Konu Sahibi

Lütfen



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
6 yıl
Er
Konu Sahibi

Up



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
6 yıl
Yüzbaşı

Bu sene şunu anladım ki soru bankaları değil denemeler geliştiriyor. Bu sebepten dolayı çok fazla soru bankası kasmana gerek yok her dersten iki soru bankası çözsen yeter ardından piyasada ne kadar deneme varsa hepsini silip süpür çözdüğün denemelerin analizlerini iyi yap mutlaka boşlarının yanlışlarının neyden kaynaklandığınu çözümlerini öğren. Denemeleri sürekli yap her hafta. Arada boşluk bırakma.

Apotemi problemler çözdükten sonra rop çözmene gerek yok bir tane problemler fasikülü yeter geri kalanını zaten bol bol deneme çözeceksin o şekilde halledersin.

Biyolojiyi kasmaya gerek yok zaten durumun iyi elindeki boş kitapları çöz yeter sürekli deneme de çözeceğin için bilgilerin taze kalır. Biyolojiden çıkmış sorular kitabı al çöz. Son 52 yıl son 28 yıl falan var farketmez al çöz çok eskilere gitmeye gerek de yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
6 yıl
Onbaşı

lys simetri kimya konu anlatımı 10 numara anlamadığınız konuları pdf olarak bakabilirsiniz. Benim işime baya yaradı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
6 yıl
Er
Konu Sahibi

Bu kitabı çok duydum kimya adına. O zaman konu anlatımlı kaynak olarak elimin altında bulunması iyi olur, buna da bakayım👍🏻 Teşekkür ederim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Skaar
E
6 yıl
Er
Konu Sahibi

Teşekkür ederim, ben de böyle düşünüyorumdenemelere erkenden başlamak iyi olabilir çünkü sınav anına en iyi hazırlayan şey o sanırım, özellikle de birazcık temeli olan insanlar için



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Madenx
F
6 yıl
Yüzbaşı

300 soruda türkçe= çöp. Matta hocalara geldike fazla güvenme başka yerlerden de çalış.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
6 yıl
Er
Konu Sahibi

Teşekkür ederim önerin için, zaten bu konuyu açtıktan bir süre sonra ben de senin gibi ilk olarak KAF’lardan çalışmaya karar verdim her ne kadar biraz pahalı da olacak olsa, matematiğim zayıf olduğu için umarım değer diye düşünüyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @FiveSeveN
E
6 yıl
Er
Konu Sahibi

300 soruda Türkçe’yi de elimde olduğu için değerlendirmeyi düşünmüştüm ama bir arkadaş daha aynı şeyi söyledi, Türkçem zaten iyidir genel olarak yani sınavda 35 d 4 y yaptım, Limit el kitabı var kardeşimde, ondan okurum diye düşündüm konu anlatımı olarak hem daha özet olur diye. Sen neden beğenmemiştin, sınava mı uygun bulmadın?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elifnp -- 16 Ağustos 2018; 19:6:39 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @FiveSeveN
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.