Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
91
Cevap
19308
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Venüs Basın Yayın Dolandırıcılığı (5. sayfa)
İ
5 yıl
Er

Ne oldu bu iş benimde başıma geldi bi cevaplarsan süper olur



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
5 yıl
Er

Merhabalar aynı durum benim de başıma geldi ama ben üniversite içinde benimle sözleşme imzalayan kişiyi bulup orjinal iş yeri dışında yapılan sözleşmeyi kopyasıyla birlikte geri aldım yani ellerinde benim belgem ve imzam yok. Bu durumda yapabilecekleri bir şey var mı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
5 yıl
Er

Dün akşam saatlerinde aynı olay başıma geldi , çözümü tane tane anlatıp yardımcı olabilecekler lütfen mesaj atsın



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
5 yıl
Er

Merhabalar, whatsapptsn grubuna kayıt linki calismiyor. Burdan yazmak zorunda kaldım. Arkadaşımın başına benzer olay geldi. Özetle arkadaşım boş kağıda imza atmış. Boş yerlere 2000 tl lik ücret girilmiş. 14 gün içerisinde deneme sürümü demişler bu yüzden arkadaş hiç ilgilenmemiş. 2 haftadır avukat arıyor ve icra muhabbet yapıyor. Arkadaşım TC vatandaşı değil. Telefonda avukat ile görüştüler. Avukat aynen şunu söyledi "Ben firma ile görüştüm burslu öğrenci olduğunuzu beyan ettim o şekilde yansıttım 600 tl ödenmesi halinde borcunuz kapanacak." Tabi bu kişi avukat mi bilemiyoruz. Sicil numarası istediğimiz zaman stajyer olduğunu söyledi veremedi. Sizce ne yapabiliriz? 18 ekim cumaya kadar iban mumarasina 600 tl gönderirsen borcun bittiğine dair imzalı evrak ve sözleşmeyi göndereceğiz demişler. Fikri olan var mı?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

O
4 yıl
Er

Wp gurubuna beni de alabilir misiniz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
4 yıl
Er

Bana da yardım eder misiniz 28 ekimde imzaladım ama verdiği 14 günlük demo kod olduğunu.Bakıp beğenmezsem istediğim zaman iptal edeceğim söylendi ve para hakkında hiçbir bilgilendirme yapılmadı hatta o kısım saklandı.ihtarname çektirdim thh den cayma formu ve mailler de var .14 gün geçiştirdiler ertesi gün muhasebeci aradı ve kodu girmişsiniz parayı ödeyin diye zorladı hatta istersen taksidini 4x500 den 10x200 yapalım falan dedi. Kodu orada eleman girdirtmişti ve hemen iki üç teste bakıp kapatmıştım.Bana girip beğenmezsen çıkarsın dedi .Aşağıda bilgilendirildim falan yazdım ama bilmiyorum yarın şikayet edeceğim .Çok tedirginim yardım eder misiniz ?.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Onbaşı

Bakın yanlış anlamayın ben avukat falan değilim. Sadece kendi tecrübelerimden yola çıkarak yorum yapacağım o kadar. Normalde genelde araştırırsanız bu tür sözleşmelerde bütün kuralları bulabilirsiniz. Yazılana göre eğer bu tür bir sözleşmede size satılan mal bir internet üzerinden kullanılan kod ise ve siz bu kodu bir kere de olsa kullanmış iseniz bu sözleşmeden cayma hakkınız ortadan kalkar. Nedeni ise bu ulaştığınız bilgilerin kopyalanıp tekrar kullanılabilmesidir. Fakat içinizi karartmak istemem. Siz gidin tüketici hakem heyetine oradaki görevli kişilerle güzelce konuşun onlara danışın. Kesinlikle iptal olmaz diyemem ne de olsa buna görevli kişiler karar veriyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @chalcopyrite
3
4 yıl
Er

Selamün aleyküm donanım haber ailesi ben 29.11.2019 tarihinde sokakta 2kisinin beni çevirmesi ile bu sozlemeyi imzaladım. Bana dediler sen üyeliğini kullanmak istiyorsan 14.gunden sonra para yatiracaksin dediler senedi imzaladı ne kadar oldugunada bakmadım çünkü bana 400dedi dil kurslarından daha avantajlı fiyata vb şeylerle gözümü boyadı. Siteye bir kere girip baktım sonra boşver deyip geçtim 14.12.2019 tarihinde mesaj attılar bana borcunuz var diye bende itirazda bulundum. Kabul etmediklerini söylediler avukata veririz sizi havuza veririz dediler. Bende korkudan birşey diyemedim elimdeki senet ile notere gittim noter 14gunluk suresinin dolgunu işlem yapamayacağını söyledikten sonra bu şirket tekrar beni aradı seni burslu öğrenci olarak gösterip 2000tl yerine 1000tl odemenj istiyoruz o zaman bu iş biter dediler bende çaresizce ne yapacağımı bilmeden 1000tl yi yatırdım bana WhatsApp tan ilişkinin kesildigini yazan kağıdın fotoğraflarını attılar ve cumartesi 16.30 kadar kargoya verilir sözleşmenin dediler vermediler pazartesi yani 16.12.2019 tarihinde WhatsApp ve arayak bildirdim ne zaman göndereceksiniz diye acele etmeyin göndeririz tarzında şeyler diyip kapattılar tekrar aradığımda avmiyorlar ben nereye gidip şikayetçi olacağım bana yardım edin ailem bilmiyor söylersem çok uzulurler kafam çok karışık finallerde yaklaşıyor derste çalışamıyorum.yatirdigim para üniversitesiye gelirken biriktirdiğim paramdi ailem para gonderemeyince harcayacağım bir destek fonumdu
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
4 yıl
Er

Beni de bugün aradılar, sokaktan çeviren çocuklar aynı şekilde bana da abi 17 yaşındayız prim alıyoruz vs diye çabukcak doldurttu 14 gün girmezsen onlar seni arayacak zaten beğendiyseniz devam edecek misiniz vs diye dedi ama şimdi bana da 400 lira dediler burslu öğrenci gösterebiliriz 2000 den 1200 olur falan dediler bakalım okuldan sonra tüketici heyete gideceğim. Bana çok garip geldi bu kadar mağdur varken bu kadar saçmalık varken bunlara kimse bir ses çıkarmıyor mu gerçekten ?



C
4 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar, imzaladığınız şeyler 1 sayfa hepitopu, okuyuverin neyi imzaladığınızı bilin. Hadi onu yapmıyorsunuz, elinizin altında cep telefonu var internete yazıp bakın neymiş bu diye, yüzlerce şikayet göreceksiniz.

Firma ne yapıp edip 14 günlük yasal cayma hakkınızı öldürmeye çalışıyor. "arayın iptal ederiz""14 gün sonunda kendiliğinden iptal olacak" vs... inanmayın. OKUMADAN hiçbir şey İMZALAMAYIN! herkese güvenmeyin, duygularınızı sömürmesine müsaade etmeyin. (öğrenciyiz ağbi, paraya ihtiyacım var!)

Son olarak- sözleşmenin iptali için hakem heyetine gidin. kaybederseniz, tüketici mahkemesine itiraz edin. Hemen para ödemek zorunda değilsiniz, alacaklı olan onlarsa, bırakın onlar koştursun.



Y
3 yıl
Er

Arkadaslar bende dolandirilidim bugun lutfen yardimci olur musunuz?lutfen



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
2 yıl
Er

bende buna benzer şekilde dolandırıldım bana yardımcı olabilirmisiniz ne yaptınız



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.