Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
1961
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sigorta şaibeli kaza diyerek araçların yapımını durdurdu
B
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar 13 Nisan günü bir kaza yaptım arkadan hızlı geliyordum trafik durmuş frene bastım kurtaramayacağımı anlayınca emniyet şeridine manevra yaptım araba kaydı önümde ki arabaya önce arkadan sonra bariyere vurdum ordan tekrar yandan vurdum aynı arabaya.Çok şükür kimsenin burnu bile kanamadan atlattık.


İş geldi hasarların yaptırılmasına.Tutanak sonuçlandı suç %100 bende çıktı.Aracımı yetkili servise çektirip kaskomdan dosya açtırdım.Eksper gelmiş ilk başta onay vermiş araçta ki hasarın yarısı yapılmış sonra tekrar gelip dosyayı incelemeye almışlar iki aracında yapımını durdurmuşlar.Sebep karşı tarafta az hasar olmasına rağmen benim araçta farklı yerlerde çok hasar olması (sağ ön tampon/sol arka kapı/sol ön tamponda biraz sürtme izi/sol ön teker yamuktu rot başımı ne kırılmış/arka dingilde ufak bir yamukluk vb. varmış.

Tutanağa 2 farklı görgü şahidi yazdık 1 tanesi arkadaşımın babası benim arkamdan geliyorlardı kendi arabalarıyla kazayı gördüler.Diğeriyse galiba karşı tarafta aracın içinde olan biri veya arkadan da onun arkadaşı geliyordu o da olabilir tam bilmiyorum.



Şimdi ben aracım konusunda çok titizim kazadan önce vuruğu bırak doğru düzgün çiziklerim bile yoktu.Kazadan 1-2 hafta önce auto kingte randevu oluşturdum ön tamponumda boya atmaları vardı tampon boyanacaktı vuruk olsa kaskodan mini onarım ile zaten yaptırırım.Araç ilk alınan günden beri kaskolu farklı kaza yapsam tek taraflı da olsa kaskodan yaptırırım gideyim niye başkasının arabasına vurayım da o şekilde yaptırayım ki arabamı sigortadan yaptırmıyorum kaskodan yaptırıyorum.

Kazadan 5-10 dk öncesine kadar arabanın hiç bir vuruğu olmadığını onaylayacak en az 3-4 kişi var.Arkadaşın dükkandan çıktım 5-10 dk sonra kaza yaptım.



Bu araştırmanın olumsuz olarak sonuçlandığında ne yapmam gerekiyor?Araştırmanın hızlı sonuçlanması için nerelerle iletişime geçmem gerekiyor kaskoyu mu sıkıştırmam lazım sigorta şirketini mi?Derdimi kime anlatmam gerekiyor?Araç 3 haftadır serviste insan kaskosu olunca böyle durumlarda böyle şeylerle uğraşarak mağdur olmamayı bekliyor haklı olarak



E
6 yıl
Yüzbaşı

Çok geçmiş olsun...
Siz hiç biryerle uğraşmayın acenteniz ile konuyu paylaşın o sizin adınıza gerekli yerlerle görüşmeleri sağlayarak süreci kısaltacaktır muhtemelen araştırmaya sevk edildi dosyanız ama kaza yaptığınız yerde resim çekmişmiydiniz?yada kamera varmıydı zaten onlarda incelenecektir dediğim gibi siz kendinizi sıkıntıya sokmayın direk acenteniz ile irtibata geçin yardımcı olamıyorlarsa benim cebim 05352888216 arayabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım size.
saygılarımla...




_____________________________

Eski kullanıcı adı: umaysigorta

Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Kaza yerinde kamera yok malesef fakat fotoğrafları çektim üstüne araçları hareket ettirmeden detaylıca video çektim iki araçta ki hasarlar ve plakalar görünecek şekilde.Onlarıda hyundai hasar kabule teslim ettim.

Kasko acentem ile görüştüm dosyanın araştırılmaya sevk edildiğini ek beyan istenmişti bizden cuma günü ek beyan eksper şirketine ulaşmış.Acentede ki bayan araştırmanın normal olduğunu gerekli görülen dosyalarda oluyor böyle gecikmeler dedi.Aracın zaten kaskodan yapıldığı için sıkıntı çıkmayacağını bu haftaiçi onay çıkar dedi.

Sordum kendisinede onaylanmama gibi bir şey söz konusu olur mu diye sanmıyorum büyük ihtimal onaylanır dedi kendisi.

Olumsuz sonuç çıkarsa da telefonunuzdan ne yapmam gerektiğini sormak için sizinle iletişime geçerim hocam.




Bu mesajda bahsedilenler: @umaysigorta
E
6 yıl
Yüzbaşı

umarim sikintisiz bir sekilde sonuclanir bir aksilik durumunda arayabilirsiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: umaysigorta


D
6 yıl
Binbaşı

Araştırmaya gitmesi normal Hocam, tüm Sigorta şirketleri sizin durumunuzda ki kazalarda araştırmaya gönderir.



Farklı zamanlarda farklı kazaları tek dosyadan yaptırılmasını önlemek amacıyla. Onay verilmezde Tahkim komisyonuna başvurursunuz detaylı beyan alınır sizden, o beyanla simülasyon yapılır doğruluğu ispatlanırsa ödemeye mahkum edilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 2 Mayıs 2018; 22:32:40 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar bugün babamdan öğrendiğim kadarıyla dosya komisyona gönderilmiş.Kasko olsun sigorta olsun veya acenteleri bana tam bilgi vermiyorlar ruhsat sahibi olmadığım için.Öğlen kaskoyu yaptırdığımız acenteye uğradım yüz yüze konuşmak için dosya hakkında detaylı bilgi vermeyip üstünkörü tavsiyelerle işlemlerin nasıl ilerleyeceğini anlattı.

1-2 gün önce babam uğradığında dosya hakkında detaylı bilgi verilip dosyanın komisyonda olduğunu söylemişler babama ne kadar doğru bilmiyorum.

Bugün kaskodan biri aradı kasko hasar müdürlüğüne gönderilmek üzere bir ek beyan aldı benden bakalım süreç bundan sonra nasıl işleyecek bilmiyorum.Tek temennim dosyanın kabul edilip aracımın yapılması.


Sigorta acentemin dediğine göre dosya elde hiç bir somut delil olmadan reddedilemeyeceği ben hasarımın hepsinin o kazada olduğundan adım gibi eminim Çorluda ki bütün kameraları inceleseler yine de benim aracımın önceden kazalı olduğunu ispatlayamazlar ama korkum kendi düşüncelerine bakarak hiç bir kamera kaydı vb. olmadan dosyayı reddetmeleri.



B
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar dün akşam hasar dosyam onaylanmış tekrardan aracımın yapımı başlatıldı çok şükür.Bu süreç içinde kaskodan birisi aradı ve tekrar ek beyan istedi kaskonun hasar müdürlüğüne gönderilecekmiş.Telefondan söylediklerimi yazın dedi.

Benden yazmamı istediği önümde ki aracı sağlamak isterken emniyet şeridinde hakimiyetimi kaybettim.İtiraz edip kazanın bu şekilde olmadığını söyledim ve ilk beyanda yazdığım gibi kendim yazdım.

Bilerek yapılan bir şey miydi yoksa kişinin dosya içeriğine tam hakim olmadığı için mi böyle oldu bilmiyorum ama şundan eminim onu öyle yazsaydım 3 farklı beyan olacaktı ve dosya hepten karışıp hasar ücretleri başımıza kalacaktı.



H
5 yıl
Er

Reddedilen sigorta tazminat dosyaları hakkında yapılan incelemelerde birçok dosyanın önceden belirlenmiş ve bilinen haksız ve hukuka aykırı nedenlerden kaynaklı reddedildiği görülmüştür

Şayet reddedilen tazminat dosyalarınız konusunda çözüm arıyorsanız, yapmanız gereken mutlaka profesyonel yardım almak olmalıdır. Alacağınız profesyonel yardım zarara uğradığınız hakların geri iadesine ve mağduriyetinizin giderilmesine vesile olacaktır.

her türlü sorularınız için mesaj bırakın! hasartazminati34@gmail.com



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.