Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
95
Cevap
8702
Tıklama
100
Öne Çıkarma
Cevap: AKP’nin 16 yıllık korkutan ‘yıkım’ tablosu (2. sayfa)
2
6 yıl
Binbaşı

Bu tarz konulara çok yazdık çizdik tartıştık.Değişen ne ?
HİÇBİR ŞEY !!!
Herifler hala akp ye bütünüyle bedeniyle her şeyiyle inanmakta.Biz 'bu yanlış' desekte herifler öyle bir bağlı ki bunlara ne desek boş.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: janqlee

Bu tarz konulara çok yazdık çizdik tartıştık.Değişen ne ?
HİÇBİR ŞEY !!!
Herifler hala akp ye bütünüyle bedeniyle her şeyiyle inanmakta.Biz 'bu yanlış' desekte herifler öyle bir bağlı ki bunlara ne desek boş.

bak akp imf yide satın aldı diyorsan ütopik dünyanda sizde herşey mümkün olabilir çünkü git imf refah verilerine bak açık akp seni 10 basamak refah olarak üste taşıdı tabloda yeterlimi tabiki değil....6 sıfırlı donemden fiyat kıyaslamalar kafanız cidden über uzay.....her darbede yerin dibine nekadar girdiğinede ozellikle bak...

sonra halk cahil biz üst akılız oldu canlar ...
ben akp süper iyi yönetiyor demiyorum ama kör ideolojinizle sallamayın senin kafanda biribaşa geçerse 1 dk ülke cennet olur zaten aşağladığın akpliden çok farkın yok...

sanki 80 le 90 ların tüketim ürünleri fiyatı aynı bazılarının aralarında yüksek enflasyondan zamdan dolayı %600+ fark vardır herhalde...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Şubat 2018; 12:23:59 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
6 yıl
Binbaşı

Bir AKP'li CHP'liyi eleştirirken ideolojik siyaset yaptığını, ideolojisi ve bakış açısı yüzünden hiç bir şey elde edemeyeceğini çünkü savunduğu ideolojinin bu ülkenin belirli bir kesmine hitap ettiğini, geneli yansıtmadığını bilir. Siyasi argümanları da hep bu yöndedir.

Haklı olduğu şey, CHP ve ideolojisi, fikirleri genel anlamda mantıklı olsa da, bu ülke toplumunun GENELİNİN mantığı ve fikri çok farklı olduğundan herkes tarafından kabul görmediğidir, CHP bir yasayı, bir uygulamayı teorik olarak DEMOKRASİ ve CUMHURİYET gibi kavramlar üzerinden yorumlar. Ancak mantık, demokrasi ve cumhuriyet halkın genelinde tam manasıyla ne olduğunu ve neye sahip olduğunu bilmediği bilmekte istemediği kavramlar olduğundan uygulamaları, önerileri hep ters işler, sonuç vermez.

Bir CHP'li bir AKP'liyi eleştirirken de ideolojik siyaset yaptığını, gerçekleri görmediğini, uyutulduğunu, kandırıldığını ve biat kültürünün bir sonucu olarak sesini çıkarmadığını söyler. Toplumun en temel ihtiyaçlarında hükumetin yetersiz kaldığını (ekonomi, işsizlik, sağlık, adalet vs.) rakamlarla, istatistiklerle kısacası verilerle anlatır ve hala neden onu savunuyorsun der, sanki bu olumsuzlukları gösterince bazı şeylerin farkına varacak ta tercihinden vazgeçecek diye umutla her gün yeni bir şey çıkarır.

Haklı olduğu nokta evet AKP kesimi tam da belirttiği gibi biatçı, ideolojik siyaset yapan, ideolojisinde İslam olan bir parti. Ama CHP'linin atladığı durum şu;

Gökten indiği sanılan kitapların dogmaları ile hayatını şekillendiren bir toplum, yaşamanı bilgi, deneyim, tecrübe, bilim, fen, matematik, tıp gibi hayatın içinde var olan kavramlar yerine, hayatını gökten ve gaipten geldiği belirtilen öğretilerle yaşamayı tercih etmiş, bunun dışındaki her şeyi reddeden ve üstüne üstlük inandıklarına karşı tezler sunulduğu zamanda inandığı dinin yok edilmesi, birliğinin bozulması için yapılan eylemler olarak görüp, işi cihada kadar götüren bir topluma sen YOLSUZLUK, HIRSIZLIK, ÇALMA ÇIRPMA, MODERN EĞİTİM, SAĞLIĞIN TEMEL HAK OLMASI, ADALETİN MÜLKÜN TEMELİ OLDUĞUNU, söylesen de, eline kağıt kalem alıp hesap kitap yapıp hak etttiğinden çok azına sahip olup, haddinden çok fazla vergi verdiğini açıklamaya çalışsan da anlamaz.

O kendisine en büyük miras olan İslam'ı savunan bir adamın varlığına şükrederek ona oy vermeye devam eder.

İşte bu yüzden istediğiniz kadar anlatın yolsuzlukları, ekonomik adaletsizliği, vergilerin yüksek olduğunu, GSS'yi, eğitimin kalitesiz olduğunu anlatın,

Onun için önemli olmayan bir durumu anlatmaya çalışarak sadece kendinizi yorarsınız. Karşında ki adam da belki senin gibi durumu kötü, kirada oturuyor, arabası falan yok evi zor geçindiriyor, ama bu onun için önemli değil ki, onun önem sırası, öncelikleri farklı. Bunu CHP'li idrak edemiyor işte.

Bu ülkede adam gibi muhalefet partisinin olmamasının tek sebebi, partinin ideolojisini, halkın kendisinden çok uzak olması. O yüzden CHP sadece kitle partisidir.

AKP'nin ise maalesef başarılı olmasının tek sebebi ise, öyle bir ideoloji üzerinden siyaset yapıyor ki ülkenin %90 ı zaten o ideolojiye mensup. Yapacağın muhalefet yada önerilerin, siyasi çekişme değil, ideolojiye dolayısıyla toplumun en hassas olan kavramına karşı gelmek gibi oluyor.

Bence bu durum daha korkutucu ama bunda AKP'nin hiç bir kabahati yok.

Ha bunlar hep CHP'nin yüzünden diye işi tiye alanlar da var tabi, Mesela Kılıçdaroğlu'da bazen söylüyor, her şeyi bırakıyor bana takıyor, sanki ülkenin bütün sorunlarını ben çıkartıyorum diye espri yapıyor.

Sorun sende çünkü sorunu çözemiyorsun, Sorun senin partin ve ideolojinde, çünkü mensubu olduğun parti bir devrim yaptı, yaptığı devrim de çağdaşlık, modernlik, insanlık, özgürlük, eşitlik gibi kavramlar vardı.

Ama bunları getirirken halka sormadın, toplumun geneline bakmadı, ne de olsa halk zamanla bunun doğru olduğunu anlar, eğitimle de pekişir devrim yolunu bulur gibi düşüncelerle yapılan devrim;

Bu kavramları istemeyenler tarafından yapılan karşı devrimle şimdi her gün can çekişiyor. biraz daha eriyor.

Evet Bunlar hep CeHaPe yüzünden.

Devrimi Rus'tan, Fransızdan esinlenmiş, ama oturup ta nasıl yapıldığına bakmadan, sadece ANAYASA diye bir kitabın içerisine kurallar, kanunlar yazılarak devrim olacağını zannedenlerin, demokrasicilik oyununa dönmüş bir oluşuma giren CHP, devrimine sahip çıkamadığı için, teorik düşünüp, bu teorileri, kendi halkı tarafından pratikte boğulmasına göz yumduğu için, devrim nasıl yapılır, nasıl sahip çıkılır bilmediği için evet bunların hepsi Cehape yüzünden.




Bu mesajda bahsedilenler: @El Fuego , @Kunt1903 , @otodr , @Baelros
2
6 yıl
Binbaşı

Aşağılamak yok benim sözlüğümde.Ben insanları başka bir insana körü körüne bağlı olmalarına kızıyorum.
Ben ATATÜRK gibi bir lider istiyorum Rte kesinlikle değil.Refah diyorsun bana nerde o refah.Millete bak bi ne haldeler.Hırsızlık , tecavüz olayları , kadınlara şiddet , iş kazaları( yaralı - ölümlü ) , terör olayları , intihar , adam kayırma vs. gibi olayların son yıllarda arttığını söylememe gerek var mı ? Bunun hükümetle ne alakası var deme VAR.Referandumda İDAM GELECEK dedi . Nerde İDAM ? Seçim yaklaşıyor Meydanlara indiğinde İDAMI GETİRECEZ diye konuşur.
Enflasyona bak. Benzin dolar euro altın fiyatlarına bak. bir de ASGARİ ÜCRETE bak.
1600 tl ile geçinebilir misin ?
Ben bekarım aylık 100 artar bana.
Rte nin savunduğum işleri de var sonuna kadar ama SAVUNMADIĞIM çok işi var.


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kerimcem
K
6 yıl
Yarbay

Atatürk gibi bir liderde bu zaman gore demode antidemokrat kalır gelişmiş ülkelerde asker siyasetin kapısından bile giremiyor yanlış anlama kendi zamanı açısından Atatürk kusursuz bir lider ama şu an zaman farklı..

tabiki hayat yine çok zor bu ülkede ben kolay diye birşey demedim yok oncen çok süperdi şimdi mok diyen kafalara benim sitemim...eskiden 2x moktu şimdi 1.5x mok, mok konusunda çok bir değişiklik yok orda kimseye birşey diyemem ama eskiye gore iyleşme açık yani....ozellikle memur kesimi için bir halttan geri kalanını görmüyorum ben öğretmen haliyle dünyayı dolanan var çevremde kendi kardeşim öğretemen da bu yaz ispanyada flamenko y la çoştu ...kız haliyle kendi arabasını kendi aldı...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Şubat 2018; 12:56:23 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @janqlee
2
6 yıl
Binbaşı

Memur , öğretmen yok sadece bu ülkede.Önceden süperdi falan değil.TÜRKİYE her zaman orta düzeyde kaldı.Hiçbir hükümet zamanında ALTIN DÖNEM diye adlandırılmadı.Hatalar yanlışlar herkeste olur.Ama aynı hataları tekrar tekrar yapan kişide de akıl sorunu var demektir.
Benim asıl karşı çıktığım kesim Kula kulluk yapanlaradır.Rte yi haşaa peygamber ilan edenlere , adamın hiç hatası yokmuş gibi davrananlara , ufak bir eleştiri yapsak ' sen fetöcüsün ' ' vatan hainisin ' ' dinsizsin ' diyenlere kahve köşelerinde atıp tutup uygulamaya gelince süt dökmüş kediye dönenlere.




Bu mesajda bahsedilenler: @kerimcem
E
6 yıl
Teğmen

cehape zihniyeti vs akepe zihniyeti savaşları başlamış yine.

ikisinin bırak ülkeyi kendilerine faydaları yok. kısa vade neyse de orta ve uzun vadede işimiz zor.

hala altı sıfırı ekonomik kazanım sananlar var. sanki 1,000,000 dolarlık borç 1 dolar oldu.



D
6 yıl
Yüzbaşı

Konu 18 Şubat 2018 21:20:06 te açılmış ve daha kaldırmamış dh adminleri. Kıyamet koptu da haberimiz mi yok ?



O
6 yıl
Binbaşı

Her zaman ki deli saçmaları.

Bunları kendiniz yazar kendiniz inanırsınız. siz en iyisi kendiniz çalmaya oynamaya devam edin.

Birde bişey anlamışlar gibi anlamazlar falan demezler mi ? E hadi siz kendi kendinizi tatmin edin. Size kolay gelsin.



M
6 yıl
Yüzbaşı

X
6 yıl
Yarbay

Ne saçma araştırmalar bunlar yemin ediyorum kafayı yemiş bu araştıranlar 52 yıl önceki paranın değeri ile bugünün para değeri bir mi arkadaş ya ne saf insanlar var buna inanıyorsanız yazık size eskiden komşum anlatıyordu 1000 tl eski para ile 1000 tl ye ev aldım diyordu bugün bir ev eski para ile 200.000.000 tl eder olmuş yeni para ile 200.000 tl nasıl eski ile yeniyi karşılaştırmaya kalkar bu vekiller anlamıyorum haaa algı ya provakasyon ya işte bunu yiyenlere at mesajı gitsin..



X
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: janqlee

Aşağılamak yok benim sözlüğümde.Ben insanları başka bir insana körü körüne bağlı olmalarına kızıyorum.
Ben ATATÜRK gibi bir lider istiyorum Rte kesinlikle değil.Refah diyorsun bana nerde o refah.Millete bak bi ne haldeler.Hırsızlık , tecavüz olayları , kadınlara şiddet , iş kazaları( yaralı - ölümlü ) , terör olayları , intihar , adam kayırma vs. gibi olayların son yıllarda arttığını söylememe gerek var mı ? Bunun hükümetle ne alakası var deme VAR.Referandumda İDAM GELECEK dedi . Nerde İDAM ? Seçim yaklaşıyor Meydanlara indiğinde İDAMI GETİRECEZ diye konuşur.
Enflasyona bak. Benzin dolar euro altın fiyatlarına bak. bir de ASGARİ ÜCRETE bak.
1600 tl ile geçinebilir misin ?
Ben bekarım aylık 100 artar bana.
Rte nin savunduğum işleri de var sonuna kadar ama SAVUNMADIĞIM çok işi var.


Niye böyle söylüyorsun ki Atatürk bir lider istemekle senin Atatürk 'ü istemen demen 1881 ile 1938 'de yaşaman demektir çünkü Atatürk o günün adamı idi bugün olsa belki başarılı olamayacak bunu daha basit şöyle anlatalım, Man U. 'nun 28 yıl başında olan adam zamanında sayısız başarılara ulaşmış ama birkaç sene öncesine kadar o başarıları elde edemeyip görevi bırakması gibi kim bu adam alex ferguson diyeceksin ne alaka çok alaka çünkü onun başarılı olduğu zamandaki oyuncular teknik heyet yok karşısındaki takımlar eski takımlar değil o yüzden sen Dünya 'nın en iyi antrenörü de olsan sadece kendinle bu Dünya değişmiyor başka bir örnek daha Reikart avrupa 'da bir takımı başarılara süslüyor geliyor Galatasaray o başarıdan eser yok eee hani aynı adam var ya başta demek ki o kadar kolay değil bugünde RTE var ve ondan daha iyisi olmadığı içinde daha başımızda çok görürüz çünkü zaman böyle diyor alternatif çıkarsa RTE 'nin de ismi kalmaz sistemin içinde.. Demirel 'i kim hatırlıyor bugün Özal 'ı ya da Çiller 'i..



X
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

senin ailenin beceriksizliğindir başarısızlığındır o sonuçta abd de sokakta yaşayan 5+ milyon insanda var yani...en fakir akrabam bile ev sahibi oldu krediyle carta curtla.....

Ne 5 milyonu 30 milyon 30 Türkiye 'nin 3 te 1 'i..



O
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Kunt1903

http://www.emrecetinblog.com/2002den-2015e-turkiyenin-ekonomisi/



Bi de bu yazıyı okur musun bakalım ne diyeceksin?

Bu yazı herkesin bilgisayarında bulunmalı ve her gün okunmalı.



R
6 yıl
Teğmen

Chp zihniyeti dediğiniz en son 1950de başa gelmiş, gerisi koalisyon vesaire. Ne zihniyetmiş, sanki bunca yıl iktidar onlar. Şimdiki hali de savunulacak gibi değil orası ayrı konu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @eraysgt
S
6 yıl
Yarbay

2002 yılı ile 2018 kira,elektrik,su,ısınma,vergi,ulaşım bedellerini yazsaydın ya uyanık
Asgari ücretlilerin hangisi kıyma alıyor?Atıyorsun bari destekli at.


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surpentor -- 19 Şubat 2018; 19:4:34 >


Bu mesajda bahsedilenler: @2K23
A
6 yıl
Binbaşı

Menderes ve Özal için de aynı başlıklar atılmıştı. Gazete ve zihniyet hep aynı, değişen bir şey yok. Tarih hep tekerrür ediyor!

"Bu ülkeyi hep CHP zihniyeti imar etti, Sağ muhafazakar zihniyet yok etti" algısı bunlarda hiç değişmedi.

Bu ülkede her iktidar pek çok yanlışlıklar yaptı. Ama bu ülkede muhalefetteyken pek çok yanlışlık yapanlar, iktidar olsalar kim bilir ne felaketler yaşanırdı.

Devletin kuruluş dönemindeki her türlü olumsuzluk doğaldır. Ama;

1940'dan 2018'e kadar ekmek hep zamlandı, hiç düşmedi.
1940'dan 2018'e kadar işsizliğin olmadığı tek bir dönem olmadı.
1940'dan 2018'e insanların hapse düşmediği tek bir dönem olmadı.
1940'dan 2018'e kadar faturaların zamlanmadığı tek bir dönem olmadı.
1940'dan 2018'e kadar şiddetin, suçun artmadığı tek bir dönem olmadı.

CHP iktidar olduğunda;
..ekmek hiç zamlanmayacak, aksine ucuzlayacak; işsizlik artmayacak; aksine bitecek; insanlar hapse düşmeyecek; faturalar hiç zamlanmayacak, aksine düşecek; şiddet ve suç işlenmeyecek, suçlar azalarak sıfırlanacağına...
inanan bir tane CHPli yönetici var mı, Osman Budak buna inanıyorsa hepimiz CHP'ye oy vermeye hazırız. Hadi milleti ikna etsin. Böyle eski siyasetçi mantığıyla siyaset yaparsan ebedi muhalefete mahkum olursun..

Avrupa'da muhalefet, iktidarın yapamadığını kendisi nasıl yapacağını anlatır. Ama bizdeki muhalefet iktidarın yapamadığını anlatır.
Bizdeki muhalefet "iktidar ekmeğe zam yaptı" diyerek oy almaya çalışır, oy alamayınca millete koyun der.
Avrupa'da muhalefet "biz ekmeğin fiyatını şöyle düşürecez" der ve milletin oyunu alır, bizdeki muhalefet Avrupalı bu seçmeni göstererek yine bizim millete "koyun" der. İşte biz buna Chp zihniyeti diyoruz!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 19 Şubat 2018; 19:32:28 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
6 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: 2K23


quote:

Orijinalden alıntı: Joya20


quote:

Orijinalden alıntı: 2K23


quote:

Orijinalden alıntı: otodr


quote:

Orijinalden alıntı: 2K23

Bencede Çaktırmayalım



16 Yıldır Madem Yıkıyorlar Neden Hala iktidardalar!

Onu da size sormak lazım. Stockholm Sendromu olmasın sakın bu?



< Resime gitmek için tıklayın >



Yok! Bu Tablonun Sendromu Olmasın





Günümüz ile neden kriz zamanı kıyaslanıyor? (mantıklı bir cevap beklentisi ile soruyorum)

TÜİK 'in elinde 2000 öncesi ile günümüz karşılaştırması var mı?

Neyle Kıyaslanacak! 50 Yıl Öncesine mi Gidelim! Eğer 90'lara Gidersek Durum Daha da Vahim!



O Yıllardaki 11 Aylık Refah yol Hükümeti Hariç (^_-)

Vahim? 90'ların başında ve sonuna doğru aslında iyiydi ama siz neye göre vahim dediniz onu anlamadım. "Vahim" dediğiniz olayın ispatı var mıdır?

Kriz dönemi ile ekonomi ölçütü yapılmaz. Samimi olun Allah aşkına.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
I
6 yıl
Yüzbaşı

Ah ah işte baştaki geçmişten örnek verirse, seçmeni gider 1940'ları baz alarak başlar. Allah aşkına hayatımda bu kadar saçma yazı görmedim. Son 20 senedeki gelişmeler ile o dönem gelişmeler ne yazık ki bir değil. Günümüzde bilgi ve teknoloji o kadar değerli ki buna sahip olan ülkeler yarınını düşünmeden hareket edip, gelecek 50 yılını garanti altına alıyor.

Maden kazası olur 1800'lerin İngiltere'sinde örnek verilir. Sanki 1800'leri yaşadık, sanki 1940'ı yaşadık. Şurada doğsan doğsan 1990 - 2000 arası doğumlusun o dönemden bu döneme faturalar yükseldi diyor :D:D:D.

Sorun zaten fiyat yükselmesi veya düşmedi değildir. Sorun senin alım gücünün yok olmasıdır. Bugün ABD ayrı tutuyorum çünkü onlar bilgi ve teknolojiyi çok iyi kullandı. Japonya, Güney Kore, Çin gibi ülkeler neden sağlam ekonomik temellere sahip? Çünkü teknoloji ve bilgiyi muazzam kullandılar.

Bundan 20 yıl önce, internet ve teknoloji hayatımıza girmeden dünyada söz sahibi firmalar petrol şirketleriydi. O dönem sen bilgiyi ancak ansiklopediden araştırarak buluyordun. Bugün ise dünyada söz sahibi şirketler teknoloji firmaları. Teknolojinin verdiği rahatlık ile de bazı sektörler muazzam yükseliş gösterdi. İşte o sektörlere yatırım yapan ülkeler refah düzeyini yükseltti.

Biz ne yaptık peki bu gelişim gösterilirken? Gittik üstün teknoloji olan hiçbir halt üretemedik. Hadi teknolojiyi geçtim hayatın her döneminde en temel ihtiyaç besindir. Gıda ve Tarım alanında da gram yol kat edemedik. Yüzölçümü kaç kat küçük olan Hollanda gıda ve tarımda bizden daha çok söz sahibi. Bu ülke şuan gıda ve tarımda dışa bağlı. Bak gıda ve tarımda dışa bağlı diyorum geçmiş dönemlerde gıda ve tarımda hiç değilse elle tutulur bir gelişimimiz vardı. Bugün bakan çıkıyor diyor ki ucuz et ithal edeceğiz

Adama ucuz et getiriyoruz diye kandırmaya çalışıyor. Gelişmiş bir ülke ucuz et ithal ediyorum demez, eti sizin alacağınız standartlara getirip, üretimde söz sahibi olmaya çalışıyoruz der.

Tekrar teknoloji alanına giriyorum oradan devam edeceğim çünkü. Şimdi teknoloji yerine katma değeri olmayan beton üretiyoruz. Betonun katma değeri yok. Yani seri seri üretilip ihracat yapamazsın başka ülkelere, günümüz teknolojisine göre geliştirip tekrar tekrar satışını yapamazsın. Dikersin binayı satarsın kalır öyle. Ha bunu yaparken yani beton köprüyü, tüneli kendi ürettiğin teknolojiyi de kullanamazsın. Gider o teknolojik imkanlara sahip firma ile anlaşırsın. Mesela köprü yapımında Japon bir firma el attı duruma. Bak elin Japonu beton bir yapı için bile teknoloji üretiyor. Senin işin sadece beton dikmek onun bile teknolojisi yok

Hani o bulut mu ne var. İçine bir şey atıyorsun. Oradan oraya gidiyor filan. Bakın bunun üstünde çok durmayın tırlatırsınız diyen yöneticilere sahibiz. Sonra beyin göçü yaşıyoruz deniyor. Adam burada potansiyel sahibi ama gösteremeyeceğine inanıyor o potansiyeli ve kullanabileceği ülkeye göç ediyor. Sonra o ülke için gösterdiği çalışmalar hem kendi senelerini, hem o ülke halkının senelerini kurtarıyor.

Nobel ödüllü Aziz Sancar'ımız var ama adam potansiyelini ne yazık ki ülkemizde gösteremiyor. Çünkü günümüz olanaklarını sağlayacak bir sistemimiz yok. Sancar'a o imkanları sağlayan ülke bizden daha çok gurur duyuyordur kendisinden. Çünkü bir nesil kurtarabilecek çalışmaları mevcut. Bu çalışmalara sahip olan ülke gelecekte o alanda söz sahibi olabilir. Yine o değerli ismin yetiştirdiği öğrenciler gelecekte aynı potansiyelde olabilir.

Biz ne yapıyoruz nobel almış, onlarca çalışması olan bir adamı bile eleştiriyoruz. Tıpta, bilimde, teknolojide gram bilgi sahibi olmamamız ezik psikolojimiz. Biz sürünmeyi, yerden yere vurulmayı hakediyoruz. Kafamızdan içeri biraz bilgi girerse, biraz insani yaşam şartlarımız iyileşirse kontrol altında tutulamayız değil mi?



K
6 yıl
Yüzbaşı

Asgari ücreti Geçmiş yıl ile kıyaslayan arkadaşlar,Bir zahmet vergi ve zam oranlarına baksın lütfen,bir zamanlar emekli olunca birşeyler yapıp ev alınıyordu şimdi ne alıyorsun ? Bırakın bu dalgaları Asgari ücret 1600 TL olmuş,bir zamanlar ah o zamanlar. Yol Köprü diye sağda solda dalton gibi gezenler köprü faciasından sonra sustular. Asgari ücret bilmem ne olmuş,Et,Benzin Elektrik su vb onlar ne kadar oldu ve ne vergileri çıktı bu ülkede ? Hadi onlarında cevabını verin lütfen.Yol Köprü Savaş için değil mi ? Zamanında geçici deprem vergisi ? ne zaman geçecek hala alınıyor ? Deveyi diken insanı SEVEn yaranıyor. Bu arada parti tutmuyorum savunmuyorum.Sevilmekten memlun olabilirsiniz ama ben değilim. İlerde dersiniz GANDIRILDIK diye sözde müslüman bir hökümet var. Bakın biraz ya domuz çiftliklerinde artış vesikalık dediğiniz hayat kadınlarındaki artışı.Kapat kardeşim ? sözde müslümansın ya ? Geçin bu işleri. Asgari ücret şu bu olmuş diyen kardeşler asgari ücret almadıkları için anlamazlar.1600 Tl nin zaten kira fatura derken 800-1000 TL arası gidiyor,ha bazı kahramanlarda çıkıp diyor fakir çocuk yapmasın :) Ulan onalrı fakirliğe sürükleyen sistem nedir ? herşeye vergi yapılınca bir tarafınızdan ses çıkar ama iş hökömete geldimi laf ettirmezler :) Biraz gerçekci olun adaleli bakın. Her halta vergi veren vergi alan bir ülkeyiz. Ama lafa gelince AB Almanya bizi kıskani,ulan ne kıskanması adamlar takmaz bizi :D bir kıyaslayın Almanya ile bizi insan verilen değeri.Bu ülkede işsizsin diye Çoook gelişen sağlık sektörüne aylık 60 TL veriyorsun.önceden varmıydı ? yoktuuuu. ama asgari ücret 1600 TL. Yav he he