Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
484
Tıklama
0
Öne Çıkarma
iPhone kodlarını bir stajyer sızdırmış
E
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



Geçtiğimiz günlerde GitHub üzerinde iOS 9 temelli bazı kritik iPhone kaynak kodlarının paylaşıma açıldığı haberi gündeme bomba düşmüş, Apple da yaptığı açıklamayla gündemi yatıştırmaya çalışmıştı. Sızıntının arkasındaki hikâye çok farklı.


 


İlginç hikâye


 


İlk etapta iOS platformunun bir açık sebebiyle kırıldığı ve kaynak kodlarının elde edildiği sanılmıştı. Ne var ki sızıntıyı yapan bizzat Apple içerisinden birisi. Gelen bilgilere göre 2016 yılında şirkette staj yapan bir çalışan kodları elde etmiş.


 


Stajyerin aslında bu kodları jailbreak topluluğundan 5 kişilik bir arkadaş ekibiyle paylaştığı ve sadece bu ekip içerisinde kalması şartıyla inceleme yapmak amacını güttüğü belirtiliyor. Bununla birlikte zamanla işlerin amacından saptığı ve ekip üyelerinin kodları başka kişilerle de paylaştığı ifade ediliyor. En sonunda da kodlar GitHub üzerinde yayınlanmış.


 


Ayrıca Bkz.iPhone kaynak kodları internete sızdırıldı (Güncelleme)

Ekip üyelerinden birisi stajyerin pek çok önemli geliştirme aracını elde ettiğini ancak kendilerinin sadece kodların bir kısmını kopya olarak paylaştığını itiraf ediyor. Apple’ın da kaynak kodlarının çalınması konusunu daha önceden tespit ettiği ve soruşturma başlattığı gelen bilgiler arasında.


 


Apple bilindiği üzere gizliliğe çok önem veren bir firma. Genel merkeze giriş esnasında sanki Beyaz Saray’a girer gibi paranoyaya varan tedbirler uygulandığı sıkça dile getirilir. Hatta önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ziyareti esnasında heyete kısıtlamalar uygulandığı da hatırlanacaktır. Bu yaşanan son olay özellikle stajyerlik konusunda çok daha katı tedbirlere yol açabilir.


 

 Haberi Portalda Gör

M
6 yıl
Yarbay

Benim aklıma geliyordu bu senelerdir nasıl içeriden kimse sızdırmıyor kaynak kodlarını diye Hatta bunun gibi bir örnek Microsoft'tan birisi WP8'in mi ne imaj dosyasını sızdırmıştı 1-2 sene önce



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
6 yıl
Yarbay

kodlari bizede yolasalar keske :D




D
6 yıl
Yarbay

Arabada 5 evde 15 hoşuma da giderse NSA'ya beleş.




K
6 yıl
Yüzbaşı

adam arkadaşıyla paylaşıyor, arkadaşı başkalarıyla paylaşıyor olan ilk arkadaşına güvenene oluyor. Vay arkadaş !




İ
6 yıl
Yarbay

Hep olanda stajyerlere olur. Hep haylaz çıkıyorlar yerseniz tabi




C
6 yıl
Yarbay

Bu bahaneyle yeni güncellemlerde iyi kasma olur iphone 9 u kime satacaklar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
6 yıl
Yüzbaşı

Sırrını söyleme dostuna, dostunun dostu vardır söyler dostuna




I
6 yıl
Yüzbaşı

stajyer yapabiliyorsa bunu apple güvenlik sistemini baştan aşağı değiştirsin




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.