Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
155
Cevap
18151
Tıklama
263
Öne Çıkarma
06/02/2018 Tarihinde Uğradığımız Saldırı
F
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Öncelikle ekşi de üyeliği olan birisi konuyu orada paylaşabilirse sevinirim, ne kadar çok kişi görürse o kadar iyi.

Bugün saat 16 sularında İzmir Narlıdere'de kız arkadaşımla birlikte Balçova'ya gitmek için 82 numaralı otobüse bindik. Otobüs ağzına kadar doluydu ve biz de orta kapı ile arka bölümün başladığı yerdeydik. Bilenler bilirler otobüsün o bölümünün koridoru çok dar ve yan yana iki kişi duramaz. Biz de önlü arkalı olarak ayakta seyahatimize devam ediyorduk. Birkaç durak sonra otobüse ismini vermeyeceğim şahıs bindi.

Omzunda askılı çantası, boynunda fuları olan bu şahıs milleti yara yara bizim olduğumuz bölüme kadar geldi ve bana "Yoldan çekil de geçelim" dedi. Ben de bulunduğum yerden otobüsün arkasına doğru baktım boş bir yer falan mı var acaba diye, daha sonra olmadığını fark ettim. Ardından da "Buyrun geçin" dedim, nereye geçebilirsiniz ki imasıyla söyledim. Ben bir üniversite öğrencisiyim ve kimseye saygısızlık edecek birisi de değilim, kaba olsalar da. Ben böyle diyince bu şahıs bana dik dik bakmaya başladı 1 karış mesafeden. Ben tekrar "Geçin buyrun" dedim sakin bir şekilde. Ben böyle diyince sanki ailesine küfür etmişim gibi bi anda alevlendi ve bağırmaya başladı. Daha sonra "kapamışsınız yolu sevgili misiniz nesiniz napıyosunuz lan" diyerek arkamda duran kız arkadaşımı kolundan sertçe tuttu ve benim üstüme doğru çekiştirdi.

Olay ordan sonra koptu zaten, adamla ben arbede yaşamaya başlayınca otobüste bulunan okuldan yeni çıkmış liseli kardeşlerden birisi araya girdi ve adamı omuz ve göğüs bölgesinden tutarak geri itti. Çocuk böyle yapınca bu şahıs hedef değiştirdi ve çocuğa saldırmaya başladı. "Çek elini yumruğu koyarım suratına" dedi ve küfür etmeye başladı. Otobüsteki bazı kişiler de gelin böyle uzaklaşın o manyaktan edasıyla olayı yatıştırmak için bizi ve çocuğu öne aldılar. Şahsa da yer verdi bazı kişiler ve başta söylediğim çantasından falçatayı çıkardı usulca, yukarı kaldırdı ve sallayarak çocuğu tehdit etmeye başladı. "Nerde o şapkalı, in burda görüşücez seninle, sen kimsin beni ayırıyorsun, senin dilini kulaklarını ağzını kesicem, bu iş bitmedi dur sen" gibi laflar etmeye başladı. 17 yaşında bir liseli için ediyor bu lafları. Hal böyle olunca polise haber verdik ve şoför de kapıları kapatıp son durağa kadar devam etti. Yol boyunca otobüste kimin olduğunu umursamadan küfürlerine devam etti. Küfür dediysem, düşünseniz bu kadar ağır şeyler söylemezsiniz. Ha unutmadan, şoför kapıları açmadan son durağa kadar gideceğini söyleyince, otobüsteki bazı sevgili kişiler "Bize ne ulan başkasının sorunundan aç kapıyı inicez biz işimiz var" diyerek tepki gösterdiler. Bunu söyleyen kişinin 2 koltuk önünde adam falçata sallıyordu aynı zamanda. Son durakta polis geldi indik otobüsten ve olayın kimlerin arasında olduğunu sordu polisler. Bu şahıs polislere önden koşarak, liseli çocuğun, arkadaşlarının ve bizim ona saldırdığımızı söyledi ve bizden şikayetçi olacağını söyledi. Şaka gibi değil mi. Biz ve otobüsün büyük bir kısmı adamı gösterince adamı oturttular arabaya ve şikayetçi olup olmadığımızı sordular.

Neyse Narlıdere karakoluna şahıs polislerle, biz kendi imkanlarımızla gittik. Karakola girdiğimiz andan itibaren çok sevgili polis abilerimizin niyeti belliydi. Olayın uzamaması. Bu şahıs oradaki herkesin tanıdığıymış neredeyse. "Yapmaz, Allah Allah nasıl olur, korkmuştur siz kalabalık olunca, şikayetçi olursanız mahkeme sizi de suçlu bulabilir, o da sizden şikayetçi, uzatmaya gerek yok" tarzı laflarla tam 2 saat bizi ikna etmeye çalıştılar. "Prosedürü söylüyoruz sadece bak okul okuyosunuz mahkemede uğraşmayın ama siz bilirsiniz" gibi saçma sapan laflarla bizi ikna etmeye çalıştılar ama kararımız netti. Ardından liseli çocukların yaşı tutmadığı için onlara çocuk şubeye gitmeleri gerektiğini ve bekleyeceklerini söylediler. Bu şahıssa karakolda elini kolunu sallaya sallaya geziyor, polisler tutanak tutarken başlarında duruyor. Liseli çocuğun yanında gelen otobüsteki diğer çocuklara da "sizle ne alakası var lan niye geldiniz" diyor ve hepimizden ona saldırdığımız bahanesiyle şikayetçi oluyor. Bu arada 3 saatten fazladır karakoldayız ve hala ifade vermedik.

Neyse polis tutanağı getirip okuyor, kız arkadaşım onun kolundan tutup sarstığını, hakaret ettiğini söylüyor ben de tehditten şikayetçi oluyorum. Yahu elinde falçata sallayan bi adamdan söz ediyoruz otobüs kamerası her şeyi çekiyor. Bu şahıssa "falçatam vardı evet ama bunlar bana saldırınca çantamdan çkarıp elimde tuttum, inince de polislere teslim ettim göstermedim" diyor. Yazdıkça sinir krizi geçiyorum. Olay balçova-narlıdere sınırına yakın olduğu için balçovadan da ekip geliyor onlar da bizi ikna etmeye çalışıyorlar. Ben de kız arkadaşım da şikayetten vazgeçmeyi hiç düşünmedik. Bizim kararlığımızı gören polis memurları çocuklara yüklenmeye başladı. "Adam sizden şikayetçi, siz de şikayetçi olmak istiyorsanız çocuk şubeye gidicez, arayın ailenizi gelsin, şikayet için avukat da lazım, yarın tekrar geleceksiniz, okulunuz var uğraşırsınız" gibi laflarla akıllarına girdiler. Doğruya doğru, başka bişey için vazgeçmezdik. 8 tane liseli baktılar gözümüze "abi şikayetçi olacaksanız olalım ama yarın sınavımız var" dediler. E çocukların aileleri de gelince onlar da alıp gitmek istediler çocuklarını doğal olarak. Polislerin eli iyice kuvvetlendi ve bizi göstererek "valla onlar şikayeti çekerse adam da çeker ancak o zaman çocuklar gidebilir" dediler. Yaklaşık 20 polis, 15 veli bize baskı yapınca çocukların mağdur olmaması için istemeye istemeye geri çektik ve 5 saatin sonunda ayrıldık ordan.

Polis diğer arkadaşını göstererek "çocuk oyuncağımı lan bu, bu adam saat 8 den beri burda biliyo musun sen" diyip bana diklendi. Gerçekten potansiyel bir katil nasıl bu kadar savunulur anlam veremiyorum. Sırf bu sebepten ötürü şikayetçi olamadık. Çocukların kimi karşıyakada kimi gaziemirde oturuyormuş ailesi de gelince gitmek istediler doğal olarak. Ben polislerin her birine de söyledim. Bugün bana yarın başkasına. Düşündüm orada 'bu adam yarın birgün birini yaralasa, haberlerde görsem/duysam vicdanım sızlar mı' sızlar açıkçası. O yüzden o kadar "bu iş çok uzar" demelerine rağmen sonuna kadar gitmek istedim. Şikayette bulunabilsem içim daha rahat olurdu.

Aslında bu konunun asıl amacı o adam değil de, "POLİS İMDAT" diye telefona sarıldığımız güzel abilerimizin, sırf başlarına iş kalmasın diye bir suçluyu bu kadar savunmaları. Bizi balçova ekibi narlıdereye yolladı, narlıdere karakolu da az kalsın balçovaya geri yollayacaktı. En son pes ettirildik ve geri çektik. Şimdilik aklıma gelenler bu kadar, daha gelirse eklerim. Artık toplu taşıma bile kullanamayacağız sanırım.


edit: imla





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fourcade -- 7 Şubat 2018; 13:34:24 >

Arkadasin evine hırsız girmis,O esnada kendisi balkonda sigara iciyormus!!

Sesi duyunca kosuyor iceriye 2.katta kendisi.

Hirsızı kacarken görüyor,Polisi ariyor.

Hırsızın arkas...
Yoruma Git
Yorumun Devamı ibo83 - 6 yıl +27
Polisler hakkında hiç olumlu fikirlerim yok, her zaman zamanın gücün adamı teşkilatı olmuşlardır. Cephede teröristle savaşan özel harekatçılar hariç çoğu işe y...
Yoruma Git
Yorumun Devamı OrQuN - 6 yıl +12
V
6 yıl
Yarbay

Ctrl f zebani ve mercan dede yok temiz okumaya başlıyorum

Edit:
Ders1 sevgiliniz ile asla yoğun saatlerde toplu taşıma kullanmayın
Ders2 tanımadığınız hickimse ile isterse geberiyor olsun muhatab olmayın konuşmayın

Şuan yapmanız gereken is olayı unutmakdir, ülkede adalet yoktur, sonuca varamazsiniz, bu işin üstüne ne kadar çok düşerseniz sizin ruhsal sağlığınız okadar bozulur.

Ufak bir ekleme yapayım zamanında bende sevgilimle yolda yürürken 4-5 zibidinin tacizine ugramistim malafati cikardigim an koşmaya başlamaları bir olmuştu :D yanlış anlaşılmasın ruhsatim var





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatikanli Mumin -- 7 Şubat 2018; 0:12:47 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 4 cevap geldi.
C
6 yıl
Binbaşı

Bu doru mu



D
6 yıl
Binbaşı

Hocam BİMER ve cimer e polisin olayı örtbas ettiğini ayrıntılı bir şekilde yazın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
6 yıl
Binbaşı

Oha lan olaylara bak



P
6 yıl
Binbaşı

Geçmiş olsun. Bu falçatalı adam neyin nesiymişde polisler bu herifi kolladı.

Memlekete bak ya.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
6 yıl
Teğmen

biraz okudum nedense şahıs kafamda behzat ç olarak canlandı



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
6 yıl
Yüzbaşı

Okuyalım bakalım dh de okuduğum en uzun konu bu olacak galiba



S
6 yıl
Binbaşı

özet geç



P
6 yıl
Er

Okudum ama yazacak bir sey bulamadim...



M
6 yıl
Binbaşı

Ne desemki!

Kendi adaletini kendin sağlayacaksın bu ülkede!

Bu ve bunun gibi yüzlerce olaydan bunu anladım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
6 yıl
Yüzbaşı

Yazık demekten başka birşey denmez sanırsam olay doğruysa adamın adı vesaire nedir belki bilen tanıyan biri çıkar forumdan eğer tabii yazmak suç teşkil etmeyecekse



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

M
6 yıl
Binbaşı

Senin yapman gereken o adamın üstüne atlayıp ağzını yüzünü kırmaktı! o falçatayı da onun bi yerine monte edecektin!



Erkekliğini bu gibi zamanlarda göstermezsen nerde göstereceksin!

Ölürsen de onurunla ölürdün! Yanına o "DH FORUM APTAL SANSÜRÜ"nu da götürürdün!
En azından dünyadan bir pislik eksilmiş olurdu





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 7 Şubat 2018; 1:36:19 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
I
6 yıl
Çavuş

Yemin ediyorum aklımda ne varsa söyledin. Bir kez geri cekilirsen her zaman geri cekilirsin.neyse merak etme. Muhakkak bir kulağı kıllı ya bulaşır bu adam.alırlar façasını...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MehmetNY
F
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

O olayın şokuyla adamla beni ayırdıklarından sonra falçatayı göre göre üstüne mi gitseydim? Keşke her şey dediğiniz gibi olsa o kadar kolay değil gözü karartıp bıçağa yürümek. Ayrıca orada ölmüş olsam, onuruyla öldü değil pisi pisine öldü olurdu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @MehmetNY
G
6 yıl
Binbaşı

Eğitim ailede başlar. Maalesef aile yapısı bozuluyor. Sağlıklı bir toplum olmak için sağlıklı aileler gerek ve sağlıklı bir şekilde yetiştirilen bireyler.



İnsanların saygısızlığı, tahammülsüzlüğü, hoş görüsüzlüğü bizi bibirimize yabancılaştırıyor. Aynı havayı soluduğumuz aynı dili konuştuğumuz insanlardan acaba bana bir zararı dokunur mu diye çekinir ve korkar hale geliyoruz. Çevremizde yaşanan sorunlara kendi başımız yanmasın diye de sessiz kalıyoruz. "Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için" sözünü unutalı çok oluyor maalesef. Ciddi derecede toplumsal sorunlarımız var. En başta birbirimize saygı duymayı öğrenmeliyiz. Bu değerleri kazanmak için de ailede gereken eğitimi almak çok önemli. Bilinçli bir toplum olmamız dileğimle...



Yaşadığınız olayda mağdur olmanıza üzüldüm. Hak edenin hak ettiği cezayı çekmesini diliyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
6 yıl
Yarbay

Çok büyük geçmiş olsun hocam. Ne desem bilemiyorum.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

F
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Keşke aile yapısını konuşacak durum olsaydı. Bahsi geçen şahıs neredeyse babam olacak yaşta, benimle yaşıt evladı bile var. Sorduk ona bugün, aynı şeyi senin gibi birisi senin kızına yapsa napardın diye. İnanılmaz ama, ben kızımı düzgün yetiştirdiğim için böyle bişey olmazdı, diye küstahça bir cevap verdi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Genç Düşünür
G
6 yıl
Binbaşı

Adamın verdiği cevap kendi zeka seviyesini ortaya koymuş zaten. Sorduğunuz soruya ancak bu kadar mantıksız bir cevap verilebilirdi.



Yazık gerçekten.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @F.Laurent
C
6 yıl
Yüzbaşı

Geçmiş olsun hocam. Ortalık böyle şerefsiz kaynıyor. Benimde başımdan daha önce bu tip bir olay geçtiği için seni anlayabiliyorum. Polisler ilgilenmiyor, başka şubeye yönlendiriyor, boşa uğraşmayın bir şey olmaz vs diyor. Ülkede hangi kurum doğru ki polis teşkilatından medet umuyoruz :) Kendi adaletimizi kendimiz sağlamalıyız, bizi buna yönlendiriyorlar aslında.