Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
212
Cevap
16146
Tıklama
271
Öne Çıkarma
Cevap: Bu millet arabalara napıyorda anasını ağlatıyor ? (4. sayfa)
1
6 yıl
Yarbay

Essegine iyi bakmalisin yoksa yari yolda zart der dizlerinin ustune çöker



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @dodomoco
T
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: BlancpaiN

Arabaların öyle olmasının en büyük nedeni arabayı birden fazla kişinin kullanıyor olmasıdır.

Araba dediğine tek kişi biner, tek sahibi olur.

E adam evine araba alıyor, eşi biniyor, çocuğu biniyor, arada arkadaşına veriyor...

Bir arabaya eğer birden fazla insan biniyorsa herkes sorumluluğu birbirine atar, olan arabaya olur.

Misal bizim bi clio var, arabaya herkes biniyor, arabanın içini de pislik götürüyor dışını da, niye ?

Ben arabayı yıkatıcam koyucam garaja, abim 1 saat sonra alacak arabayı berbat edecek. Depoya mazot alacağım, babam alıp bi kaç bi yere gidecek aldığım mazotun yarısı gidecek.
Arabaya çok kişi binilmesinden dolayı arabanın sorunları da halledilmez, mesela geçen yağ değişimini 8 bin kilometre geçirmişiz, kimsenin haberi yok, niye ? kimse takip etmiyor kendi arabası olmayınca.

Dediğim gibi araba işi evlilik gibidir, kendin alıp kendin kullanacaksın, bir başkası kullanırsa arabadan soğursun. bırak sanayiye götürüp motorunu ön takımını yaptırmayı silecek suyu bile koymaya erinirsin.

aile fertleri haricinde arabama kimse binemez. canı candan bildiğim arkadaşlarıma, dostlarıma bile kesinlikle vermem. bir ihtiyaçları olursa ben götürür getiririm.
zaten benden arabamı istemeye cüret bile edemezler. çünkü bilirler ki arabam kıymetli. benim için ev neyse araba da odur. mahremiyeti vardır. öyle her önüne gelene al bi tur gez diyemem. o benim mahremimdir.



1
6 yıl
Yarbay

Arabanin icinde neler yasaniyorsa artik



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @lojistisyen
P
6 yıl
Binbaşı

İlginç bir konu. İnsan ister istemez "Sana ne lan, adam parasını vermiş almış, ister biner, ister sever(!)" diye düşünüyor..



L
6 yıl
Yarbay

Aklıma gelmişti birinin bu tarz bişey yazacağı...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @1984
1
6 yıl
Yarbay

Esini cocugunu dusunup arabanin icinde sigara tutturup sonrasinda cocugunu o arabaya mi bindiriyorsun?



Cocuk daha o yasta sigara koksunun (illa dumana maruz kalmak zorunda değil ) normal bir koku olduğunu ve hayatın bir parçası olduğunu düşünmeye başlayıp hafızasına kazır ondan sonrada 12:13 yaşına gelince de bu kokuyu daha sempatik daha sevimli bulup sigara içmeye başlar



Araba gibi yola çıktığınızda uzun süreler kapalı kaldığınız bir ortamda çocuğunuza bunu yapmak dogru degil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Kaygerya
Z
6 yıl
Yüzbaşı

2013 model aracım var ikinci el aldım ama 10 binde bir servise giderim bunu aksatmam aracım hala sıfır gibidir ustalara güvenemiyorum bir türlü adam mahalle berberi kafasında nasıl mahalle berberi doldurma şampuan kullanıyor bunlarda markası belli olmayan doldurma yağ kullanıyor, filtre filan onlar zaten markası belirsiz 3 kuruşa mal edip seni öpme derdinde ama asıl ben gelip tamponu sürttürüp kusura bakma bişey yok bişey yok diyen tiplere iyice hasta oldum,dikkat etsene ya nasıl bir şöförsün.tamponu komple folyoyla sarma noktasına geldim bu iki oluyor,hayır kendi malının kıymetini bilmiyorsun bari karşıdaki insanı düşün



H
6 yıl
Yüzbaşı

Sizi şahsen tanımıyorum fakat inşallah bu bahsettiğiniz aracınızı satarken "Sıfırdan farksız, Emsalsiz" kelimelerini kullanıp da boşu boşuna insanları araç başına getirtmiyorsunuzdur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dodomoco
C
6 yıl
Yüzbaşı

trafikte hunharca kullanılan araçlara bakıyorum %80'i kiralık yada şirket aracı. (Plakada ki reklamdan belli)(sigara külünü yandaki koltuğa savuran adam gördüm kırmızı ışıkta) geri kalanda hazır para veya baba parasıdır diye düşünüyorum. Adam 80-90 km hızla kasise çukara giriyor. 2 sene sonra da o arabaları sahibinden temiz diye satmaya çalışıyorlar malum sitede. dişinden tırnağından artırıp krediyle filan araba alan insan zaten temiz bakar arabasına. o da kolay kolay satmıyor zaten. ondan temiz araba bulmak zor piyasada.



X
6 yıl
Yüzbaşı

Lütfen sıfır araç al, bırak insanlar nasıl binmek istiyorsa öyle binsin, amiyane tabirle "kurtlu baklanın bitli alıcısı olur"



D
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: dodomoco

Dunya mali bu kadar ozene gerek yok bazi arabalar olur evet onem verilir bakilir sevilir ama bazisi essek misali kullanilmalidir

Milli servete saygısı olmayan bir müslümansın galiba



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
6 yıl
Yarbay

Tamamen 3. hatta 4. dünya ülkesi olmamızdan kaynaklanıyor. Bizim için araba "bir yerden bir yere götürgeç" olarak kalıyor çünkü alması zor. Kolçak kırık, bilmem neresi sökük umursayamıyor adam. Çünkü ancak onu alabiliyor.
Bu fakir olan taraf.
Zengin olan taraf da, nasıl olsa ben bunu birine gömçürtürüm, seve seve alacak fakir, ipimde değil diyerek kullanıyor.

Yozlaşmanın ve tabakalaşmanın bir hayli sevicisiyiz. Garipsemiyoruz da, savunuyor adam göz göre göre.



K
6 yıl
Yarbay

Bence tamamen sürücülerin kültür ve zeka seviyesi ile ilgili bu olay.

Misal ben aracımı kullanırken bozuk bir yola ya da kasisten hızlı veya dikkatsiz geçersem oluşabilecek tüm mekanik sorunları bir anda gözümün önüne getirebiliyorum. Kafamda o kasisten geçerken lastiğin, ön takımın nasıl darbelere maruz kalacağını oluşturabiliyorum. Zararını açıkça düşünebiliyorum. Ancak gel gelelim bizim şirkette çalışan bir abi var adam yıllardır araba sürüyor ancak aracın bu tip durumlarda yaşayacaklarını tahmin edemiyor. Toyota Hilux'un altını vurup korumayı delen bir adam. Ford Fiesta ile dağa bayıra çıkıp çukurlardan patır patır geçiyor. Hiçbirşey olmuyormuşcasına. Ondan sonra 5 bin km'de bir mekanik sorun.

Araba alacak olsam kesinlikle ilandan çıkarım yapabildiğim kadarıyla kültürlü, zeka seviyesi ortalamanın üzerinde insanlardan almaya çalışırım.



K
6 yıl
Yüzbaşı

Millet zaten vuruğu kırığı sigorta parası yüzünden zaten yaptırmıyor.Hal böyle olunca da sık sık dökük araba görmen çok normal.

Ben bir ton taksici gördüm dışı macunlu farı düşük gezen.

İçi lavanta bahçesi gibi kokar ama dışı vuruk kırık içinde :)



U
6 yıl
Yüzbaşı

Bizim komşu var aracı zaten brandalı ayrıca hergün 3 oğluna ırgat gibi sildiriyor içini temizletiyor.Geçen yağmur yağacaktı baktım arabayı yorgana sarmışlar üstüne branda belki dolu yağar diye.Bu durum da aşırı arabasını sallamayan adam da aşırı bence.
5 yıl gıdım gıdım para biriktirip araç alan bir kişi bence arabasına gözü gibi bakar.Kendimden örnek vereyim ben arabalara makine olarak bakan biriyim onlara bu kadar değer verilmesine karşıyım modifikasyon işleri gibi.aracımın kaportası çizik içinde içi çok temiz diyemem ama çalışmayan tek parçası yok çukurlara sert girmem ayrıca bakımlarını 1 kilometre aksatmam en iyi yağı kullanırım orjinal parça takmayan gevşek ustaya bir daha uğramam bu yüzden görünüşe bakan ne bakımsız araç dese de aslında motor mekanik bakımdan mükemmel bir araca sahibim.Şimdi anlattım aklıma geldi v kayışı kitapçıktaki süresinde değişmesi için 3 usta gezdim kontrol eden sağlam değişime gerek yok diyor.Fren hidroliği de aynı şekilde bunlar ömürlük diyen bile vardı.Cahil adam kaynama noktası düşmesi nedir bilmiyor bile allah bilir.Ustalar da insanları yanlış kullanıma itiyor bence.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
6 yıl
Yarbay

Geçtiğimiz günlerde aynaya astığım koku sızdırmış otomatik vites kolunun bağlı olduğu tablanın metalik kaplamasını kabartmıştı. 10 gün boyunca her baktığımda içim sızladı, servis 970 tl isteyince doşandırılma riskini de aldım parça geldi içim rahat etti. Ama gel gör ki Paspassız araç kullanan arkadaşlarım var



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
6 yıl
Yarbay

bu kafalar yüzünden ikinci el araç almak zorundayız çünkü artık bir b segmenti araba bile 100 bin lira dizelden bahsediyorum + gene alırken de 100000000 tane testten geçirip kontrol etmek zorundayız ki başımıza iş gelmesin.
ulan hastayım su kafaya be, valla nasıl ulaşıyorsunuz hocam ciddi ciddi soruyorum ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dodomoco
M
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

arabaya binerim arkama yaslnirim. sigarami yakarim. efil efil icerim. satmadan once detayli temizlik yaptiririm. oldugu kadar olmadigi kader. esimi cocugumu dusunurum. arabanin benden sonraki sahibini degil.

Sonrada arabayı satabilmek için 40 takla atar, yalan yere yeminler edersiniz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
6 yıl
Yarbay

Siz kendinizi kandırmaya devam edin Yok bakımı aksatmam onu şey etmem buradan yavaş geçerim buradan bunu yaparım. Kardeşim sen mekanik aksamına dikkat ediyorsun bunu övünerek anlatıyorsun okey... ben aracı alırken zaten mekanigine baktırırım yapacak birşey var mı yok mu çözülür bakılır. ama sen içini b.k gibi kullanıp KOZMETİK GÜZELLİK diye bir kavramın 2.el satışlarda olmadıgını bilmiyorsan ben ne yapabilirim. Ben zaten motorundan vs. emin olduktan sonra gidip kozmetigine bakarım arabanın öyle alırım. bu aşırı dikkatcilik veya malını korumak degil bu sadece temiz ve güzel olmasını saglamak. araç senin için bir makina benim için bir tutku zaten sen tutkulu adama araba satamazsın ve sattıgın araçlarda alacak adamın işine gelmez kozmetik güzellik denilen bir kavram yok senin zihniyetinde.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @urene
U
6 yıl
Binbaşı

Arabaların o kadar yıpranması için bazı ihtimaller var;

1. Hız kasislerinden hiç yavaşlamadan geçersin. Alt takımları üç beş sefer orada yere vurdunmuydu, yavaştan sesler gelmeye başlar.

2. Abuk devirlerde kullanırsın aracı, yağını suyunu koymazsın, bakıma götürmezsin, motor yavaş yavaş çürür.

3. Kapıyı pencereyi, çat diye var gücünle çarparsın, iç malzemeleri öküz gibi kullanırsın, konsola ayaklarını dayarsın vs. iç malzemeleri çökertirsin.

ha bu dediklerimi o arabayı kendisi çalışarak alan adam yapmaz. ama ne hikmetse güzel yurdumuzda bazıları parayı çok kolay kazanıyor. genelde de bu abuklukları onlar yapıyor.