Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
13
Cevap
220
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Grafen tabanlı ayakkabılar satışa sunuluyor
M
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

 
 
Son yıllarda adını sıkça duyar hale geldiğimiz ve bilim dünyası için keşfi, önemli bir kilometre taşı olarak değerlendirilen grafen, oldukça ince ancak bu inceliğine karşın çelikten 200 kat daha güçlü bir madde olarak dikkat çekiyor. Karbon atomlarının iki boyutlu olarak bal peteği görünümünde dizilmesiyle oluşan grafen ile ilgili bugüne kadar pek çok çalışma yapılmış hatta 2010 yılında Rus kökenli bilim insanları Andre Geim ve Konstantin Novoselov grafene yönelik çalışmalarından ötürü Nobel Fizik Ödülü'ne layık görülmüştü. İngiliz spor giyim markası inov-8 ise grafeni günlük hayatta çok daha kullanışlı hale getirmeyi planlıyor.
 

Dayanıklı ve Esnek 

Manchester Üniversitesi'ndeki araştırmacılar ve inov-8 iş birliğinde geliştirilen dünyanın ilk grafen tabanlı ayakkabısı önümüzdeki yıl satışa sunacak. G-Serisi olarak adlandırılan ayakkabılarda yer alan kauçuk tabana grafen entegre edilmiş ve bu sayede grafen tabanlı ayakkabıların, standart kauçuk tabanlı ayakkabılara kıyasla yüzde 50 daha güçlü, esnek ve aşınmalara karşı dayanıklı olduğu belirtiliyor. G-Serisi ayakkabıların üstün kavrama teknolojisine sahip olduğu ve zorlu zeminlerde kullanılsa bile kullanıcısına uzun kullanım ömrü sunacağı vurgulanıyor.
 
İlk etapta sadece İngiltere satışa sunulacak olan G-Serisi ayakkabılarla inov-8, profesyonel sporcuları hedefliyor ancak G-Serisi ayakkabıların fiyatı sporculara yönelik üst seviye ayakkabılarla yarışır düzeyde. İnov-8, satışa sunulacak ilk G-Serisi ayakkabıların fiyatını 150 pound(yaklaşık 770 TL) olarak belirlemiş durumda. Tabi fiyata bağlı olarak G-Serisinde ulaşılan satış rakamları bu ayakkabıların diğer Avrupa ülkelerinde de satılmasının önünü açacak ancak bununda ötesinde grafenin belki de ilk kez doğrudan son kullanıcının günlük hayatını etkileyecek bir madde haline gelmesi ilerleyen yıllarda grafen ile daha sık karşılaşabileceğimize işaret ediyor. 
 

 Haberi Portalda Gör

"Çelikten 200 kat güçlü&
Yoruma Git
Yorumun Devamı Haplo - 6 yıl +14
Fiyat ucuz ise aynı ayakkabıyı neden buradan almadınız? Yoksa almanların 89 birim fiyata sattığı aynı ayakkabı burada 400-500 birim fiyata satıldığı için mi?

Hadi diyelim adidas onların ye...
Yoruma Git
Yorumun Devamı mserifoglu - 6 yıl +7
1
6 yıl
Yarbay

Ben samsung'un grafenli pil teknolojisini merakla bekliyorum.




M
6 yıl
Yüzbaşı

Bilim dünyası adına güzel gelişmeler ama benim asıl dikkatimi çeken, konuda geçen ''150 pound(yaklaşık 770 TL)'' ibaresi oldu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: mserifoglu

Bilim dünyası adına güzel gelişmeler ama benim asıl dikkatimi çeken, konuda geçen ''150 pound(yaklaşık 770 TL)'' ibaresi oldu.

Almanya'da halı saha ayakkabısı almaya gittim. En ucuz bulduğum Adidas 89 euro is.

Fiyat normal.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
6 yıl
Binbaşı

ayakkabı üretenler taş mı yiyecek! sağlammış yerli üreticilerden ayakkabılarınızı alın gençler ülkemiz de ayakkabı piyasası can çekişiyor bari bu kalem de dışarıya çıkmasın paralarımız!




M
6 yıl
Yüzbaşı

Fiyat ucuz ise aynı ayakkabıyı neden buradan almadınız? Yoksa almanların 89 birim fiyata sattığı aynı ayakkabı burada 400-500 birim fiyata satıldığı için mi?

Hadi diyelim adidas onların yerli markası dolayısıyla onlara ucuz olması normal. Biz de 89 birime satılan yerli üretim bir ayakkabı ile almanın 89 birime sattığı ayakkabı aynı oranda kaliteli olabiliyor mu?



H
6 yıl
Yarbay

"Çelikten 200 kat güçlü" olan şey ile yalnız kauçuk tabanlı ayakkabılara kıyasla hepi topu yüzde 50 mi daha güçlü ve dayanıklı hale getirmişler? Yüzde 50 daha uzun ömürlü ve dayanıklı olan bir ürün için neden normalin 4~6 katı kadar fazla para verelim? Onun yerine 4~6 adet normal ayakkabı alıp grafen tabanlı tek bir ayakkabıya kıyasla yüzde 300'den fazla kullanım ömrüne sahip olmuş oluyoruz. Ayrıca burada yalnızca ayakkabı tabanının dayanıklılığından bahsediyoruz; hepimizin yaşadığı deneyimlerle sabittir ki, genelde bir ayakkabının tabanından önce üstü veya içi yıpranır; ayakkabı yenilemenin en başta gelen sebeplerinden biri de budur, tabanı değil.

Elbette deneysel ve yeni bir şey geliştirmişler. Sonuçta şirketin ismi bile inov-eight; sanıyorum ki "inovasyon, yenilik" anlamındaki "innovate" sözcüğü ile ses benzerliğinden ötürü bu adı seçmişler. Üretimin az olmasına karşın talebin çok olacağına dair şüphemiz yok; yani bu fiyattan pek rahat satılacaktır. Fakat verdikleri dayanıklılık istatistiklerine göre bir f/p ürünü olmadığı anlaşılıyor. Yalnızca grafen tabanlı ayakkabının yapabileceği özel bir kullanım alanı olmadığı ya da rekabetçi müsabakalarda küçük de olsa bir performans artışı sağlamadığı müddetçe çığır açan veya tavsiye edilecek bir ürün olmadığı görülüyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 10 Aralık 2017; 19:11:49 >


S
6 yıl
Binbaşı

İlk defa “tabanlı” kelimesi bir haber başlığınızda doğru bir şekilde kullanıldı bu haberle herhalde.




A
6 yıl
Yarbay

A
6 yıl
Yüzbaşı

Tabanı dayansa ne olacak, üstü dayanacak mı? :)




A
6 yıl
Yüzbaşı

Süpermiş.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @alemburda34
J
6 yıl
Yarbay

grafen i7 9700k isteriz.




A
6 yıl
Yarbay

tamir oluyormu ?




A
6 yıl
Yüzbaşı

vay be grafen resmen ayaklarlar altında olacak




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.