Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
168
Cevap
9759
Tıklama
261
Öne Çıkarma
Cevap: Sağlık Sistemi Müthiş! (6. sayfa)
E
6 yıl
Teğmen

Sağlık sistemi müthiş tabiki, Deniz Baykal'ı tedavi ettik toplasınlar diye Almayaya gönderdik. Neden? Almanya bizi kıskanmasın diye... Arkadaşlar uyanın diyeceğim ama siz zaten uyanıksınızdır. Kendi milletine tuzak kuran bir sistem olabilir mi? işte buyrun sistem böyle oldu. Aciller ücretsiz diyor gidiyorsun önce amcam seni bir öpsün diyorlar. Sağlık sistemi gelişmiş ülkelerde ücretsiz!!! gelişmiş ülkeler özellikle sağlık ve yaşlanınca kaliteli yaşam elde etmek için istenilen standartı sağlamak adına yatırımlar yapar. sonunda da siz hasta olduğunuzda "evinize" doktor, hemşire, hasta bakıcı v.s çağırabilirsiniz. hemde ücretsiz. hatta evinizde hasta bakıcı bulundurabilirsiniz yine ücretsiz. siz kalkmış acile gidince çıkan ücretlerden bahsediyorsunuz.
içinde yaşadığımız sistemin topluma ve insanlığa bazı imkanları sunması gerekli, Sağlık bunlardan biri. Sunulan imkanlar dahilinde, 15 yaş altı ve 65 yaş üstüne sağlık tamamen ücretsiz olmalı. sigortası olan insanlar en üst düzey kalitede sağlık imkanlarından faydalanabilmeli, imkan yoksa yurtdışı ödemelerini dahi karşılamalı. sigortası olmayan kişiler ise temel sağlık sorunlarını ücretsiz giderebilmelidir. Aklımızı başımıza alalım sağlık önemlidir. maddi sorunlar yüzünden kimse ölmemeli veya ölüme terk edilmemeli...
sağlık problemleri yaşayıp imkanı olmayan ve evde bakıma ihtiyacı olan kişiler var ise bu bakım ile ilgili ücret alabilirler detayları şu linkte bulabilirsiniz.bakıcı parası nasıl alınır?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
6 yıl
Yarbay

Bundan sonrası iyi yönetilirse kurtarılabilir bir ekonomik durum var peki ya işin sosyal ve kültürel taraflarındaki tahribatın geri dönüşü mümkün mü? Açılımlar, çözümler, muhterem hocaefendiler vs. Ama yine de ekonomik anlamda uzun süre başarı ile işlenerek güzel bir yapı oluşturulmuştur. Devletin özelleştirme yapmasında sakınca yok fakat gelen paranın ya tekrar üretime yönlendirilmesi ya da eğitim veya sağlık gibi aksayan yerlere aktarılması gerekirdi. Gelelim beton işine devlet yatırdı da millet yatırmadı mı? Herkes müteahhit oldu ülkede, satılmasa yapılır mı? Bal gibi de sattılar lüks! Konutlarını. Bu milletin sonunu lüks merakı getirecek. Son olarak yeşil sermaye kabul edilebilir değil ama adamların önceki tecrübelerinde ekonomik yaptırımlarla ne durumlara düşürüldüğünü yaşınız yetiyorsa hatırlarsınız kendilerince önlem alıyorlar işte.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @TabletlereFısıldayanAdam
W
6 yıl
Yüzbaşı

buraya yazacağına şikayeti yetkili makamlara yapsana.
burada çözüm mü üretilecek. devlet millet düşmanları salya sümük yazı yazacaktır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
6 yıl
Yüzbaşı

Acile gittiğinizde ciddi rahatsızlığınız olmadığı takdirde, eczaneye gititğinizde ücret çıkar.

değişmemişse en son böyleydi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcx -- 11 Aralık 2017; 9:20:23 >

A
6 yıl
Teğmen

bişeyide takdir edin bari. artık hastanede sıra beklemiyor kimse. 2 yıl sonraya gün veriliyor sadece



S
6 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: win11

buraya yazacağına şikayeti yetkili makamlara yapsana.
burada çözüm mü üretilecek. devlet millet düşmanları salya sümük yazı yazacaktır.



Yetkililerde biri şikayet etse de düzeltsek diye bekliyordu hani. Sanki bilmiyorlar durumu, onlar da biliyor yanlışları ama düzeltmek için gereken para yok. Paralar hep boş işlere harcandı acısı giderek artan bir şekilde bundan sonra çıkacak. Hele şu 900 bin kadrodan sonra yeni vergi türleri bile icat edilebilir. KDV oranının yakın zamanda artırılmasını bekliyorum, akaryakıtın vergisi de artırılabilir. Tüm bunun sorumlusu hükümet değil, gerçekleri görmek istemeyen, eleştirmeyen, araştırmayan, sorgusuz sualsiz itaat eden, düşünen insanları da kendi dar dünya görüşüne göre devlet düşmanı ilan edenler malesef.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

A
6 yıl
Teğmen

90'LARDA sağlık sistemi çok daha iyiydi. Şu anda herşey paraya dönmüş durumda. Paran varsa, (ama çok paran) hayat sana güzel... Bir göz kontrolüne 1000-1500 TL veren insanlar var... Onlardan biriyseniz sorun yok. Ama orta halli bir durumdaysanız ya da ortanın üstü... Sıkıntı büyük... (bakın fakir demedim, durumu kötü olanların durumu hepten kötü zaten)



P
6 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: asau


quote:

Orijinalden alıntı: spacenet


quote:

Orijinalden alıntı: asau


quote:

Orijinalden alıntı: spacenet


quote:

Orijinalden alıntı: asau

quote:

Orijinalden alıntı: spacenet


quote:

Orijinalden alıntı: asau


quote:

Orijinalden alıntı: spacenet

Sorun Suriyelinin Türk vatandaşından üstün tutulması.

Sorun uluslararası kurallardan kaynaklanıyor! Avrupa'da örneğin Almanya'da da mülteciler ücretsiz sağlık hizmeti alıyor. Yani sorun mülteci kabul edip etmeme olgusunda. Mülteciyi ya almayacaksın, ya da uluslararası kurallara uyacaksın. Türkiye'nin sorunu mülteci kabul etmesinde, mültecilere ücretsiz sağlık hizmeti vermesinde değil.

Türkiye körfez savaşında Türkiye'ye sığınan onbinlerce Kürd'e bedava sağlık hizmeti verdi. O dönemde TC vatandaşı sigortasızlar da sağlık hizmetini hiç bir şekilde alamıyordu ve daha kötü durumdaydılar. TC vatandaşı Kürt sağlık hizmeti alamadığından ölüyordu. Ama mülteci Kürt ise bedava sağlık hizmeti alabiliyordu. Yani demek istiyorum ki mültecilere bedava sağlık hizmeti bir zorunluluk, tercih değil.

Bu yüzden mültecilerin TC vatandaşlarından üstün tutulduğu iddiası ideolojik bir saçmalığın eseri. Oysa ücretsiz sağlık hizmetinin temel kuralların eseri olduğunu bilmek gerekir. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Bu yüzden mülteci kabul edilmesini eleştirebilirsin, ücretsiz sağlık hizmeti verilmesini eleştiremezsin. Şu durumda Suriyeliler için "Biran evvel Suriye normale dönmeli ve mülteciler şartsız şurtsuz geri şutlanmalı" isteğinin haricinde başka bir eleştiri yapmaya hakkın yok. Ok

Savundukların saçmalıktan ibaret. Vatandaşı olduğum ülkede ikinci sınıf insan muamelesi görmeyi hazmedemiyorum. Sen hazmedebiliyorsan o senin genişliğinden kaynaklanıyor.

Seni ikinci sınıf vatandaş olarak hissettiren nedir? Hangi hakkın mültecilerden daha aşağıda?

Vatandaşı olduğum devlet benden ayda 53 lira haraç alamadan beni muayene etmiyor ama suriyeliler bedavadan muayene oluyorlar. Sigortam olsa bile benden muayene ve ilaç katkı payı istiyorlar eczanede ama suriyelilerden istemiyorlar.

Bedavaya sağlık hizmeti istiyorsun yani, öyle mi? Bunun gerekçesi mültecilere sağlanan ücretsiz sağlık hizmeti mi? Mültecilere ücretsiz sağlık hizmeti verilmesi mi seni ikinci sınıf vatandaş yapıyor? Doğrusu olan nedir, tam tersi mi; sen beleşe, mülteci ise parayla mı sağlık hizmeti almalı? Mültecilerin içeri alınması ve geri gönderilmemesi dışında yanlış olan ne?

Retorik olarak mantıklı şeyler söylüyor olabilirsin, peki bunun pratikte bir geçerliliği olabilir mi? Eğer varsa bunu hangi karineye dayanarak uygulama olanağı olacağını düşünüyorsun?



Sağlık hizmeti sadece biri. YÖK üniversitelere yazı göndermişti mesela, mülteciler hiçbir belge göstermese dahi sadece beyanlarına göre Suriyedeki okullarına, notlarına göre sınavsız şekilde istedikleri üniversitelere yerleştirilsin diye. Davutoğlu kendi ağzıyla söyledi zaten, "ülkemizde üniversiteye girmek zordur, zor bir sınav yaparız. Kendi halkımıza sınav yaparız ama suriyelilere yapmayız" diye. Bunun dışında işyeri açarken izin filan almıyorlar vergi ile de alakaları yok. Suç işlerlerse yerleri yurtları belli değil yakalanamıyorlar. Polis yakalasa uğraşmamak için serbest bırakıyor. Arabalarında plaka yok, dolayısıyla mtv yok, trafik cezası yok. Bir haber vardı suriyelinin biri rehberlik yaparak milyoner oldu diye. Bunu bir TC vatandaşı yapsa devlet lisans ister ama suriyeliden istemez. Türkiyeden başka hangi ülkedeki mülteci o ülke vatandaşından daha fazla hakka sahip?

Hımm, seni pratik gerçeklere çekmeye çalıştıkça sen neden ısrarla gerçeklerden kaçıp yeni retorik gerekçeler öne sürüyorsun? Klasik politikacı mantığı; konuş, konuş, habire konuş, hepsi bu. Bu kafayla burdan çıkamayız, 10 gün tartışsak bir sonuca varamayız. Bu klasik muhalefet politikacısı mantığıdır. Her durumda muhalefet amaçtır, doğruyu ve çareyi bulmak ve önermek değildir. Oysa ben seni sorularla çıkış bulabileceğimiz kulvara yönelttim. Ama sen israrla bu kulvara girmek istemiyorsun. Çünkü senin amacın belli, hükmü verdin ve kalemi kırdın. Sonuç kesin idam. O yüzden bu tartışmadan bir sonuç çıkmaz...



Peki sizce nasıl tartışabiliriz yönlendirin bizi açalım konuyu bende merak etmeye başladım çok mu sığ düşünüp olaylara dışarıdan mı bakamıyoruz.
Benim kırk yıllık esnaf babam ; yıllk esnaf odasına, tabela için belediyeye, elektrik için ekstra enerjisaya, kira spotajını devlete, gelir verğisi yok kdv matrahı otu busunu verirken yıl sonu yaptığımız basit hesapla kendine günlük yevmiye bile yazmadan her yıl içeriden yiyorken Sizin belirli kuralları var dedğiniz mülteciler Kayıtdışı çalışıp çogalıp birde yardım parası alıyorlar .
Ve biz buna artık dur demek istiyoruz yanlışmıyız ?
Bagkurdan Emekli esnaf babam daha bir ay kesintisiz emekli maaşı alamadı neden hastane parası, ilaç parası bunlar yaşadığımız gördüklerimiz.
En az iki üç konfeksiyoncu arkadaşım ya dükkan kapattı yada kayıtdışı personel çalıştırmaya başladı.
Oto yıkamacılar başta olmak üzere tüm iş yerlerinde ucuz işçi kayıtsız suriyeli mülteci dolu.
Biz misafiri boş göndermeyiz ama üç yıl beş yıl ne misafiri bu ? o kadar rahatlar ki Gün be gün artıyorlar.
Madem kalıcılar toplam kamplarında karın tokluguna çalıştırılacakları bir düzen getirtilsin isteyen kalsın isteyen dönsün.
Açın tekstil kentleri yada fabrikaları yada maden ocakları günde 8 saat yada bilemedin 6 saat çalışmaya barınma, yiyecek, sağlık , eğitim ne ise verilsin ama sosyal hakmış vatandaşlıkmış bunlar olmaz.

Sağlıkta devrim miş kış aylarında aylık kredi kartı ekstresinin %30'u hastane - eczane :S


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
6 yıl
Yüzbaşı

izmir tepecik hastanesine gidip gorebilirsiniz suriyelilerden yer yok



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
6 yıl
Binbaşı

Ben AKP'li falan değilim şunu artık anla.

Haa ama şunu da söyleyeyim senin gibi sırtımı arkama yaslayıp, kollarımı bağlayıp, omuzlarımı da silkerek 'Bana ne devlet bana baksın' diye bir zihniyetimde yok.

Vatandaş devleti için var olur zihniyeti taşıyorum ben. ideolojim de hep bu yöndeydi zaten.

Şu anda hükumette AKP iktidarının olması beni AKP'li yapmaz.

GSS uygulamasını mantıklı bulmam da beni AKP'li yapmaz.

yazdıklarını anlıyorum, ama sen beni anlamak istemiyorsun;

Senin lafın;

Devlet, madem senin çatının altında, ben değil, sen bakacaksın, ben karışmam, borç da yazarım ödersin, diyor.

Aynen öyle olacak, 25 yaşına gelmiş, işi yok, geliri yok, anne baba evinde anne baba eline bakıyor, çalışmıyor, devlet değil aile bakacak.

Neden biliyor musun? Eğer ona devlet bakarsa ömrü billah çalışmadan, anne baba evinde, kira yok, elektrik - su faturası yok. Yani kısacası hiç bir sorumluluğu olmadan yaşar gider. Ne de olsa devlet güvencesinde bakılıyor.

Bunu devlet - vatandaş ilişkisi olarak değil, evde anne & baba ve çocuk ilişkisi olarak irdele, Çocuğun ailesinin karşısına geçip, beni yapıp dünyaya getirirken bana mı sordunuz, madem dünyaya getirdiniz bana bakacaksınız demesi ne kadar saçma ise.

Yada o çocuğun hep bu zihniyetle yaşayıp, eğitimini önemsememesi, iş hayatındaki ciddiyetsizliği, nede olsa annem - babam var demesi gibi bir şey bu, devlet vatandaşına bakacak zihniyeti.

Devlet, vatandaşına bakar, birey çalışıyordur, bu ülkenin büyük çarklarını döndüren yapıda küçük bir aktif rolü vardır, devlet ona sosyal devlet anlayışının nimetlerini sunar.

Şimdi yeni bir trend çıktı üniversiteli işsiz. Yurt dışında master yapmış 2 yabancı dili var işi yok. Bu arada ülkede ki krizin farkındayım evet. Ancak üniversite bitirmek, master yapmak, 2 yabancı dil bilmek, yurt dışında okumak dirsek ağrıtıp ders çalışmakla olmuyor bu işler. Bir laf vardır: 4 senelik fakülteyi 4 senede bitirirsen hayatından 4 sene kaybedersin, 5 senede bitirirsen 1 sene kaybedersin.

İşte bunlar inek gibi çalışıp hayatından 4 sene kaybeden tipler olacak ki, ders çalışıp kendini sosyal hayattan soyutlayıp, ülkede ne oluyor, iş nasıl bulunur, iş dünyası hangi eğilimde, sermaye sahipleri hangi kanatlarda bakmadan araştırmadan, sadece sahibi olacağı diploma ile bütün şirketlerin yaka paça, ne olur bizde çalış, onu bırak bende çalış diye birbirleri ile kavga edeceğini sanan tipler. Bu şekilde muhakeme kavramından yoksun, hayatı sadece teori üzerinden yaşayan, pratikte ne olduğunu bilmeyen bir adam zaten işsiz kalmaya mahkum.

Ve bu adam işsiz diye ben kalkıp devlet olarak onun sağlık masraflarını karşılayacağım öyle mi? Yarın bir gün evlenirse onun karısının çocuğunun sağlık harcamalarını da karşılayayım, hatta ona konutta vereyim, her ay erzak göndereyim. Bu adam çalışır mı hiç?

Devlet, vatandaşına o birey ülkesine katkı da bulunduğu sürece, hizmet verir, çalışmadığı zaman devlet vatandaş ilişkisinde devlet en temel görevi olan bireye verdiği kimlik, ve sunacağı toplu hizmetlerdir.

Mesela bence emekli maaşı da kaldırılmalı. Yıllarca çalıştı, çalışırken bakıldı, maaşı ödendi, emekli olduğunda kıdem tazminatını aldı.

Çalıştığı süre boyunca emeklilik zamanında ki yaşamını idame ettirmesi için birikimini yapsın, en son kıdemini alsın, ondan sonra kendi hayatına devam etsin. Emeklilik için yaş sınırı da bulunmasın. İstediği zaman emekli olabilsin. Kendisini hayatının geri kalanını yaşayacak kadar para biriktirdiğine inandığı an tamam desin ben emekli oluyorum.

Birikim için BES'mi yapar, parayı vadeliye mi koyar, altına mı yatırır bilemem.

(Mevcut sistem için söylüyorum) AMa kalkıp hayatında, her sene bir yurt dışı tatili yapıp, 5 yıldızlı resort hotel de 1 hafta kalıp, kredi kartından 8-9 takistle böldürecek, ondan sonra diyecek ki ekonomi kötü.

Evet ekonomi kötü, bunda o adamla hem fikirim ve bu devletin saçma sapan, yalan yanlış, siyasi ideolojik uygulamalarından ve ülkeyi kendi şirketi gibi yönettiği için kötü. Peki ekonomi bu şekilde kötüye giderken, sen ne önlem aldın, kenarı para atıp, daha kötü günler için bir birikim yapıp ve önlem aldın mı? Hadi şundan feragat edelim bak ekonomi sıkıntı da deyip kendin için bak ülke için, devlet için demiyorum kendini sağlama alacak tedbirler aldın mı?

Bu saydığım adamlar yarın bir gün devlete bak hükumete demiyorum, devlete yani mesela seçimde AKP gidip, bir Koalisyon gelse onlardan medet umacak. Hayır kardeşim, vatandaş dediğin önce kendini sağlama alacak. ekonomi kötüyken sen kendin için tedbir alacağını Yunan adalarına gidip hem de kurun 1 sene de anormal yükselişine rağmen, Euro birikimi yapacağına uzonun dibine vuruyorsan,

Antalya'nın Lara bölgesindeki x otele gidip, sosyal medyada nispet yapıp 'aa bak biz buradayız geziyoruz' demek, düşman çatlatmak için tatillere gidiyorsan

yarın bir gün ekonomik kriz ensende bittiğinde ağlamayacaksın o zaman.

gezmeyip, atsaydın kenarı, gidişatın kötü olduğu 4 senedir belli. Beni AKP'li olmakla suçluyorsun, takip ettiğim 1 gazete var oda Aydınlık. Bu adamlar 4 sene önce 2017 ekonomisinin bu duruma geleceğini, kurun bu kadar seviye yükseleceğini, 2018'in son 2 seneyi mumla aratacağını zaten biliyordu. 4 sene önce Zarrab Amerika'nın elindemiydi, 4 sene önce 15 Temmuz'un olacağı bellimiydi? 4 sene önce Trump gibi bir manyağın Amerika'ya başkan olacağı bellimiydi?

Hayır, ama perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Bu ekonomi AKP iktidarı yüzünden patlayacaktı.

Buna önlem alma, afedersin gününü gün et. Bunun için bir işim olsun, okula yarım dönem ara vereyim, bir yerde çalışayım bir ön kartvizit yapayım, iş dünyasında çarklar nasıl dönüyor, bürokrasi mi, torpil mi, adam kayırma mı, referans mı, artık ne şekilde iş bulunuyor, Finans dünyasına hükmedenler hangi eğilimde, bunların hiç birini düşünme

Ondan sonra o adam kalkıp ekonomiden dert yanacak, o çocuk işsiz kaldı diye devlet bakacak öyle mi?

Bence öyle değil.

Önce kendi g.tünü sağlama alacak, ondan sonra devlete yaslayacaksa yaslasın, o zaman konuşma hakkı da vardır, eleştiri hakkı da.




Bu mesajda bahsedilenler: @xchg
D
6 yıl
Yarbay

sizi gibi asla tatmin olmayan,geçmiş bakıp şimdiki haline şükretmeyen cahillerle aynı ülkede yaşadığım için utanıyorum ya,allah sizi bildiği gibi yapsın ne diyim.

Kaç yaşındasın 10-15 falan mı?

Eskiden hastaneri bok götürüyor,aylarca sıra bekliyordun.Benim günlerim hastanede ilaç kuyrugunda beklemekle geçti,yazılan ilaçları zaten alamıyordun,aldıklarında eksik.Doktor seninle ilgilenmez özel muayenehanesine çağırdırdı sende eşşek gibi gider parasıyla tedavi olurdun.

Yazıklar olsun size ya.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
V
6 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: mcse2k3

sizi gibi asla tatmin olmayan,geçmiş bakıp şimdiki haline şükretmeyen cahillerle aynı ülkede yaşadığım için utanıyorum ya,allah sizi bildiği gibi yapsın ne diyim.

Kaç yaşındasın 10-15 falan mı?

Eskiden hastaneri bok götürüyor,aylarca sıra bekliyordun.Benim günlerim hastanede ilaç kuyrugunda beklemekle geçti,yazılan ilaçları zaten alamıyordun,aldıklarında eksik.Doktor seninle ilgilenmez özel muayenehanesine çağırdırdı sende eşşek gibi gider parasıyla tedavi olurdun.

Yazıklar olsun size ya.

Doğru diyorsun gerçekten çok nankör bunlar! Eskiden herkes elinde mızrak, poposunda yaprak avlaniyordu ama akp geldi birden 100 level falan atladık



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
6 yıl
Binbaşı

Bu ülkede o bu kadar bedavacı, lapacı insan var ki.

Daha bir festivalde bir şey dağıtılırken (bak afet bölgesinde dağıtılan bir şeyden bahsetmiyorum bile) Birbirini ezen, sen aldım, ben aldım kavgası yapan birbirine saygısı olmauan bir halka.

İneterneti sosyal medyadan ibaret sanıp, örneğin hastaneye gidildiğinde hangi aşamalardan geçeceğini bilmeyip, ve bunu gideceği sağlık kurumunun web sitesinden araştırmayıp orada eblek - ablak dolaşan, sağa sola sorup gereksiz meşguliyet yaratan, ama aynı kişinin gir sosyal medya hesabına 1 gün önce sinemaya gitmiştir, bir yemektedir, en az 10 poz çekilmiştir, etikette, mekan ismi, şurdayız burdayız diye, o gece hatırı sayılır bir meblağ ödeyen ve bunu nispet gibi gösteren görgüsüz bir topluma.

İçtiği sigaranın markasından, aldığı telefonun modelinden, bindiği arabanın motor & ses sisteminin gürültüsünden, üzerindeki kıyafetin rüküşlüğünden, Kazandığı parayla aldığı eşyalar üzerinden toplumda bir saygınlık göreceğini düşünen, ona göre harcayan, ona göre kasılan eden, ve aslında bunun böyle olmadığını söyleyen insanlara da şirretlik, kaba kuvvet göstermekten de geri kalmayan sonradan görme millete

İşi gücü olmayan ama iş aramak yerine kahve köşelerinde pinekleyen, sosyal yardımla yada eş dosttan alınan borçla eline geçen parayla Ganyan & iddia kuponu dolduran, sigara &içkisinden geri kalmayıp, bir lüksümüz bu ya bunu da içmeyek mi? diyebilecek kadar pişkin olabilen. sonrasında devlet baba bize baksın diyen, kendi vurdumduymazlığını görmeyip, yetkililere seslenebilen bir güruh oldukça

Devlet neden sağlık hizmetini ücretsiz versin.

Birey, kendi kazanımlarının üzerinde olan özel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için o ödeme yükümlülüklerinin altına girebilmeyi göze alıyor,

Hastalanınca aaah ölüyom devlet bana baksın mı olacak?

Ohh ne güzel İstanbul beeee

Adam, kalkacak € kuru 4,50 iken 1 haftalık İtalya turu satın alacak, aldığı tur bedeli kadar da orada yiyevek,

sonra bunun başına bir şey geldiğinde yurt dışı ödemelerini bile karşılayacak.

Önce o adam kendisi için kendi birikimini yapsın, kendini bir sağlama alsın. sonra üzerine gidebiliyorsa geziye gitsin, isterse aya çıksın bana ne.

Ama cebinde para yok, 5 dakika sonra ne olacağımız garanti değil, Allah korusun bir kalp krizi vs. yada yaşadığımız yer Türkiye, önlemsizlikler ülkesi, yolda yürürken hafriyat kamyonu altında kalabilirsin, bak mesela mevsim kış, kar başladı, temizlenmeyen bir çatıdan buz kütlesi düşer başına beyin sarsıntısı geçirebilirsin.

Önce kendini güvenceye almak için kendi birikimini yapman gerekir.

AMa mevcut sağlık sistemi zaten kötüyken bir de üzerine yukarıda yazdığım toplum profiline sahip bir ülkeyken

senin dediklerin olsa artık ne olur bu ülke düşünemiyorum...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ExpertisEgo
D
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: V-for-vandetta


quote:

Orijinalden alıntı: mcse2k3

sizi gibi asla tatmin olmayan,geçmiş bakıp şimdiki haline şükretmeyen cahillerle aynı ülkede yaşadığım için utanıyorum ya,allah sizi bildiği gibi yapsın ne diyim.

Kaç yaşındasın 10-15 falan mı?

Eskiden hastaneri bok götürüyor,aylarca sıra bekliyordun.Benim günlerim hastanede ilaç kuyrugunda beklemekle geçti,yazılan ilaçları zaten alamıyordun,aldıklarında eksik.Doktor seninle ilgilenmez özel muayenehanesine çağırdırdı sende eşşek gibi gider parasıyla tedavi olurdun.

Yazıklar olsun size ya.

Doğru diyorsun gerçekten çok nankör bunlar! Eskiden herkes elinde mızrak, poposunda yaprak avlaniyordu ama akp geldi birden 100 level falan atladık

bu kafaya Van-Erciş devlet hastanesi bile çok ya,yazıklar olsun nankör herifler.
Daha bu devlet ne yapsın,Osmanlı yıkıldığından beri ne yapıldı da 15 senelik icraata bok atıyorsun,senin ne haddine?


Bu mesaja 3 cevap geldi.
W
6 yıl
Yarbay

bir özel hastaneye gecen 2 sene önce kadın hastalıkları kısmına giderken 60 tl katkı payı öderken ,ilaveten idrar ve kan tahlil parası yoktu hersey bu 60 tl icinde idi. Şimdi hem katkı payı 135 tl olmuş hem idrar icin 15 kan icin 35-50 tl arası para alıyorlar. Çok yaşa padişahım
Bu arada maaşıma gelen zam %15 ve hanımın rahatslızıgı yuzunden ayda 3 kez gittik bide kasıtlı mıdır nedir 10 gunden sonra randevu veriyorlar ilk 10 gun muayene ucreti yok ya 400 tl e yakın para baydık ... zehir zıkkım olsun .. ama şunu gördüm 2 sene önce kadın dogum kısmında yer bulamazdınız. Şimdi adamlar resmen kan aglıyor. Boş boş oturuyor ama buna ragmen para almak icin 10 gun sonraya veriyor. ne zaman gitsek koskoca salonda 5-10 kişi ya var ya yok doktor sayısı ise 5





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldwidewild -- 11 Aralık 2017; 11:45:36 >

A
6 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: mcse2k3

sizi gibi asla tatmin olmayan,geçmiş bakıp şimdiki haline şükretmeyen cahillerle aynı ülkede yaşadığım için utanıyorum ya,allah sizi bildiği gibi yapsın ne diyim.

Kaç yaşındasın 10-15 falan mı?

Eskiden hastaneri bok götürüyor,aylarca sıra bekliyordun.Benim günlerim hastanede ilaç kuyrugunda beklemekle geçti,yazılan ilaçları zaten alamıyordun,aldıklarında eksik.Doktor seninle ilgilenmez özel muayenehanesine çağırdırdı sende eşşek gibi gider parasıyla tedavi olurdun.

Yazıklar olsun size ya.

Hangi yıllar bunlar? Ciddi soruyorum. Hangi şehir? Hangi hastane?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
6 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: pc0576


quote:

Orijinalden alıntı: asau


quote:

Orijinalden alıntı: spacenet


quote:

Orijinalden alıntı: asau


quote:

Orijinalden alıntı: spacenet


quote:

Orijinalden alıntı: asau

quote:

Orijinalden alıntı: spacenet


quote:

Orijinalden alıntı: asau


quote:

Orijinalden alıntı: spacenet

Sorun Suriyelinin Türk vatandaşından üstün tutulması.

Sorun uluslararası kurallardan kaynaklanıyor! Avrupa'da örneğin Almanya'da da mülteciler ücretsiz sağlık hizmeti alıyor. Yani sorun mülteci kabul edip etmeme olgusunda. Mülteciyi ya almayacaksın, ya da uluslararası kurallara uyacaksın. Türkiye'nin sorunu mülteci kabul etmesinde, mültecilere ücretsiz sağlık hizmeti vermesinde değil.

Türkiye körfez savaşında Türkiye'ye sığınan onbinlerce Kürd'e bedava sağlık hizmeti verdi. O dönemde TC vatandaşı sigortasızlar da sağlık hizmetini hiç bir şekilde alamıyordu ve daha kötü durumdaydılar. TC vatandaşı Kürt sağlık hizmeti alamadığından ölüyordu. Ama mülteci Kürt ise bedava sağlık hizmeti alabiliyordu. Yani demek istiyorum ki mültecilere bedava sağlık hizmeti bir zorunluluk, tercih değil.

Bu yüzden mültecilerin TC vatandaşlarından üstün tutulduğu iddiası ideolojik bir saçmalığın eseri. Oysa ücretsiz sağlık hizmetinin temel kuralların eseri olduğunu bilmek gerekir. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Bu yüzden mülteci kabul edilmesini eleştirebilirsin, ücretsiz sağlık hizmeti verilmesini eleştiremezsin. Şu durumda Suriyeliler için "Biran evvel Suriye normale dönmeli ve mülteciler şartsız şurtsuz geri şutlanmalı" isteğinin haricinde başka bir eleştiri yapmaya hakkın yok. Ok

Savundukların saçmalıktan ibaret. Vatandaşı olduğum ülkede ikinci sınıf insan muamelesi görmeyi hazmedemiyorum. Sen hazmedebiliyorsan o senin genişliğinden kaynaklanıyor.

Seni ikinci sınıf vatandaş olarak hissettiren nedir? Hangi hakkın mültecilerden daha aşağıda?

Vatandaşı olduğum devlet benden ayda 53 lira haraç alamadan beni muayene etmiyor ama suriyeliler bedavadan muayene oluyorlar. Sigortam olsa bile benden muayene ve ilaç katkı payı istiyorlar eczanede ama suriyelilerden istemiyorlar.

Bedavaya sağlık hizmeti istiyorsun yani, öyle mi? Bunun gerekçesi mültecilere sağlanan ücretsiz sağlık hizmeti mi? Mültecilere ücretsiz sağlık hizmeti verilmesi mi seni ikinci sınıf vatandaş yapıyor? Doğrusu olan nedir, tam tersi mi; sen beleşe, mülteci ise parayla mı sağlık hizmeti almalı? Mültecilerin içeri alınması ve geri gönderilmemesi dışında yanlış olan ne?

Retorik olarak mantıklı şeyler söylüyor olabilirsin, peki bunun pratikte bir geçerliliği olabilir mi? Eğer varsa bunu hangi karineye dayanarak uygulama olanağı olacağını düşünüyorsun?



Sağlık hizmeti sadece biri. YÖK üniversitelere yazı göndermişti mesela, mülteciler hiçbir belge göstermese dahi sadece beyanlarına göre Suriyedeki okullarına, notlarına göre sınavsız şekilde istedikleri üniversitelere yerleştirilsin diye. Davutoğlu kendi ağzıyla söyledi zaten, "ülkemizde üniversiteye girmek zordur, zor bir sınav yaparız. Kendi halkımıza sınav yaparız ama suriyelilere yapmayız" diye. Bunun dışında işyeri açarken izin filan almıyorlar vergi ile de alakaları yok. Suç işlerlerse yerleri yurtları belli değil yakalanamıyorlar. Polis yakalasa uğraşmamak için serbest bırakıyor. Arabalarında plaka yok, dolayısıyla mtv yok, trafik cezası yok. Bir haber vardı suriyelinin biri rehberlik yaparak milyoner oldu diye. Bunu bir TC vatandaşı yapsa devlet lisans ister ama suriyeliden istemez. Türkiyeden başka hangi ülkedeki mülteci o ülke vatandaşından daha fazla hakka sahip?

Hımm, seni pratik gerçeklere çekmeye çalıştıkça sen neden ısrarla gerçeklerden kaçıp yeni retorik gerekçeler öne sürüyorsun? Klasik politikacı mantığı; konuş, konuş, habire konuş, hepsi bu. Bu kafayla burdan çıkamayız, 10 gün tartışsak bir sonuca varamayız. Bu klasik muhalefet politikacısı mantığıdır. Her durumda muhalefet amaçtır, doğruyu ve çareyi bulmak ve önermek değildir. Oysa ben seni sorularla çıkış bulabileceğimiz kulvara yönelttim. Ama sen israrla bu kulvara girmek istemiyorsun. Çünkü senin amacın belli, hükmü verdin ve kalemi kırdın. Sonuç kesin idam. O yüzden bu tartışmadan bir sonuç çıkmaz...



Peki sizce nasıl tartışabiliriz yönlendirin bizi açalım konuyu bende merak etmeye başladım çok mu sığ düşünüp olaylara dışarıdan mı bakamıyoruz.
Benim kırk yıllık esnaf babam ; yıllk esnaf odasına, tabela için belediyeye, elektrik için ekstra enerjisaya, kira spotajını devlete, gelir verğisi yok kdv matrahı otu busunu verirken yıl sonu yaptığımız basit hesapla kendine günlük yevmiye bile yazmadan her yıl içeriden yiyorken Sizin belirli kuralları var dedğiniz mülteciler Kayıtdışı çalışıp çogalıp birde yardım parası alıyorlar .
Ve biz buna artık dur demek istiyoruz yanlışmıyız ?
Bagkurdan Emekli esnaf babam daha bir ay kesintisiz emekli maaşı alamadı neden hastane parası, ilaç parası bunlar yaşadığımız gördüklerimiz.
En az iki üç konfeksiyoncu arkadaşım ya dükkan kapattı yada kayıtdışı personel çalıştırmaya başladı.
Oto yıkamacılar başta olmak üzere tüm iş yerlerinde ucuz işçi kayıtsız suriyeli mülteci dolu.
Biz misafiri boş göndermeyiz ama üç yıl beş yıl ne misafiri bu ? o kadar rahatlar ki Gün be gün artıyorlar.
Madem kalıcılar toplam kamplarında karın tokluguna çalıştırılacakları bir düzen getirtilsin isteyen kalsın isteyen dönsün.
Açın tekstil kentleri yada fabrikaları yada maden ocakları günde 8 saat yada bilemedin 6 saat çalışmaya barınma, yiyecek, sağlık , eğitim ne ise verilsin ama sosyal hakmış vatandaşlıkmış bunlar olmaz.

Sağlıkta devrim miş kış aylarında aylık kredi kartı ekstresinin %30'u hastane - eczane :S


Bağcıyı dövmek yerine üzüm yemek istiyor izlemini vermeniz saygıyı hak ettiğinizi kanıtlıyor. O yüzden size ayrıntılı cevap vereceğim.

Konuyu hakim miyiz hocam? Sanırım yanlış anladınız? Önce şunu söyliyeyim. Bana bir siyasi kimlik yapıştırarak benim yazdıklarımı anlamaya çalışmayın. Konuda kimin ne yazdığını da bakmayın. Sadece konunun kendisine odaklanın.

Konuyu bir özet geçelim. Hastaneye gidiliyor, ve orada o anda sigortası olmayan bir kişi sağlık hizmeti alabilmesi için para ödemesi gerektiği söylenerek vezneye yönlendiriliyor. O anda mülteci olan bir kişi ise hiç para ödemeden tıpkı sigortalılar gibi direk sağlık hizmeti alıyor.

Olay bu. Konuyu açan bu nasıl iş diye haklı olarak isyan ediyor. Doğal olarak insan vicdanı sorguluyor bu manzarayı. Buraya kadar her şey doğal. Bundan sonrası gerçekçi değil. Daha iyi anlaşılabilmesi için bir örnek üzerinden gideceğim. Konuyu açan direk çarkın kendisini eleştiriyor, çarkdaki olumsuzlukları değil. Oysa hastaneye o çark sayesinde gitti oysa. Eğer o çark olmasaydı o hizmeti alamazdı!

Bir değirmen düşünelim. Temel olarak sistemi döndüren nedir; Su oluk ve çark. Su yukardan oluğa düşüyor ve su hızla çarka çarpıyor ve çark dönüyor ve değirmen sistemi işliyor. Şimdi konumuza dönelim. Dünyada sağlık sistemi temelde nasıl işler; Vatandaş ücretli (sigortalı), mülteci ücretsiz sağlık hizmeti alır. Farklılıklar olsa da dünyada sistem budur. Sistemin temeli bu. Bu temele göre sağlık hizmeti veriliyor. Bu neden böyle. Çünkü pratikte uygulanabilirlik böyle olabiliyor ancak.

Yani örneğimize dönersek, konuyu açan diyor ki "bu çark niye var"? Ben ise çarkın neden varolduğunu söylüyorum, konuya yazanlar ise çarkdaki aksaklıkları eleştiriyor. Konumuz çarkın kendisi, sistemdeki aksaklıklar değil. Mesela siz de çarktaki aksaklıkları eleştiriyorsunuz, çarkdaki aksaklıkları ben de eleştiriyorum, belki de daha ağır eleştiriyorum. Ama konumuz çarktaki aksaklıklar değil ki, çarkın kendisi. Adam diyor ki bu su çark niye var, ben de neden var olduğunu söylüyorum. Su çarkını kaldırdık, sistem durur, değirmen taşı dönmez. Ne olacak, o zaman sistem değişikliği yapmak gerekecek. Su çarkını kaldırıp elektriğe dönmek gibi!

Sistemi değiştirmeden çarkı resmi olarak kaldırdık. Pratikte bakalım ne oluyor; Vatandaş hiç sigorta ödemiyor, sağlık tamamen ücretsiz, mülteci ise para ödüyor. Sizi de sistemin başına getirdik. Sistemi işletebilmeniz mümkün mü? Mümkündür diyorsanız, vatandaşa sağlık hizmeti sigorta ödemeden ücretsiz, mülteciye ise paralı diyen kim varsa ilk savunucusu ben olurum. Böyle bir şey mümkün değilse neye itiraz ediyorsunuz? Sistemin aksaklıklarını tartışmıyoruz ki, sistemin aksaklıklarını niye yazıyorsunuz?



Mülteci kavramını da iyi anlamak lazım, mülteci demek sorun demek. Bu sorunun çözümün tek çaresi var; Mülteci ya ülkeden çıkarılacak, ya vatandaş olacak. Başka bir çaresi yokkkkk, yok yokk, yokkk!

Suriye özeline gelirsek. Her şeyi pratikte değerlendirmek lazım, siyasi nutuklarla olmaz. Bu ülkede çok fazla müllteci var. Bu o kadar çok ki devletin doğrudan beslemesi imkansız. O yüzden kamplarda tutulmuyorlar. Öyle olsaydı elektrik su ve yiyecek ihtiyaçlarını devlet karşılamak zorunda. Ama devlet bunu karşılayamaz. O yüzden mültecilerin çoğunu serbest bıraktı. Bu sayede su elektrik gıda vs ihtiyaçlarının çoğunu doğrudan karşılamak zorunda kalmıyor. Mülteciler, çalışarak ihtiyaçların belirli bölümünü karşılıyorlar, geri kalanını devlet veriyor. Klasik yöntem olsaydı devlet 5 lira zarar edecekti, şimdi 2 lira zarar ediyor!

Kısa vadede çözüm gözükmüyor, neden, çünkü Suriyeli mültecilerin çoğu Suriye vatandaşlığından çıkarıldı ve vatansız konumundalar. Esed rejimi de bunları terörist ilan etmiş. Egemen Batı yasaları da vatansızları dokunulmaz kabul ediyor. Eğer bu vatansızlar geri gönderilip öldürülürlerse o zaman soykırım suçu işlemiş olacaz. ABD ve AB'nin kabul etmediği bir yönetim Suriye'de olursa mülteciler burada kalacak. O yüzden Esed gitmeden ve Suriye'de adil bir seçim olmadan mültecileri kimse gönderemez.

Ben teknik bir analiz yaptım. Siyasi tartışma yapmıyorum, siyasi tartışma yapmak isteyenler benimle değil, siyasilerle yapsın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: altai35


quote:

Orijinalden alıntı: mcse2k3

sizi gibi asla tatmin olmayan,geçmiş bakıp şimdiki haline şükretmeyen cahillerle aynı ülkede yaşadığım için utanıyorum ya,allah sizi bildiği gibi yapsın ne diyim.

Kaç yaşındasın 10-15 falan mı?

Eskiden hastaneri bok götürüyor,aylarca sıra bekliyordun.Benim günlerim hastanede ilaç kuyrugunda beklemekle geçti,yazılan ilaçları zaten alamıyordun,aldıklarında eksik.Doktor seninle ilgilenmez özel muayenehanesine çağırdırdı sende eşşek gibi gider parasıyla tedavi olurdun.

Yazıklar olsun size ya.

Hangi yıllar bunlar? Ciddi soruyorum. Hangi şehir? Hangi hastane?

İstanbul,Okmeydanı devlet hastanesi,Üsküdar Devlet Hast. sene 1990-2005 arası,bunlar benim yaşadıklarım.



B
6 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

Bu ülkede o bu kadar bedavacı, lapacı insan var ki.

Daha bir festivalde bir şey dağıtılırken (bak afet bölgesinde dağıtılan bir şeyden bahsetmiyorum bile) Birbirini ezen, sen aldım, ben aldım kavgası yapan birbirine saygısı olmauan bir halka.

İneterneti sosyal medyadan ibaret sanıp, örneğin hastaneye gidildiğinde hangi aşamalardan geçeceğini bilmeyip, ve bunu gideceği sağlık kurumunun web sitesinden araştırmayıp orada eblek - ablak dolaşan, sağa sola sorup gereksiz meşguliyet yaratan, ama aynı kişinin gir sosyal medya hesabına 1 gün önce sinemaya gitmiştir, bir yemektedir, en az 10 poz çekilmiştir, etikette, mekan ismi, şurdayız burdayız diye, o gece hatırı sayılır bir meblağ ödeyen ve bunu nispet gibi gösteren görgüsüz bir topluma.

İçtiği sigaranın markasından, aldığı telefonun modelinden, bindiği arabanın motor & ses sisteminin gürültüsünden, üzerindeki kıyafetin rüküşlüğünden, Kazandığı parayla aldığı eşyalar üzerinden toplumda bir saygınlık göreceğini düşünen, ona göre harcayan, ona göre kasılan eden, ve aslında bunun böyle olmadığını söyleyen insanlara da şirretlik, kaba kuvvet göstermekten de geri kalmayan sonradan görme millete

İşi gücü olmayan ama iş aramak yerine kahve köşelerinde pinekleyen, sosyal yardımla yada eş dosttan alınan borçla eline geçen parayla Ganyan & iddia kuponu dolduran, sigara &içkisinden geri kalmayıp, bir lüksümüz bu ya bunu da içmeyek mi? diyebilecek kadar pişkin olabilen. sonrasında devlet baba bize baksın diyen, kendi vurdumduymazlığını görmeyip, yetkililere seslenebilen bir güruh oldukça

Devlet neden sağlık hizmetini ücretsiz versin.

Birey, kendi kazanımlarının üzerinde olan özel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için o ödeme yükümlülüklerinin altına girebilmeyi göze alıyor,

Hastalanınca aaah ölüyom devlet bana baksın mı olacak?

Ohh ne güzel İstanbul beeee

Adam, kalkacak € kuru 4,50 iken 1 haftalık İtalya turu satın alacak, aldığı tur bedeli kadar da orada yiyevek,

sonra bunun başına bir şey geldiğinde yurt dışı ödemelerini bile karşılayacak.

Önce o adam kendisi için kendi birikimini yapsın, kendini bir sağlama alsın. sonra üzerine gidebiliyorsa geziye gitsin, isterse aya çıksın bana ne.

Ama cebinde para yok, 5 dakika sonra ne olacağımız garanti değil, Allah korusun bir kalp krizi vs. yada yaşadığımız yer Türkiye, önlemsizlikler ülkesi, yolda yürürken hafriyat kamyonu altında kalabilirsin, bak mesela mevsim kış, kar başladı, temizlenmeyen bir çatıdan buz kütlesi düşer başına beyin sarsıntısı geçirebilirsin.

Önce kendini güvenceye almak için kendi birikimini yapman gerekir.

AMa mevcut sağlık sistemi zaten kötüyken bir de üzerine yukarıda yazdığım toplum profiline sahip bir ülkeyken

senin dediklerin olsa artık ne olur bu ülke düşünemiyorum...

alıntı yaptığın arkadaş merkürde marsta falan yaşıyor sanırım anlayamadım. gelişmiş ülkelerde sağlık ücretsizmiş, ücretsiz doktor hemşire hasta bakıcı falan gelirmiş eve. O kadar cahil ki Allah bilir hangi cahil abisinin lafları bunlar gelmiş bunları bir de utanmadan buraya yazıyor. Pardon da hangi ülkede sağlık ücretsiz? Dünyadaki en ucuz sağlık ücretleri ülkemizde ve vicdansızlar. abdde bi mr bi ct çektir bakalım kaç dolar ücret patlıyor sana bir dikiş attır bakalım kaç yüz dolar ödemen gerekiyor. ama işte bizim insanımız böyle, memnun edemezsin kimseyi, Allahtan belasını ister bunlar başka bir şey değil. Aklıma aha bu görüntü geldi internetten yüklüyor ve köşeme çekiliyorum. ne ironik demi.< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 3 cevap geldi.
R
6 yıl
Er

1





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redditop -- 11 Aralık 2017; 12:37:44 >