Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
176
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Aston Martin Brexit Nedeniyle Üretimi Durdurabilir
H
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Brexit ile ilgili kötü senaryolar artmaya başladı. Şimdi de İngiliz Aston Martin, Brexit nedeniyle üretimi durdurabileceğini açıkladı. İşte detaylar;

< Resime gitmek için tıklayın >

İngiltere’nin Brexit kararı ile ilgili olumsuzluklar ortaya çıkmaya başladı. Önceleri destekleyen tarafta yer alanlar bile artık ya kararsız ya da vazgeçilmesi gerektiğini söylüyorlar. Brexit için kesin tarih verilmişken bu karardan vazgeçmek söz konusu olur mu bilinmiyor; ama beraberinde büyük sorunlar getireceği yavaş yavaş görülmeye başladı.

İngiliz lüks otomobil üreticisi Aston Martin, Brexit anlaşması yapılmadan ayrılığın olması durumunda üretimi durdurmak zorunda kalabileceğini açıkladı.

< Resime gitmek için tıklayın >

Aston Martin ürettiği her modelde, Araç Sertifikasyon Kuruluşu’ndan (VCA – Vehicle Certification Agency), Avrupa Birliği pazarında satış yapabilmesine izin veren ‘tip onayı’ alması gerekiyor. Bu kapsamda Salı günü, İngiliz otomotiv devlerinin temsilcileri milletvekillerinden oluşan bir komite ile görüşme yaptı.

Görüşmede, Birleşik Krallık’ın 2019 Mart’ında AB’den bir anlaşma olmaksızın ayrılmaları durumunda tip onayı sürecinin risk altında olacağı söylendi.

< Resime gitmek için tıklayın >

Aston Martin CFO’su Mark Wilson, anlaşmasız ayrılık nedeniyle hem üretimin durabileceğini hem de başka ülkeden resmi onay alınması nedeniyle ciddi bir maliyet artışıyla karşı karşıya kalacaklarını söyledi.

Wilson, tip onayının ayrılma sonrasında bugünkü gibi geçerli ve başka ülkelerce tanınıyor olmasının garanti altına alınması gerektiğini belirtti.

< Resime gitmek için tıklayın >

Aynı zamanda Brexit sonrasında yurt dışı pazarlara erişimin sağlanması da Aston Martin için büyük bir öneme sahip. Çünkü üretiminin yaklaşık % 80’ini ihraç ediyor ve bunun yarısından fazlası AB ülkelerine gidiyor. İngiltere’de satılan araçların da yaklaşık % 70’i AB’den geliyor.

Tablo böyleyken sertifikasyon konusu Avrupalı otomobil üreticileri için de büyük bir önem taşıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bir diğer konu ise Dünya Ticaret Örgütü kurallarına göre; otomobiller için % 10’luk gümrük tarifesi uygulanıyor ve anlaşma olmadan ayrılık yaşanırsa araç başına yaklaşık 1500 pound fiyat artışı ile karşı karşıya kalınacak. Bu durumda Brexit anlaşmasının (anlaşmazlığının) otomobil sektörüne de büyük bir darbe indireceği açıkça görülüyor.

Kaynak: https://paratic.com/



L
6 yıl
Binbaşı

James Bond düşünsün... Biz anca 50 liralık benzinle gidebilen araçlara binebiliyoruz



G
6 yıl
Yarbay

Çok duyduk bunları..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.