Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
58
Tıklama
0
Öne Çıkarma
En çok kullanılan Android sürümü 2 yıldan eski
M
6 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

En çok kullanılan Android sürümü 2 yıldan eski
 

Google her ay tüm Android sürümlerinin kullanım oranlarını gösteren istatistikler yayınlıyor. Arama devinin mobil işletim sistemi ne yazık ki güncellemeler ve eski cihazların yeni sürüme geçişi konusunda son derece başarısız bir tablo çiziyor.

 
Android işletim sisteminin en yeni versiyonu olan Oreo, yayınlanmasının üzerinden 2 ay geçmesine rağmen geçen ay cihazların sadece %0.2'sine kurulabilmişti. En son dağıtım tablosuna göre Oreo kullanım oranının %0.3'e ulaşmış durumda. Yani 0.1 puanlık bir artış var. Bunun nedeni ise diğer üreticilerin halen cihazlarına göndermeye çalıştıkları Oreo'nun şu anda sadece Pixel ve Nexus cihazlara yüklü olması.

 

En çok kullanılan Android sürümü 2 yıldan eski

En çok kullanılan Marshmallow, ikinci Lollipop


İstatistiklere baktığımıza maalesef çoğu cihazın halen 2 yıllık Android Marshmallow çalıştırdığını görüyoruz. Kullanım oranı geçen ayki %32 seviyesinden %30.9'a gerilemiş olsa da hala birinci sırada yer alıyor. Hemen ardından ise 3 yaşındaki Android Lollipop'un geldiğini belirtelim. %27.2'lik bir paya sahip olan sürüm geçen aya oranla sadece 0.5 puanlık bir kayıp yaşamış.

 

Android Nougat kullanımı ise yükselmeye devam ediyor ve en çok kullanılan işletim sistemi listesinde 3. sıraya yerleşmiş durumda. Nougat şu anda cihazların %20.6'sınde çalışıyor. KitKat pazar payının ise şaşırtıcı bir şekilde iki basamaklı hanelerde olduğunu görüyoruz. %13.8 gibi ciddi pazar payına sahip olan KitKat dışında kalan diğer sürümlerin toplam kullanım oranı ise %7.2 seviyesinde.
 



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.