Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
24
Cevap
827
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Kitapların Tamamen Tasvir Oluşu (2. sayfa)
B
6 yıl
Yüzbaşı

Sade dille tasvirsiz yazmak vs edebi dille yazmak. ikisi de aynı hikaye sonuçta.

cin ali yapmak vs mona lisa yapmak. ikisi de portre sonuçta.

ıslık çalmak vs keman çalmak. ikisi de müzik sonuçta.



A
6 yıl
Teğmen

Benim fikrime gore de kitabi kitap kurguyu kurgu yapan tasvirdir. Uzun/uzatilmis tasvirlerden sikilanlar ilgili kitaplarin sinema uyarlamalarini izleyebilirler veyahut edebiyat yerine tiyatro-sinemayla vakit harcayabilirler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
6 yıl
Yarbay

Tasvirlerin bol olması yazarın bir düşünce veya bir duyguyu tam olarak anlatma isteğinden geliyor. Örneğin bir hava, gökyüzü görüntüsü, vardır sana bir anını çağrıştırır ya da o havayı görünce hep bir duyguyu hissedersin. Yazar bunu gerçekleştirmek istiyor. Klasik kitaplarda psikolojik tahlil de bulunur. Karakterlerin ve çevresindekilerin bir olaya neden tepkilerinin o şekil olduğunu anlamaya çalışırsın. En azından bakış açın genişler, düşünce yapın gelişir. Ben mesala 150 yıl önceki yaşamı okuyup günümüz yaşımına dönünce bir farklı hissediyorum.



C
6 yıl
Yüzbaşı

Kitaplardaki tasviri, şarkılarda arkada çalan enstrümanlara benzetiyorum. Nasıl arkadan gelen sesler olmasa şarkı bütünlüğü sağlayamıyorsa, kitaptaki tasvirler olmasa bütünlük sağlanamaz yani sana vereceği şeyi eksik verir.



E
6 yıl
Moderatör

Dayanaklarınız çok boş ve oldukça saçma. Tasvir ne kadar bol olursa imgeleme o kadar fazla olur. Bu da kitaptan alınan duyguyu üst noktaya çıkarır. Betimlemeler üstün körü değil, tam aksine oldukça nakış gibi işlenen, belli üslupta giden yolları var.

Suç ve Ceza örneğinde olduğu gibi. Dostoyevski bu kitabı yazarken eşinin hastalığıyla uğraşır halde olduğundan Raskolnikov'un hasta hallerini son derece çarpıcı tekrarlarla dile getirir. Bunun üzerine, gerek suç kavramı gerek psikojik tetiklemeler üzerine son derece hakiki kompozisyonları var. Ağır ve okunması zor kitaplardır klasikler çünkü insanı yer yer bunaltırlar, kurgu üzerine gerçek sürüklenmeler barındırırlar. Ancak böylesine çocuksu tarzda yorumlarla sadece klasikler değil; hiçbir kitap eleştirilemez.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.