Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
25
Cevap
1953
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Cevap: Üniversite okurken işe girip milletin köleliğini yapmayın (2. sayfa)
S
7 yıl
Yüzbaşı

Hayrını gördüysen ne mutlu sana. Ama ben asla benzer koşullarda çalışmam 15 yaşında olsaydım bile.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @37debdeb37
3
7 yıl
Binbaşı

lise 1 yeni bitmişti o zaman hocam.Görsen lise öğrencisi de demezdin.Ortaokul falan derdin küçük gösteriyorum.O halimle ancak kuaförde çalışırdım.Garsonluk falan yapamazdım almıyorlardı.Kuaföre bile zor girdim zaten.

Bahşiş konusuna gelirsek dediğim gibi birşey yapmıyordum.Müşteriye çay kahve vermekten,fön tutmaktan başka bir yararım yoktu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @brktmr
3
7 yıl
Binbaşı

Şu an ben de çalışmam hocam.Sağolun




Bu mesajda bahsedilenler: @su_şişesi
B
7 yıl
Binbaşı

Anladım hocam. Yanlış anlama ama lise öğrencisi de olsan hakkını araman lazım. Çelimsizdim diyorsun mesela ve o halimle anca bu işi yapardım diyorsun. Çelimsiz olduğunu düşünüyorsan önce o durumu çözmelisin. Ben lisedeyken 180 boy varken 55 kiloydum. Ben de çelimsizdim yani. Ama o ücretleri bana kimse kabul ettiremezdi. Malesef öğrenci, göçmen, çalışmaya mecbur gibi sebepleri işveren de görüyor ve bu yüzden bahsedilen ücretlere çalıştırılıyoruz. Bu durum tamamen yanlış ve yasal değil. Ve yine malesef diyeceğim, malesef bizim gibi gelişmemiş ülkelere has bir durum bu. Bize düşen mümkün olduğunca bunun karşısında durmak ve hakkımızı aramak. Biz hakkımızı aramaktan vazgeçtiğimiz anda tepemize üşüşüyorlar malesef. Bugün mühendise 1000 lira teklif ediliyor. Öğretmenler saati 10 liraya çalıştırılıyor. Suriyeliler yok paralara çalıştırılıyorlar ve bu bizleri de etkiliyor. "500 liraya çalışan Suriyeli varken niye seni işe alayım." deme pişkinliği gösterebiliyor işverenler. Bunların karşısında durup her gördüğümüzü şikayet etsek emin olun çözülür bu sorun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @37debdeb37
3
7 yıl
Binbaşı

Haklısınız hocam




Bu mesajda bahsedilenler: @brktmr
B
7 yıl
Binbaşı

Tamam hocam



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.