Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
28
Cevap
7912
Tıklama
6
Öne Çıkarma
2018 Erken Rezervasyon öncesi tatilcilere tavsiyeler.
W
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Her ne kadar sıcak hava hala etkisini sürdürse ve eylül ortasında kavurucu sıcakları yaşasak ta, bugün okulların açılması ile 2017 yaz sezonu artık bitti. Ay sonunda tamamen bitecek olup, artık fiyat, saat, hizmet vs. ile ilgili tüm turizm kuruluşları düşük döneme geçecek.

Oteller şimdiden 2018 yılı için çalışmalara başladı, bu çalışmaya yakında tur operatörleri ve seyahat acenteleri de eklenecek ve Kasım ortası gibi 2018 yaz sezonu için erken rezervasyon kampanyaları başlayacak.

Sizlere bu konuyla ilgili olarak hem sektördeki tecrübelerim, hemde forumun turizm bölümünü takip eden ve bu sene özellikle fiyat konusunda sıkıntı çekenlerin yaşadıklarını da gözlemleyerek bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum.

Öncelikle şunu belirteyim Türkiye'de erken rezervasyon kampanyası ile %50 lere varan indirimler mevcut. Buda ucuz tatil anlamına gelir. Ancak bunun için yapmanız gereken ve dikkat etmenizde fayda olan bir kaç husus var.

1) Hastalık, ölüm, kaza, işsiz kalma vs. bu gibi fors majör durumlar ne zaman geleceği belli olmaz tabi ki ama bu gerçeklerin dışında eğer 2018 yılında iyi bir otelde tatil planınız var ise ilk önce 2018 takvimini elinize alın ve Yıllık izin / balayı / yıl dönümü / sadece bir tatil artık ne ise tatil periyodunuzu belirleyin.

Belirlerken şuna dikkat edin, erken rezervasyonda bile olsa oteller yaz dönemine göre kademeli artan bir fiyat politikası uygular. Temmuz ve Ağustos özellikle yüksek sezonun en çok yüksek olduğu fiyat dönemidir. bunu bir kenarı not edin.

2) Tarihi belirledikten sonra iş yerinizle bunu paylaşın ve tatiliniz için ödeme yapacağınızı özellikle belirtin.

3) Gideceğiniz yeri, oteli belirlemeye çalışın, bunun için seyahat sitelerinden, seyahat bloglarından faydalanın, bu konuda en iyi bilgiyi trip advisor'dan gerçekleştirebilirsiniz mesela.

Kendinize uygun oteli seçin, Örneğin bebeği olan bir ailesiniz, doğa ile iç içe tatil yapmak istiyorsunuz ancak doğa ile iç içe olan otellerin nereye kurulduğu bellidir, ağaçlar arasında, yürüme yolları patika yada kesme taşlarla yapılmış, haşere, böcekle karşılaşmanızın doğal olduğu bir otele siz bebekle gittiğinizde Öncelikle o bebek arabasını kullanacak yol bulamayacaksınız, 2. si bebek sinek haşereye maruz kalacak. Tatilinizi kendi kararlarınızla ziyan etmiş olacaksınız.

Çocuklu aileler düz ayak resort otellerde veya 1. sınıf tatil köylerinde daha iyi bir tatil geçirebilirler,

Balayı çifti, yıl dönümü kutlaması veya genel adı ile romantik bir tatil geçirmek isteyenler, çocuk dostu otellerden uzak durmalı, onlar için Antalya Bölgesindeki büyük m2 li resort oteller, 16 yaşa kadar olan çocukları dahi kabul etmeyen çift otelleri veya kitle turizminden etkilenmemiş tatil beldelerinde bulunan butik otellere yönelebilir.

çoluk çocuk eş dost, büyük anne büyük baba cümmür cemaat tatil planlayanların adresi 1. sınıf tatil köyü yada aile, çocuk dostu otellere yönelebilir.


4)İlk 3 aşamayı tamamladıktan sonra sırada rezeravasyon aşaması var. Rezervasyonu yaptırırken mutlaka sigorta yaptırın Bunun faydasını 1. ve 2. maddede yazdıklarımla ilgili bir sıkıntı yaşarsanız göreceksiniz. Tarihinizi değiştirme fırsatı sizi, 2018 Ağustos'ta gerçekleştireceğiniz tatilin Kasımda alınmasında kafanızı daha rahat hissettirecektir.

İşlemleri gerçekleştirmeden önce yaptığınız araştırmalarda aklınıza takılan şeyleri rezervasyon yetkilisi ile paylaşın, destek isteyin ve söylediklerini not alın. ödeme sonrasında size verilen sözleşmeyi okuyun ve imzalanacak bütün sayfaları imzalayıp, firmadan da imzalı kaşeli nüshayı mutlaka isteyin ve otele gidene kadar onu kaybetmeyin.

5)Erken rezervasyon kampanyası dönem dönemdir. 1. Dönem Kasım gibi başlar ve inidirim oranının en yüksek olduğu dönemdir. Ondan sonraki her ay bu indirim oranı azalır. Mesela 10-15 Temmuz 2018 için siz Kasım ayında rezervasyon yapmışsınızdır 1500 TL ödemişsinizdir, Aralık ayında kayınçonula otururken tatilden bahseder, ee iyimiş hadi bizde alalım deyip ertesi gün acenteyi aradığınızda 1600 TL oldu deyince ilk önce agresifleşip sonra tehdit eder gibi ee benim rezervasyonumu da iptal et o zaman falan girmeyin bu işlere. Erken rezervasyon Kasım'da %50 ise Aralık'ta %40 Ocak'ta %30 diye gider, Nisan'da ise ya biter yada %15 te kalır en fazla. O turizmdeki bu uluslararası kabul görmüş bilinen kural üzerinden müdavimcilik, adamcılık kavramları ile yaa sen ayarlarsın işte muhabetleri yerine, avantajlı tatilin planlarını yapmanız hem zamandan hem paradan sizi tasarruf ettirir.

Onun dışında dikkat edilecek hususları yine aklıma geldikçe yada soruldukça yazarım.


EDİT: Mesela bir otelde her şey dahil plus konsept hizmet verip, plus olarak belirttiği hizmette ücretsiz import içki de veriyorsa bu sizin kafanızda hemen viskinin Jack Danielsi, Rom un Bacardisi, olcak diye aklınıza gelmesin. Tabi ki bunu veren otellerde var (mesela Titanic Delux Belek gibi) ama tesis hangi markanın hangi ürününü seçeceği konusundaki hakkı kendisinde saklı tutar. Zaten otel ben sana Jack Daniels, Absolut vereceğim diye taahhüt etmiyor, ben sana ücretsiz import ta veriyorum diyor.

Nasıl ki bir mekanda damsız almama durumu var, Pek çok otel de yazın tek bay veya 2 bay rezervasyonu kabul etmiyor. Her ne kadar bu durum otellerin inisiyatifinde kalan bir durum olsa da pek çok tesis bu durumda almamayı tercih ediyor. Almayan oteli de beni almadılar diye Oteller birliğine şikayet etmenize de gerek yok zira otelin böyle bir hakkı mevcut. Tek bay yada 2 bay olarak deniz kum güneş tatili için Kıbrıs'ı önerebilirim, oradaki otellerde böyle bir durum söz konusu değil.

Otellerde girişin 14:00 çıkışların'da 12:00 olduğunu unutmayın. Bu sene en çok karşılaşılan durumlardan birisi de bu oldu, sabahın saat 10 unda gidip sonra acenteyi arıyorlar odayı vermiyorlar diye. Ya en basitinden sen odayı 12:00 da boşaltma hakkı verilmiş, sende o saate kadar odayı kullanıyorsun, senden sonra house keeping o odaya girecek, banyosundan, balkonuna kadar temizleyecek, yatak örtüsünü değiştirecek, mini bar yenilenecek, odada sıkıntı var mı her şey düzgün çalışıyor mu bakılacak? Bunların hepsi sence kaç saatte yapılabilir? biraz sabır.

Eğer Jolly, Ets gibi büyük tur operatörlerinden yaptırdıysanız rezervasyonu bu operatörlerin otelde bulunan otel rehberleri vardır. Konaklamanız esnasında çıkan sorunları direk otel rehberlerine iletin, onların işi zaten konaklayan ile otel arasında köprü olmaktır. Sen oda ile ilgili guest relationa iletirsin o unutmaz ise işi teknik desteğe iletecek ve işi bitecek. Otel rehberi direk teknik destekle muhattap olur, işi takip eder, odayı yerinde gözlemler vs. Hem böylece sizde otel çalışanları ile diyaloğa ve olası münakaşalara girmemiş olursunuz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwin35 -- 18 Ekim 2017; 11:0:31 >

S
7 yıl
Çavuş

M
7 yıl
Teğmen

hocam bu fiyatları hangi ay not aldın. erken rezervasyonun hangi döneminde.




Bu mesajda bahsedilenler: @samsunmel55
S
7 yıl
Çavuş

Erken rezervasyon değil bu senenin Ağustos ayi başında aldığım fiyatlar seneye kıyaslama yapmak için

Dikkat edersen bayramda daha düşük fiyat olarak genellikle yabancı çalıştıkları için sanırım





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsunmel55 -- 20 Eylül 2017; 8:33:7 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
7 yıl
Onbaşı

2018 Mayıs başı gibi tatil düşünüyorum.

Fakat Turlar ile yurtdışı Barcelona, Roma vs tur satın almak istediğim de 2017 ekim ayına 300 euro ise 2018 Mayısa 500 euro fiyat veriyor.

Erken aldığım için daha uygun olması gerekmez mi ? Yada şu an çok mu erken nasıl bir yol izlemem lazım ?

Bir de Barcelona, Roma , Floransa vs yerlere erken rezervasyon tur ile mi gitmek mantıklı yoksa bireysel uçak + otel rezervasyonu ile mi gitmek daha doğru olur ? ( İngilizce iyi seviye )

**************

Son olarak Kıbrısı da alternatife aldım ama Mayıs başı nasıl olur ? Denize girme ihtimali nedir ?

Forumda tatil konusunda tecrübeli arkadaşların yardımını bekliyorum..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Yurt dışı turunda Ekim 2017 düşük sezon, az talep turun gerçekleşmesi için belirli kişi sayısını yakalanması için ekstra bir gayret gerekeceği için kar oranını düşürerek yeter ki tur kalksın mantığında olduğu için şu an 300 €.

Arz talep dengesinde talep az olduğu için fiyat ta düşük. Diğer türlü tur kalkmazsa prestij kaybı yaşar.

Mayıs 2018 için 500 € yine iyi bir rakam ancak az önce belirttiğim sebep burada çok geçerli olmayacak. Kışın bahara dönüşü, yurt dışı sezonunun başlaması, yüksek sezona geçiş, talebin artması hep fiyatı dengeleyen unsurlar. Zir konuştuğumuz durum uçak bileti yada otel rezervasyonu değil bir acentenin ürünü olan yurt dışı turu.

Bireysel seyahat ile Tur ile gitmek için çok şey yazıldı çizildi burada. Önemli olan yabancı dil bilmek değil tatilini nasıl değerlendirmeye karar vermek. Mesela 5-10 Mayıs arası 5 günlük Paris gezisi için konuşalım.

Bir şehri gezmek belli bir plan ister, otelin şehir içindeki konumu, toplu taşımaya yakın mı? belli yerlere mesafesi ne kadar iyi araştırmak gerek.

gidilecek tarihler arasında şehirde gitmek istediğin müzeler açık mı kapalı mı? bir durum var mı araştırman gerek. Mesela 5-10 Mayıs arasında Paris şehrinde bir organizasyon vs. varmı?

Bireysel gidildiğinde gezmek istedin yerlerin giriş biletlerini ve rezervasyonlarını önceden yaptırman senin için büyük yarar sağlar. Mesela Eyfel'e çıkmak için eğer bileti oradan alırım dersen 1 saate varan kuyrukta beklemiş olursun, internetten alırsan öncelikli giriş avantajı ile giriş saatin geldiğinde kapılar senin için açılır.

Paris'e gittiniz dediniz ki Disneyland e görmemek olmaz. Ama Disneyland ile Paris şehir merkezi arasında 50 km mesafe var. Taksi ne yazar, hangi otobüs gider, metro da aktarma yapacak mıyım? sorularını aydınlığa kavuşturmanız gerekiyor.

Yada ben bunlarla uğraşamam der, tur satın alırsınız bu yukarıda yazılan tüm şeyleri rehberiniz sizin için ayarlıyor zaten size bir tek keyfini sürmesi kalıyor.

Aradaki maddi bir fark var mı tabi ki var. Mesela Eyfele giriş bileti 10 € dur, ama tur firmasında 35 € dur. Ama aradaki avantajlara bakmak lazım. Senin otelden çıkman, Eyfele gitmen, gezmen, geri dönmen var. Diğer türlü otobüs otelin önünden kalkıyor, rehber refakat ediyor, dönüşte araç seni yine otele getiriyor. O yüzden tur firmaları ekstralardan kazanıyor gibi bir mantıkla tur firmasının ekstradan düzenlediği tura siz bireysel katılsanız paradan ziyade süresi kısıtlı olan yurt dışı gezinizde hangi aşamalarda vakit kaybedeceksiniz onu değerlendirmek gerek.

Şahsen ben yurt dışı tatilimde bir yer görmek adına kendi ülkemde bile girmediğim bir kuyruğa girip vakit öldürmek saçma geliyor, yada bir yer görmek için toplu taşıma ile 1 saat git 1 saat dön, 2 saatimi yolda geçirmek anlamsız geliyor, bunu daha çabuk bir sürede yapabilmenin yolunu ararım ki vaktim yolda geçeceğine görmek istediğim şey ile daha çok meşgul olayım. gibi gibi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @F2027
F
7 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

Yurt dışı turunda Ekim 2017 düşük sezon, az talep turun gerçekleşmesi için belirli kişi sayısını yakalanması için ekstra bir gayret gerekeceği için kar oranını düşürerek yeter ki tur kalksın mantığında olduğu için şu an 300 €.

Arz talep dengesinde talep az olduğu için fiyat ta düşük. Diğer türlü tur kalkmazsa prestij kaybı yaşar.

Mayıs 2018 için 500 € yine iyi bir rakam ancak az önce belirttiğim sebep burada çok geçerli olmayacak. Kışın bahara dönüşü, yurt dışı sezonunun başlaması, yüksek sezona geçiş, talebin artması hep fiyatı dengeleyen unsurlar. Zir konuştuğumuz durum uçak bileti yada otel rezervasyonu değil bir acentenin ürünü olan yurt dışı turu.

Bireysel seyahat ile Tur ile gitmek için çok şey yazıldı çizildi burada. Önemli olan yabancı dil bilmek değil tatilini nasıl değerlendirmeye karar vermek. Mesela 5-10 Mayıs arası 5 günlük Paris gezisi için konuşalım.

Bir şehri gezmek belli bir plan ister, otelin şehir içindeki konumu, toplu taşımaya yakın mı? belli yerlere mesafesi ne kadar iyi araştırmak gerek.

gidilecek tarihler arasında şehirde gitmek istediğin müzeler açık mı kapalı mı? bir durum var mı araştırman gerek. Mesela 5-10 Mayıs arasında Paris şehrinde bir organizasyon vs. varmı?

Bireysel gidildiğinde gezmek istedin yerlerin giriş biletlerini ve rezervasyonlarını önceden yaptırman senin için büyük yarar sağlar. Mesela Eyfel'e çıkmak için eğer bileti oradan alırım dersen 1 saate varan kuyrukta beklemiş olursun, internetten alırsan öncelikli giriş avantajı ile giriş saatin geldiğinde kapılar senin için açılır.

Paris'e gittiniz dediniz ki Disneyland e görmemek olmaz. Ama Disneyland ile Paris şehir merkezi arasında 50 km mesafe var. Taksi ne yazar, hangi otobüs gider, metro da aktarma yapacak mıyım? sorularını aydınlığa kavuşturmanız gerekiyor.

Yada ben bunlarla uğraşamam der, tur satın alırsınız bu yukarıda yazılan tüm şeyleri rehberiniz sizin için ayarlıyor zaten size bir tek keyfini sürmesi kalıyor.

Aradaki maddi bir fark var mı tabi ki var. Mesela Eyfele giriş bileti 10 € dur, ama tur firmasında 35 € dur. Ama aradaki avantajlara bakmak lazım. Senin otelden çıkman, Eyfele gitmen, gezmen, geri dönmen var. Diğer türlü otobüs otelin önünden kalkıyor, rehber refakat ediyor, dönüşte araç seni yine otele getiriyor. O yüzden tur firmaları ekstralardan kazanıyor gibi bir mantıkla tur firmasının ekstradan düzenlediği tura siz bireysel katılsanız paradan ziyade süresi kısıtlı olan yurt dışı gezinizde hangi aşamalarda vakit kaybedeceksiniz onu değerlendirmek gerek.

Şahsen ben yurt dışı tatilimde bir yer görmek adına kendi ülkemde bile girmediğim bir kuyruğa girip vakit öldürmek saçma geliyor, yada bir yer görmek için toplu taşıma ile 1 saat git 1 saat dön, 2 saatimi yolda geçirmek anlamsız geliyor, bunu daha çabuk bir sürede yapabilmenin yolunu ararım ki vaktim yolda geçeceğine görmek istediğim şey ile daha çok meşgul olayım. gibi gibi.



teşekkürler cevap için.

Ayrıca belirtmemştim balayı için tatil düşünüyorum..Bilginize ve tecrübenize dayanarak soruyorum Mayıs 2018 de Balayı çifti olarak nereyi önerirsiniz ?

Deniz sıcak olmadığından yurtiçi pek bir alternatif olmuyor sanırım..

En mantıklısı 3-4 günlük Barcelona, Roma vs turları gibi. Sizin önereceğiniz şehir veya tatil turu neresi olur ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Balayı için soruyorsanız bence en iyi şehir Nice.

romantik Cote'd azur, sahilleri, her daim ılık yaz iklimi, St tropez (Acun sayesinde işin cılkı çıkacak gerçi bu sene) Monaco yakın, Cannes yakın, Menton ve Eze yakın. yani çevresinde görülecek çok yeri var, ve seni fazla yormaz da. mesela yukarıda saydığım civar şehirlere 15 dk da bir metro seferleri mevcut. (St tropez hariç)

Yada Napoli-Sorrento-Amalfi- Capri adası yapabilirsin. Napoli'ye inersin 1 gece orada kalırsın Pek güzel bir şehir değil çünkü, ordan Amalfi'ye geçersin sonra Sorrento yaparsın 1 gece orada sonra Capri adasına geçiş yaparsın. Veya Napoli'den direk Sorentoya (Capri feribotları oradan kalkıyor) oradan adaya geçersin.

Prag balayı için idealdir, güzel bir şehirdir ama tabiki 19. yy orta avrupa şehri olduğu için bohemdir aynı zamanda.

Petersburg güzeldir, Mayıs olduğu için en güzel dönemidir.

önemli olan hanımefendi ile sizin ne istedğiniz.




Bu mesajda bahsedilenler: @F2027
B
7 yıl
Yarbay

Belirli bi para verip, iptal sigortası yapıp para iadesi alınıyormuş diye duydum doğru mu ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

iptal iade için Seyehat sigortası güvence paketi yaptırabilirsin.

ama gidemediğin her durumda paranı kesin alırsın diye bir şey yok.

Bu iş tamamen sigorta şirketine bağlı bir durum. Sigorta şirketine seyahat acentesinin bir yaptırımı da olamaz. Bu aynı araç sigortası gibi. Nasıl ki kaza yapıyorsun ekspertiz gelip bakıyor. buda öyle durumu inceleyip, sizi mağdur etmeden yardımcı olmaya çalışıyor.

mesela;

2018 yılı temmuz ayı için 1 haftalık Tatil rezervasyon yaptırdın, ana 2018 temmuz da planlı yıllık iznine çıkamadın

sigorta der ki iade edemem, ne zaman izne ayrılacağını söyle acente ve otel ile görüşeyim senin çıkacağın tarihe göre rezervasyonu revize edeyim fark ta ödetmeyeceğim sana der. ama iade istersen, senin talebin sigorta kapsamında olmayan bir durumdur, zira sen erken rezervasyon gibi bir promosyondan yararlanıp 9 ay sonrasının ürününü kendi kararınla kendin ödeyerek 9 aylık süreçteki bilinmezliğin riskini göze alarak para ödüyorsun, sigorta şirketi de o 9 aylık süreçte sana bu şekilde yardımcı olabiliyor, mağdur etmiyor, talep ne şu tarihte çıkamıyorum izne, tamam hangi tarihte çıkıyorsun söyle o zaman git, sen mesela dedin ağustos'ta. Normalde ağustos daha pahalıdır ama o farkı da almaz senden kaydırır rezervasyonu. senden istediği ne, iş yerinden izine çıkamadığına dair, kaşe imzalı yazı.

aynı örnekten gidiyorum, tatile 1-2 hafta kalmış, sağlık problemi çıktı. Hastaneye gittin muayene oldun doktor dedi gidemezsin, tamam şimdi gidemediğin tatilin iadesini alabilirsin çünkü sağlık gibi ciddi ve mücbir sebep olduğu için sana iade verme zorunluluğu doğar o yüzden hastaneden aldığın epikriz raporunu sunarsın, sigorta şirketi de sana iadeyi yapar.


Yani özeti şu ki Türkçe'de mücbir sebep dediğimiz orijinalı force majeure olan terimde senin başına mücbir bir sebep geldiyse iadeni alırsın, ama onun dışındaki bir durumda (mesela yıllık iznine planladığın gibi çıkamaman, otelden vazgeçmen, başka bir tatil alternatifi bulman vs.) eğer gerçekten başına gelen durum gerçek ise, niyetin parayı almak için mücadele etmek değilde gitmek istediğin tatile elinde olamayan sebeplerden ötürü gidemiyorsan, sigorta şirketi bu durum karşısında şunu yine yapar,

adına ödenmiş bir meblağ olduğu için, içeride 1 yıl kullanma hakkı bırakır, yani yukarıda verdiğim 2018 temmuz 1 haftalık otel tatilin 3 bin TL idi, 2019 Temmuz ayına kadar seyahat şirketinde BAKİYEN kalır (2019 temmuzda aynı otel aynı tarihler için 3200 ise sen farkını verirsin)

yada isim değişikliği ile hakkını senin onayın ile başkasına devretme imkanı verir. baktın gidemiyorsun, örneğin amca oğluna söyledin böyle böyle diye, oda dedi e ben gideyim, siz 3 Bİn i kendi aranızda çözersiniz nasıl ödeyeceğinizi, seyahat şirketinde dilekçe ile sen hakkını ona devrettiğini belirten dilekçe verirsin, otele ve sigorta şirketine bilgi geçerler, böylece durum biter.

Son olarak, iade alınacak durum var, alınamayacak durum var. senin duyduğunu, sana anlatan, iade alınamayacak bir durumu sanki geneli böyle diye anlattıysa senin ön yargılı olman normal. ama erken rezervasyonda sigorta her zaman avantajdır, maksat kapsamını iyi araştırmak.

Mesela 15 Temmuzdan sonra devlet yurt dışına çıkışların denetimini sıkılaştırmıştı, kurum izin yazısına tabi tutmuştu. ama o süreçte hükümet 15 Temmuzu darbe olarak açıklamadı, seferberlik ilan etmedi hava sahası kapatmadı, yurt dışı çıkışlarına yasak koymadı, yani 15 Temmuz u mücbir sebebe almadı dolayısıyla sigorta şirketleri de bir şey yapamadı.

Çünkü başbakan imzalı genelge de yurt dışına çıkacak kamulular, ilgili kuruma başvuru yapsın, yurt dışı çıkış izin yazısı ile çıkabilir dedi, ee üzerine dediğim gibi bu darbe değil, seferberlik yok, uçaklar kalkıyor, konsolosluklar vize veriyor. bu sadece bir darbe kalkışması idi bertaraf ettik bitti dedi. sigorta şirketleri de izin yazısı alamayana, alamıyorsan seni bağlar dedi. dava açıpta sonuç alamayan kaç yolcum oldu öyle. ama demiştim uğraşmayın bir şey alamazsınız diye.

yani özetle, başınıza bir şey geldiyse ve niyetiniz gerçekten gitmek iken gidemez konuma düşerseniz her zaman iade alamazsınız ama paranız da çöpe gitmez, bakiye olarak kalır, devredilecek hak olarak kalır.

ama niyetiniz zamanında ödeyip, sonra eş dostu dinleyip vaz geçmek ise, bunu kanıtlayamayacağınız için sadece sinir harbi yaşamış olursunuz. Turizm'de internetten yapılan alışverişlerde 15 gün, ofisten yapılan işlemlerde 7 gün cayma hakkınız var, sonrasında bir hak talep etmek mümkün değil.




Bu mesajda bahsedilenler: @ımmortals35
W
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Kasım ayı itibari ile 2018 yılı erken rezervasyon fırsatları başlıyor bilginize...



J
7 yıl
Binbaşı

Her ne kadar türkiye’de tatil yapmasam da yazınızı sonuna kadar okudum. Teşekkürler. Ancak şöyle bir durum var. Ailem her sene tatilini çeşme’de yapar. Geçtiğimiz yaz ağustos sonu 3-4 günlüğüne yanlarına uğramıştım. Bunun için taa ocak ayından twins otel’e geceliği 220 liraya booking’den rezervasyon yaptım. Daha sonra tatilimi 1 gün daha uzatmak istedim. Oteli arayıp konuştum. Aylardan hazirandı. Yine aynı fiyata oda verdiler. Resort ve SPA otellere bakmadım hiç ama 2-3 yıldızlı oteller için çeşme’de bu erken rezervasyon olayı pek sökmüyor gibi. Üstelik ağustos sonu ve kaldığım otel boş olmasına rağmen.



Bu yazıdan twins oteli kötülediğim anlamı çıkmasın. Her sene ailemin yanına böyle 3-4 günlüğüne kalmaya gittiğimde twins otel’de konaklarım. Civarda segmentinde en iyi hizmeti veren bir aile otelidir. Temizlik, kahvaltı, sakinlik ve güven konusunda hiç endişem olmaz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
6 yıl
Yüzbaşı

Otellerde yuzde elli indirim kodu var ucretsiz. Bilgi icin mesaj atabilirsiniz:)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
6 yıl
Teğmen

Limaklar en iyi seçenekler olarak düşünüyorum.
https://www.tatildukkani.com/erken-rezervasyon-otelleri

sağlık hizmetleri en dikkat edilesi faktör. Otelde başıma ne gelir diye düşünmeyin neler neler oluyor. Bununla beraber yazın grip olmuş bir insan olarak aptal gibi dolaşır bulmuştum kendimi. Otelin kendi sağlık hizmetleri olursa direk ilgilendirme şansınız oluyor kendinizle. Yoksa hastaneye falan gitmek eziyet.
Daha öncede bir draconia felaketi geçirmiştim oradan biliyorum tatil bir kaç dakika içerisinde cehennem azabına dönüşüyor.

Masör falan hikaye bence yani. Direk sağlık hizmetleri.



N
6 yıl
Teğmen

merhaba arkadaşlar silence beach resort nasıl bir oteldir. giden arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
6 yıl
Yarbay

hiç erken rezervasyon yaptırmam birkaç yuz lira ucuz diye milletin atlamasını anlamıyorum
nereye gideceksem giderim oteli orda seçerim.merak etmeyin otel çok rahat bulunuyor.
otellere internettende bakmam yerinde görürüm


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Bir kaç yüz TL mi?

aşağıdaki fotoğraf Grand Yazıcı Cluvb Turban için belirilen tarihler arasında ki fiyatlandırmadır.

ÜStü çizilen fiyat, Nisan ortası itibari ile erken rezervasyon bitiği zaman geçerli olan fiyattır.

Ya çok zenginsin ve hava yapmayı seviyorsun,

ya erken rezervasyon hakkında bir şey bilmiyorsun


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gren
W
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

fiyatına göre bir oteldir. yemekleri vasat, hizmet kalitesi düşük, personeli iyi değil, temizlik konusunda sıkıntılı bir oteldir.

Ama dediğim gibi o fiyata bu durumlar normaldir.




Bu mesajda bahsedilenler: @nightcalimero
G
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

Bir kaç yüz TL mi?

aşağıdaki fotoğraf Grand Yazıcı Cluvb Turban için belirilen tarihler arasında ki fiyatlandırmadır.

ÜStü çizilen fiyat, Nisan ortası itibari ile erken rezervasyon bitiği zaman geçerli olan fiyattır.

Ya çok zenginsin ve hava yapmayı seviyorsun,

ya erken rezervasyon hakkında bir şey bilmiyorsun


< Resime gitmek için tıklayın >

hava atmayı sevmem ama zenginim demekki
böyle ufak hesaplarla uğraşmam hiç
kampanyalarda önce fiyatı şişiririp sonra indirmiş gibi yapıyorladır muhtemelen





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gren -- 11 Aralık 2017; 18:36:15 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
W
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

söylediğim gibi;

Nisan ayında erken rezeravsyon bittiğinde geçerli olacak fiyat üstü çizilen fiyat olacak

Yani mesela şu an standart oda fiyatında tam 1568 TL indirim var

Nisanda ise o indirim olmayacak ama fiyatta oynama olmayacak

1568 TL senin dediğin gibi 100-200 TL den çok farklı bir rakam

o Parayla 1 tatil daha yaparsın




Bu mesajda bahsedilenler: @gren