Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
321
Cevap
22663
Tıklama
5
Öne Çıkarma
NetSpeed Yeni Açıklama !!! ''AKK TAMAMEN HERKESTEN KALKTI..!!''
J
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Güncelleme: 05.12.2018

< Resime gitmek için tıklayın >

Ayrıca facebook mesajında yer alan linkteki detaylı açıklamayada aşağıdaki resimden göz atabilirsiniz.

< Resime gitmek için tıklayın >

Güncelleme: 07.11.2018

NetSpeed Paketler ve Hızlar konuda ayrıntılarla birlikte belirtilmiştir. 2019 BTK Yasasıyla alakalı firmadan açıklama geldiğinde konu tekrar güncellenicektir.

Güncelleme: 18.01.2018

Netspeed Artık Türkiye`de %90 kapsama alanına ulaştı.!

< Resime gitmek için tıklayın >


Güncelleme: 30.10.2017

30 Ekim 2017 Tarihiyle birlikte firmadaki paketimi değiştirdim arkadaşlar. 32 Megabit`e kadar Limitsiz 150 GB AKN olan pakete geçiş sağladım ve bu paketin aylık ödemesi sadece 52 TL. Gece 2-8 arası kotaya yansımıyor ve kotayı aşsanız dahi o saatler arası tekrar hızınız yükseliyor. Ayrıca AKN sonrası alacağımız hız 16 megabit. Şu anda genel olarak memnunum özellikle ping süreleri vs. çok düşük ayrıca upload hızı bu pakette 3 megabit dolaylarında. Aşağıyada bir speedtest ekran görüntüsü bırakıyorum inceliyebilirsiniz.

32 Megabit`e Kadar Limitsiz 150 GB AKN VDSL Hizmeti

< Resime gitmek için tıklayın >


Arkadaşlar herkese merhaba;

Öncelikle kısa bir özet geçmek isterim. Forumda ara ara konusu merak edenler tarafından açıldığı için firmanın adını daha önce duymuş olabilirsiniz hatta kısa süre önce forumda yetkili üyelikleri mevcuttu.

Bende aktif bir TürkNet kullanıcısıydım ve şu konuda yaşadığım problemlerden dolayı bıktığımdan yeni bir İSS firması bakıyordum. Öncelikle alacağım hizmette hem fiyat uygun olucak, hemde asla adil kullanım kotası saçmalığı olmuyacaktı. Bu bağlamda forumda konularını görünce 1-2 aydır kendileriyle irtibat halindeyim.

Normalde 3 ilde hizmet sağlamaktaydılar ve bu sayıyı Temmuz sonu itibariyle 25 ile çıkardılar. Bu illerden biride İzmir yani bulunduğum şehir.

Tabi fazla beklemedim hemen en uygun paketleri olan ve genellikle çoğumuzun tercihi olacağına inandığım 8 Megabit Gerçek Limitsiz 40 TL olan paketlerine başvurdum.

Başvurumu Çarşamba günü öğleden sonra sisteme girdiler ve ben Cuma günü Saat 15:30 itibariyle kullanmaya başladım. Hizmeti yalın internet olarak sağlamaktalar ve ekstra ücret istenmiyor asla bilginize, ay sonu faturanız tam 40 TL geleceği bilgisini aldım.

Bu kadar kısa süre içerisinde bağlanmasınada açıkcası şaşırdım Türknet`te tam 2 hafta beklemiştim, evet yanlış duymadınız. Hatta şu an aynı hat üzerinde hem Türknet hem NetSpeed aktif çünkü daha iptal için geçerli yasal süre olan 7 günü bekletiyor sağolsun. Aslında bu bağlamda sizlere hem paketleri hemde bir hız testi ile 2 firmayı karşılaştıracağım.

İlk önce kullandığımız paket özelliklerine bir yakından bakalım.

< Resime gitmek için tıklayın >

SpeedTest Sitesinden Hız Testi Görüntüsü.

< Resime gitmek için tıklayın >

SpeedTest ADSL 8 Megabit Limitsiz vs. Türknet VDSL 16 Megabit Limitsiz

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

Başvuru Süresi

Çağrı Merkezinden telefonla arayıp çok kısa bir süre içerisinde müşteri hizmetlerine bağlanıyorsunuz ve buradan istediğiniz paketi belirtip gerekli başvuru kaydını bırakıyorsunuz. Müşteri hizmetleri tarafından size başvuru belgeniz MNG Kargo ile adresinize ücretsiz bir şekilde gönderilmekte. Bulunduğunuz bölgeye bağlı 1-2 gün içerisinde belgeleriniz elinize ulaşıyor ve evrakların gerekli yerlerini doldurup, 1 adet nüfus fotokopisiyle tekrardan MNG Kargoyla birlikte yolluyorsunuz ücretsiz bir şekilde. Bu arada kargo git gel süresini hesaba katarsak bağlantı süresi uzun olabilir diyebilirsiniz ama böyle birşey yok. Evrak işi sadece formalite olduğu için siz aradığınız dakikadan itibaren başvurunuzu direk yapıyorlar. Mesela benim internetim şu anda bağlı ve evraklarım daha elime MNG Kargo ile dün geldi. Yani bağlantınızın gecikmesi gibi birşey söz konusu değildir.

Kullanıcı Yorumu

İlk önce belirtmek isterimki ben aylarca forumda Türknet firmasını tavsiye ettim ve savundum. Hatta Yeni AKK yasaları konularında tartışmalarda 3 hafta ban yemişliğim dahi mevcuttur, bu yüzden buraya gelip sen '' Törknöti kötülüyemözsün tomommu '' gibi zırvalıyacaklar hiç boşuna kendini yormasın.

Bizler dünya genelinde interneti çokta ucuz olarak kullanmıyan bir ülkeyiz ve cebimizden çıkan her kuruşda da alınteri mevcuttur. Bu sebeple F/P olarak internet kullanmak herkesin hakkıdır, bende bu sebeple böyle bir konu açma gereği duydum.

40 TL günümüzde 8 Megabit Gerçek Limitsiz internet için fiyat çok ama çok uygun. İnsanlar el mecbur piyasa pahalı diye daha ucuz ama kotalı olan 3G yada 4,5G internet ararken mevcut bakır kablo altyapısı üzerinden böylesine fiyatlarla hizmet almak gerçekten çok güzel.

Herkes bilirki daha 4 ay önce bu paketler Türk Telekom ve onun altyapısını kullanan sağlayıcılarda 100 TL den aşağı değildi. Yeni AKK yasasıyla birlikte artık fiyatlarda ciddi bir indiriminde geldiğini görmüş oluyoruz böylece.

Bu yüzden yeni yasayı saçma sapan safsatalarda eleştiren ve asla o yasa aktif olmaz deyip ama nedense aktif olduktan sonra 4 aydır hiç bir şekilde yazı yazmıyan hatta mesajlarını silen ergenlerinde forumdan el ayak çektiğini görebiliriz.

Uzun lafın kısası arkadaşlar benim izlenimlerim şunlar;

1-) Kesinlikle Türknet`e göre hız daha düşük olmasına rağmen sayfalar çok daha seri açılmakta. Mesela örnek vereyim; Google Türknet bağlantısı ile açtığımda yukarda tab bölümündeki imleç dönüp dururken, NetSpeed firmasında çoktan açılmış ve hazır hale gelmiş oluyor. Bu durum facebook, twitter başta olmak üzere tüm sitelerde geçerli. ( Cache yani geçmiş silinerek denendi ikisinde de. )

2-) Benim gibi online oyun düşkünü arkadaşlar speedtest ekran görüntüsünde göreceği gibi muazzam bir ping farkı var iki servis sağlayıcı arasında. Bir tanesinde 5 ms ping görürken, diğerinde 27 ms ping görmekteyiz. Aslında Türknet eskiden yurtdışı çıkışlarında Telekom omurgasına bağlıydı ve oda böyleydi, lakin ne zaman kendi omurgalarına geçtiler işte o zaman rezalet bir hal aldı. CSN oynuyan biri olarak söylüyorum girdiğim serverlarda Türk olarak her zaman en yüksek ping bende oluyordu. Şimdi ise bu sorun tamamen ortadan kalktı.

3-) Türknet bağlantısında yurtdışındki video sitelerine yüklenen filmlerde anlamsız saçma sapan donmalar yaşanmaktaydı, mesela bir video dolduğu gözüküyordu ama o genede takılıyordu. NetSpeed ile açtığım herhangi bir videoda bu probleme daha rast gelmedim.

4-) Türknet ile modem açıp kapadığımda bağlantı için çok beklerken, NetSpeed ile sisteme daha hızlı giriş sağlanıyor. Forumda başka bir arkadaş daha bundan şikayetçiydi, hatta 2 saat bile beklediğini belirtmişti onun konusanada bakabilirsiniz.

5-) Bir kullanıcı olarak bu fiyata böyle bir hizmet almak beni açıkcası memnun etti. Sadece 40 TL ödüyorsunuz ve 8 Megabit Gerçek Limitsiz internet sahibi olmaktasınız. Herhangi bir ekstra ücret ödemiyorsunuz ve bu hizmet tamamen yalın internet altyapısından sağlanıyor. Günümüzde bütçesi fazla olmuyan bir çok öğrenci kardeşimizde mevcut arada forumda görüyorum çoğu ucuz 3G yada 4,5G çözümlerine yönelmeye çalışmaktalar. Bu arkadaşların bir kızmı bu çözümlere yöneldiğinde saçma sapan fahiş kota fiyatlarından ve ne adam akıllı video izleyebilme nede online oyunlarda bir kalite görebilmekteler. Halbuki yukarda da belirttiğim gibi sadece 40 TL gibi uygun bir fiyata hem dilediğiniz gibi oyun indirip dizi, film izleyebilir hemde istediğini kadar performanslı bir şekilde online oyun oynuyabilirsiniz.

Son olarak firmanın diğer paketlerini ve iletişim adreslerini konuya bırakarak noktalamak istiyorumn. Okuyan herkese şimdiden teşekkürler, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Web Site:www.netspeed.com.tr
Çağrı Merkezi: 444 0 217
Sosyal Medya: twitter.com/netspeedtr - facebook.com/netspeedtr
E-posta: musterihizmetleri@netspeed.com.tr
Firma Adres: Netspeed İnternet A.Ş Değirmenönü Mah. Saltak Cad. No:136, 20010 Merkezefendi/Denizli





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Martin -- 5 Aralık 2018; 22:23:3 >

E
7 yıl
Yarbay

Hocam bağlantı süreci hakkında bilgi verebilir misiniz? İzmir'de netspeed'in şubesi yok gibi gözüküyor. Türknet gibi belgeleri size gönderdiler, siz de doldurup onlara mı kargoladınız? Yoksa daha farklı bir süreç mi işledi?

Cgn'de misiniz? (modemde gözüken ip adresi ile internette gözüken ip adresi aynı mı? ) Türknette büyük çoğunluk cgn'de gibi.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
7 yıl
Teğmen

sormak istediğim upload 1 mbps mı normalde uploadı 0.80 derler 0.67 gelirde . upload kaç yani

Ve 8mbps hızı tam alıyorsunuz santrale yakınmısınız yada alt yapınız fibermi :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakko_76 -- 18 Ağustos 2017; 22:52:38 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
7 yıl
Yarbay

Kocaeli'de var mı yoksa çöp bir firmadır.

Ayrıca Türknet Vdsl olarak AKK'siz 59 TL'ye veriyor.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
J
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

Hocam bağlantı süreci hakkında bilgi verebilir misiniz? İzmir'de netspeed'in şubesi yok gibi gözüküyor. Türknet gibi belgeleri size gönderdiler, siz de doldurup onlara mı kargoladınız? Yoksa daha farklı bir süreç mi işledi?

Cgn'de misiniz? (modemde gözüken ip adresi ile internette gözüken ip adresi aynı mı? ) Türknette büyük çoğunluk cgn'de gibi.

Hemen vereyim bu arada konuyada ekledim ordan da okuyabilirsiniz.

Müşteri hizmetlerini aradım ve başvuru yapmak istediğimi belirttim. Hemen başvurumu aldılar ve evraklarımı Mng kargoyla ücretsiz bir şekilde ilettiler. 1-2 gün içinde evraklarım geldi ve bende doldurup içine 1 adet nüfus fotokopisiyle birlikte tekrar ücretsiz bir şekilde taraflarına göndereceğim. Bu arada evrak işi formalite olduğu için, siz aradığınız dakikadan itibaren söz kaydınıza istinaden başvurunuzu gerçekleştiriyorlar. Benim internetim şu anda bağlı mesela ve evraklarımda elimde, doldurup pazartesi yolluyacağım.



J
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Hakko_76

sormak istediğim upload 1 mbps mı normalde uploadı 0.80 derler 0.67 gelirde . upload kaç yani

Ve 8mbps hızı tam alıyorsunuz santrale yakınmısınız yada alt yapınız fibermi :)

Upload olayına bende şaşırdım açıkcası.

Normalde 0,67 yada 0,80 olarak sağlarlar ama firma 1 megabit sağlıyor.

Santral saha dolabına kuş bakışı rahat görüyorum aramda çok mesafe yok ama Türknet VDSL kullanırken 50 megabit paket açmışlardı ve kopmadan kullanamıyordum. Hatta en son 18 megabit düşürmüşlerdi anca o zaman rahat bir kullanım sağlanabiliyordu.

Bende bu sorunlardan bıktığım için ve fiyat uygunluğu sebebiyle bu firmayı seçtim.

Ayrıca bölgeme Fiberde geliyor 15 gün içerisinde kazı çalışmaları biticek Telekom`un. Forumda ayrı bir konu açmıştım bununla ilgili 1 ay gibi kısa bir sürede devasa bir toki apartman konut alanına çalışmaları bitirmek üzereler.

Büyük ihtimal o zaman 100 Megabit 200 GB AKK Pakete geçerim.

Şu anda 8 Megabit ise video izleme, indirme yapma ve internette gezerken kesinlikle sıkıntı çıkarmıyor. Ayrıca pingler harikulade bir seviyede



J
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Kocaeli'de var mı yoksa çöp bir firmadır.

Ayrıca Türknet Vdsl olarak AKK'siz 59 TL'ye veriyor.

Daha yok sanırım buradan bakabilirsiniz.

https://www.netspeed.com.tr/netspeed-internet-altyapisi/

Zaten normalde 3 ilde hizmet veriyorlardı ve 1 ay önce 25 ile çıkardılar. 2017 ve 2018 yılları arasında bu sayı katlanıcaktır diye tahmin ediyorum.

Ayrıca Türknet heryerde yapa altyapıları yok mesela 500 metre önümde kuzende yapa var ama bende yoktu, gerçekten sinir bozucu bir durum olabiliyordu. Ayrıca ping durumları çok yükseldi Türknet`te ve kopma sorunlarıda cabasıydı.

Bu konuda açıkcası fiyat / performans açısından bir karşılaştırma yapmayı daha doğru buluyorum.

40 TL ödüyorsunuz ve gayet kullılabilir seviyede bir internet kullanımına sahip oluyorsunuz.

Ayrıca çok şükür bölgeme fiber geliyor 1-2 ay sonra ve 100 megabit paketlerininde buradan bir performans göstergesini sunabilirim sizlere.



D
7 yıl
Yarbay

Ankarada varsa 16mbps sinirsiz pakete 2-3 ay içinde gecebilirim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
7 yıl
Yüzbaşı

aldıgınızdan bugüne kopmalar vs oldu mu


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

Ankarada varsa 16mbps sinirsiz pakete 2-3 ay içinde gecebilirim.

Evet Ankara hizmet verdikleri iller arasında bulunmakta tavsiye ederim.



J
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: forgot

aldıgınızdan bugüne kopmalar vs oldu mu

Hayır yaşamadım asla.



P
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Kocaeli'de var mı yoksa çöp bir firmadır.

Ayrıca Türknet Vdsl olarak AKK'siz 59 TL'ye veriyor.

tabiiki yok,kocaeli şaka yapmıyorum en zayıf şebekeye sahip yer. bir çok yerinde fiber bile göremezsiniz. hele Gebze deysen bu firmayı unut.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
7 yıl
Yarbay

Hocam santrale çokta yakın değilim ama Türknet getirmiş cihazlarını hizmet veriyor 20 günde 2 TB kullanmışım

59 TL AKK yok daha ne olsun Gebze Türk Telekom'un personellerinin komple değişmesi gerekir.

İlçe Türk Telekom'un etrafına T7'leri koymuşlar sanki çok ihtiyaç vardıda.




Bu mesajda bahsedilenler: @engink
K
7 yıl
Yüzbaşı

cevaplar falan tam firma yetkilisi gibi konu açmışsınız hocam. ya çok beğendiniz ya da firma için çalışıyorsunuz izlenimine kapıldım :D



H
7 yıl
Çavuş

Başka bir firmadan geçiş olarak dün başvurum alındı pazartesi günü mng kargo ile evraklarınız gelir dediler en azından yazıcıdan çıkar kargo şirketine götür para ver derdi yok geçiş olacağından 2 günde açılır tahmini daha 16 mbs sınırsız internet 49 tl olan tarifeye geçiş olacak firma ile görüşlerimi geçiş olduktan sonra anlatırım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
7 yıl
Çavuş

Hocam bu netspeed firması Türk Telekomdan al-sat yöntemiyle mi yoksa VAE yöntemiyle mi hizmet veriyor? Bilginiz var mı?



H
7 yıl
Çavuş

Firmayla kısa bir görüşmem oldu hizmet açtığı illerde santrallerde kendi cihazları bulunuyormuş bende 16 mb sınırsız 49 tl olan paket için geçişim olucak internet açıldığında burdan bilgi paylasirim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
7 yıl
Yarbay

Santrale kendi cihazını kuruyorsa yapa oluyor ama bu şekilde tüm ili kapsaması imkansız. Yapa'da kullanıcıdan santral binasına kadar, t7 kabini pas geçerek bakır kablo kullanılıyor (tt bakır hattı çıplak olarak kiraya veriyor, fiber hattı bu şekilde vermiyor). VAE yönteminde ise kullanıcıdan t7 kabine kadar bakır, oradan santrale kadar tt'nin fiberi, yine santralden iss'nin trafik teslim noktasına kadar tt'nin fiberi kullanılıyor ve bu fiberden geçen trafiğe göre tt'ye transmisyon ücreti ödeniyor. Bence elemanın santralden kastı kendi trafik teslim noktaları.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hanedan35
H
7 yıl
Çavuş

Olabilir ama vae sistemi ile hizmet veriyorlarmis hocam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
7 yıl
Yarbay

Tamam benim dediğim olaya geliyor işte. Elemanın santralden kastettiği kendi trafik teslim noktası




Bu mesajda bahsedilenler: @Hanedan35