Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
113
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Android'de Kullanıcı Bilgilerini Nasıl Tutabilirim?
M
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhabalar, hemen senaryoyu yazayım:
MainActivity'de iki tane buton var. Birisi "görev oluşturma" diğeride "görevleri listeleme".
Eğer kullanıcı "görev oluştur"a tıklarsa: görev ismi ve zamanı istiyorum ve Okey butonu ile onayladığında Görev g1 = new Görev() şeklinde bir nesne oluşturuyorum. Eğer başka bir görev daha eklerse başka bir nesne daha oluşturuyorum.
Eğer kullanıcı "görevleri listele" derse ListView yardımı ile oluşturduğu görevleri listeliyorum.

Şimdi takıldığım yere geleyim:
Kullanıcı, ListView'deki herhangi bir göreve tıkladığında kalıp olarak hep aynı xml dosyası açılcak. Mesela diyelim bir sayaç açıldı. "+" ve "-" butonları ile sayacı değiştiriyoruz.
Şimdi kullanıcı listviewdan ilk nesneye tıkladı sayaç açıldı ve onu 4 yaptı. Daha sonra ikinci nesneye tıkladı onun sayacını 7 yaptı.

Benim yapmak istediğim kullanıcı uygulamaya geri döndüğünde bu kaldığı yerden etsin.
Bu kısmı nasıl yapmam gerekiyor?
Teşekkürler



M
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

S
7 yıl
Teğmen

Listview.setSelection(position) ile listview in bulunduğu pozisyona geri götürebilirsin. Yeni activitye position değerini gönder, sonra mainactivity e döneceğin zaman aynı pozisyonu geri gönderirsin yada sharedprefence ile kaldığın pozisyonu hafızada tutup tekrar mainactivitye geldiğinde shared den çağırıp Listview.setSelection(position) yaparsın.




Bu mesajda bahsedilenler: @monarch25
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.