Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
189
Tıklama
0
Öne Çıkarma
icra davası takip hakkında acil yardım
İ
7 yıl
Er
Konu Sahibi

merhaba ,
benim kiracımdan 4480 tl kira alacağım var . şahış daireyi boşalttı. kendisine dava açacağım fakat ben x şehrinde oturuyorum borçlu Y şehrinde oturuyor. Borçlu icra ya itiraz ederse dava X şehrinde mi yoksa Y şehrinde mi devam eder. avukat karşı tarafın şehrinde devam edebilir bu da size zaman ve para kaybettirebilir dedi.



S
7 yıl
Yarbay

Normalde takibi y şehrinde yapmanız lazım. Itiraz halinde dava da orada görülecektir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Z
7 yıl
Er

Merhaba;

Kiracınız kendisine açılan icra takibine yada davaya yetki itirazında bulunmaz ise, açtığınız dava veya icra takibine bulunduğunuz şehirden devam edebilirsiniz. Eğer yetki itirazında bulunursa yetkili icra müdürlüğü yada yetkili mahkemeye gitmeniz gerekir. Ancak ilk açtığınız icra takibi yada davanın en başta harcını ödediğiniz için yetkili mahkeme yada icra müdürlüğünde tekrardan harç ödemezsiniz. Açacağınız icra takibi yada davada tebligat gönderim işlemlerinizi APS olarak tercih ederseniz zaman kaybetmezsiniz. Yetkiye itiraz durumunda aynı gün dosyanızı yetkili mahkeme yada icra müdürlüğünde yeniden başlatırsınız.

syg



S
7 yıl
Yüzbaşı

zaman kaybettirebilir dediği maksimum 15 gün para kaybettirebilir dediği 30-50 lira arası birşey. borçlu yetki itirazında bulunursa takip durur.bu arada borçlu borcunada itiraz edebilir sadece veya her ikisinede itiraz edebilir. çok problem olacaksa y şehrinde bir avukat tutun.



K
7 yıl
Onbaşı

3300 TL'nin altındaki borçlarınız için başlatılmış icra takibi varsa TUKAD olarak yardımcı olmaya hazırız.www.tukad.org sitesinden detaylı bilgi alabilir 0212 571 10 66 veya 0535 390 15 32 numaralı telefonlardan bize ulaşabilirsiniz. TÜKETİCİNİN KORUNMASI VE AYDINLATILMASI DERNEĞİ



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.