Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
777
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Test İzlenimleri - Peugeot 3008 1.6 HDI - Honca Civic 1.5 Rs - Octavia 1.0 TSI
N
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar,

Geçen cumartesi aracımı (1.2 TSI 110 hp Optimal Octavia) bakım için skoda servise bırakınca, aynı bölgede yer alan ve az çok ileride düşünebileceğim arabaları test etmek istedim. Öncelikle skoda serviste bulunan ve epey merak ettiğim 1.0 115 hp Octavia'yı denemek istedim.

1.0 115 hp Octavia (Manuel)

Aracın yol tutuş, motor (1.2) ve diğer donanımsal özellikleri hakkında daha önceden epey yazmılştım. Burada vurgulayacağım şey ise yeni 1.0 115 hp motor. Açıkca itiraf edeyim ön yargıyla bindim araca, çünkü octavia sınıfının en geniş aracı. Ford focus eco-boostan sonra denediğim ilk 3 silindirli turbo benzinli araç. Her ne kadar 3 silindir sebebi ile akıllara bir çok soru takılsa da çok seri bir motor olduğunu söylemekle başlayayım. Yakıt sarfiyatının da 1.2 ile hemen hemen aynı olduğunu söyleyebilirim. Araçta tek başımaydım (87 kg), 4-5 kişi binince durum ne olur tam kestiremiyorum. Motorun en büyük farkı ise rölantideki çok dikkat ederseniz hissedebileceğiniz hafif vuruntu. 3 silindir olması sebebi ile olduğunu düşünüyorum fakat asla rahatsız edici değil, ki zaten start-stop kulanıyorsanız o da olmayacak. Rölanti devirinin de 1.2 TSI ya göre biraz daha yüksek olduğunu fark ettim. Keyifli bir motor olduğunu söyleyebilirim.

Peugeot 3008 1.6 HDI (Otomatik EAT6)

Öncelikle iç-dış tasarım peugeout kendini aşmış demeliyim. Aracı ciddi anlamda beğendim. Detaylar çok iyi düşünülmüş, denediğim donanım en fulluydu, belki koltuk kılıfları biraz daha geliştirilebilir ama gerisi fevkalade. Motor zaten bilinen hem performanslı hem tasarruflu bir motor. Her ne kadar kendim hiç dizel düşünmesemde dizel düşünen arkadaşım kullandı aracı. Kendsinin SUV sınıfında en çok çekindiği şey araçların viraj kabiliyetleri. Ama hafif tatlı sert kullanımına ragmen araç virajlarda gerçekten güven veriyor, diğer SUVlarda hissettiğiniz o salınım yok. EAT6 vites şahane, ne performanstan çalıyor ne de tasarruftan ödün veriyor, zaten EAT& şanzıman oldukça iyiyorumları olan bir otomatik vites. Umarım en kısa zamanda 1.2 130 hp PureTech kullanma fırsatı bulurum çünkü ilerde SUV düşünürsem ilk olarak aklımda 3008 olacak.

Honda RS 1.5 182 hp (Otomatik CVT)

Bir önceki kasada hayallerimi yıkan honda bu kez kendine yakışır yakışıklı bir araç yapmış. Ayrıca aracın arka diz mesafesi ve sürücü konumlandırmaları da böylesine spor görünen bir araç için oldukça iyi. RS donanım gayet tatminkar. En çok merak ettiğim şey ise hondanın turbo benzinli motoruydu. AMA (inanın hiç markayı kayırmam, hatta civic sever biriyimdir) motorun CVT şanzıman ile uyumu beni hayel kırıklığına uğrattı. Sanki CVT motorda ne kadar güzellik varsa çalıyormuş gibi. İvmelenmeyi tam hissettiğiniz sıra CVT olayı bozuyor. Bununla yetinmediği gibi yakıt sarfiyatı oldukça yüksek, hatta ciddi anlamda konuşuyorum HONDA TÜRKİYE bu şanzımanın yazılımını mutlaka değiştirmeli, araç nedenini anlamadığım bir şekilde yüksek devirde kalma eğiliminde, bu da yakıt sarfiyatını artırıyor. Bir nokta ise (çok koyuyor bana) yerli üretim olan bu aracın bazı işçilik hataları, plazanın içindeki araçların bir tanesinde çıtalar resmen oynuyordu, daha önce okudysanız kaynak yerlerindeki özensizlik de çok araştırısanız ortaya çıkıyor. Ama RS manuel bir şekilde satılsa yazdıklarıma rağmen düşünürüm bu aracı.

Umarım biraz fikir verebilmişimdir.



R
7 yıl
Yarbay

Emeğinize sağlık.Daha ayrıntılı ve fotoğraflı olmasını bekliyordum konuya girerken



N
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Aslinda fotoğraf da cektim ama yuklemedim. Daha cok isin ticaretinde olmayan biri olarak goruslerimi paylasmak istedim. Sahibi oldugum aractan memnunum ama değiştirirsem de 3008 aklimi celmedi degil...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.