Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
62
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Referandumda evet diyeceklere bir kaç soru
B
7 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Irak ve libyayı yakın geçmişte biliyorsunuz ne hale geldi.

Yanı başımızda Suriye örneği var ki esat a demediğimizi bırakmadığımız halde neden oradaki rejim sistemi buraya entegre edilmeye çalışılıyor.

Tayyip Erdoğan a güveniyorsunuz peki aynı yetkilere ondan sonraki kişide sahip olacak. Ondan sonraki gelene nasıl güveniyorsunuz ? Bunun teminatı varmı ?

Şu anda referandumda teklif edilen maddelerin en tehlikelileri zaten ilegal de olsa uygulanmakta. Zaten istediğini yaptığı halde neden bunun tekrar oylaması yapılıyor.

Amerika da bir başkanlık sistemi var ve çokta iyi işlemediğini bütün amerikan halkı dahil biliyor. Orası bir federe devlet yani sovyet rusya gibi. Neden oradaki sistemi buraya entegre etmek istiyorlar.

Demokrasiden vazgeçip monarşik rejime daha yakın olan başkanlık sistemini egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen bir toplum nasıl kabul etmek ister.

Dünya daki ülkelerin çoğunda imparatorluk padişahlık ve krallık gibi sistemlerden hep parlamenter demokrasiye geçilmiş iken neden biz bunu başardığımız halde gerisin geriye sistem değiştiriyoruz. Bu ülkeyi daha kolay parçalasınlar diye mi?

Bazı hükümet yetkilileri çıkıyor hastaneler olsun istiyormusunuz yollar ozaman evet diyor. Bu yollar ile hastaneler başkanlık döneminde mi yapıldı zaten yapılıyor yani yapılmadı mı?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.