Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
6680
Cevap
477455
Tıklama
13
Öne Çıkarma
Cevap: Yeni daikin kombi (Yüksek Modülasyon Oranı 1/8 ) (167. sayfa)
A
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: sag_serit

Zaten dot u kazan suyunu o ayarlasın biz uğraşmayalım, her seferinde olabilen en düşük ve verimli halde çalıştırsın diye takıyoruz. Siz de kazan sıcaklığı ayarlamaya çalışıyorsunuz. Cihazı serbest bırakın o kafasına göre takılsın. Bir de u2 yi 1 yapın

Takan servis hiç mi anlatmadı?
Hayır. Yaz modu, kış modu bitti bu kadar anlattılar. Bahsi geçen u1 u2 yi de bilmiyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: sag_serit

Saat 03:30 yatıcam. Son gözlemimi yazdıktan hemen sonra:)

Gittim baktım bizim cihaz saat 00 da 22 den 21 e geçiyor. Evin soğuduğunu da hissettim. DOT hala 22 diyor. Termometrem gelmediği için evin küsuratı kaç bilmiyorum ama hala daha 22 ye tamamladığına göre 21,5 ve üstü diye düşündüm. Ama hafiften üşüyorumda. Ben de 21,5 e aldım saat 03 te. Yarım saat oldu cihaz hala çalışmıyor. Eğer ben şu an bu yarım derece bile olmayan aralıkta sıcaklık değişimini hissediyorsam, DHS + DOT evi 0,2 derece falan tutuyor galiba. 0,5 falan olsa gündüz bi ısınır bir soğurdum. Dolayısıyla çift yönlü mutluyum. Evim o kadar da hızlı soğumuyor. Daha yarım derece bile düşmemiş ki Kombi ateşleme yapmıyor. DOT ta cidden hassas çalışıyor. Bugün 4,8 metreküp yakmış toplamda (yemek + duş).

Dış sıcaklık 3 gündür 9 iken bugün saat 03:30 itibari ile 12. Zaten 9 olduğunda da kombi gece çalışmamıştı dot 21 e ayarlı iken.

Evim erkansiena arkadaş gibi yalıtımlı olsa Aydın da 2 metreküpten fazla yakmazdı bu havalarda sanırsam.

Tabi başka aklıma gelenler. Gece sıcaklığını 2 derece düşürenler, evleri benim gibi yavaş soğuyor ise kendilerini kandırıyorlar. 3 saat geçti daha yarım derece inmedi. Sabah 06,45 ten önce bakıcam hiç doğalgaz harcamış mı. Zaten 1 haftadır gündüz gece farkı 1 derece olmasına rağmen hiç ateşleme yapıp ta gece doğalgaz harcamadı. Ki evimiz de yalıtım yok. Ayrıca bundan sonra gece sıcaklığı 21,5 ta kalacak. Üşüyorum arkadaş. Yorganın altında bu sıcaklıkta rahatta ediyorum. Evi daha fazla soğutmanın bir alemi yok. Isıyı korumak daha mantıklı.

Benim gözlemime dayalı tahminim şimdilik böyle. Termometre gelsin min max değerlerini görücez bakalım.

Artık gündüz gece ısı farkım 0,5 derece

Herkesin evi farklıdır algısı farklıdır bilemem onu da siz deneyip göreceksiniz
Valla ben Aydındayım. Evim 2-3 yıllık. Gayet güzel bir şekilde yalıtımlı. Ancak günlük ortalamam 7-8 metreküpe geliyor. (Bunun içinde ocak da var.) Bu kadar yakmama rağmen evde öyle şortla da gezmiyorum. General HT250 kablosuz termostat var. Oda büyüklüğüne göre petek uzunlukları kısa. O yüzden herhalde. Ayrıca çatı katı ve iki yanım da boş. Sadece altımda biri var kombi yakan.

Yani sizlerdeki bu fark ara katta olmadığımdan mı? Yoksa dhs olmadığından mı? Ben de dhs mi alsam diye düşünmeye başladım.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
4 yıl
Teğmen

Merhabalar. Size kötü bir haberim var. General HT250 nin özelliklerine baktım. 0,1 derece ile ölçüm yapmasına rağmen 0,5 derece aralıkta çalışır diyor. Gerçi siz ne görüyorsunuz termostatta onu bir öğrenmek lazım kötü haberi vermeden önce. Ot diyelim ki 23 e ayarlı. Kombi 22,5 ta ateşleyip 23,5 ta mı ateş kesiyor yoksa 22,9 da ateşleyip 23,1 de mi ateş kesiyor? Önce bunu bir netleştirelim

Daikin kombinin ilginç tarafı bir dhs ile on off ot lere kök söktürmesi. DHS den aldığı veri ile kazan sıcaklığını belirleyip öyle güzel bir şekilde oda sıcaklığını ayarlıyor ki 0,3 derece arasında tuttuğunu söylüyor coolomar. Bunu nasıl yapabildiğini anlayabilmiş değilim. Çok ilginç ama yapıyor. Yani bu kombiye ot takmak yerine dhs takmak daha mantıklı. Her evde tutmayadabilir, o zaman güzel bir ot de tam istenen değere evi getirir. Gündüz gece farkı için ise, (ki bence o da sırf konfor için, gündüz sıcaklığında üstümde yorgan varken rahatça uyuyabilsem onu bile yapmam, insanlar gece soğuttukları evi gündüz ısıtıyor buna da tasarruf diyor, çok duymuşsunuzdur yatmadan kombiyi kapatıyordum fatura çok geldi sonra birisi açık bırak dedi hakkaten fatura düştü) bir şekilde röle devresi ile o çözüm de sağlanabilir. Keşke kombiye direk saat ayarlı gündüz gece sanal oda sıcaklığı koysalarmış. 20 TL ye mal edilecek bir DHS ile her işini görürdü.

Gelelim son kısma. Düşünmeyin, alın. Kazan sıcaklığını kombiniz en ideal şekilde ayarlasın

Petekte çok önemli. Su yükünü bırakamadan dönerse kombi hızlı bir şekilde 3 kW ya düşecek ve ardından kapanmak zorunda kalacaktır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sag_serit -- 9 Aralık 2019; 11:48:37 >


Bu mesajda bahsedilenler: @cenk78
S
4 yıl
Teğmen

Ha birde sizin yalıtımınız var benim yok. Ama ben de şortla gezmiyorum. Bütün yaz şortla gezdik yandık buralarda, Nisan dan Ekime, azıcıkta kalın yumuşak kıyafet giyelim, kışta güzel




Bu mesajda bahsedilenler: @cenk78
S
4 yıl
Teğmen

Kumandanın bir ton ayarı var ayıptır. Size açıp kapatmayı göstermişler sadece. Neyse bir ara detaylı bir kumanda hatta dot+daikin+dhs kullanım videosu çeker yüklerim. O zaman siz de kendi ayarlarınızı yaparsınız.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Anthropomancy
S
4 yıl
Teğmen

İlk ikisi doğru birini eksik anlamışsınız

DOT bağlı ise dot kombiye kapan dediğinde kombi U10 değerine bakarak kendisi çalışır. DOT kombiye modülasyon yaptırmaz. Öyle olsaydı DOT çalış derdi. Gerçi bizim dot sadece çalış demiyor. çünkü on off değil. DHS den gelen veriye bakıp, evin iç durumuna göre, brülör sen 8 kW ateşle, pompa yüzde 35 lerde takıl, biz böyle minik minik iyiyiz, aha dur biraz sıcak oldu brülör sen 5 e düş, 3 e düş falan derken en son, suyun sıcaklığına göre gerekirse sadece pompa ile su çevirdiğine bile şahit oldum. Yani bu son yazdığım şu şekilde. Yanma bitmiş pompa devam etmiş ve sonra pompa da durmuş. Ondan sonra bir müddet süre geçiyor ve pompa yeniden aktif yanma yok. Sonra pompa da duruyor. Sonra bir daha süre geçiyor ve brülör ile birlikte pompa da devrede. Sonuçta tasarruf yapıyor ya gerisi önemli değil. Aydın daki diğer arkadaşımız şu an 7-8 yakıyormuş, evi de yalıtımlı, ben 4-5 yakıyorum. DHS+DOT ve galiba petek uzunluk farkı





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sag_serit -- 9 Aralık 2019; 11:49:12 >


Bu mesajda bahsedilenler: @fatih_koker46
S
4 yıl
Teğmen

Biraz eskilere göz attım da myctapha ve coolomar neler neler denemişler. O zamanlar bende malatya da san tek le denemişim. Hasanemmii de myctapha ya büssürü test yaptırıp hikmetinden sual olunmaz bu daikinin ezberleri bozdu demiş en sonunda. Myctapha ya özverili testlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Aslında hasanemmii yoğuşmasız kombilerdeki mantıkla gitmek istemiş, çünkü o kombilerde yüksek kazan sıcaklığı tasarruf ettirir. Ama bizimkiler yoğuşmalı ve çok başarılı, o yüzden düşük kazan sıcaklığında iyi tasarruf ediyoruz. Bir de galiba myctapha yerden ısıtma. Onu gözden kaçırmışlar sanırsam. Yerden ısıtma çok daha düşük kazan sıcaklıklarında çok daha verimli sonuçlar alır. Yükseltmek iyi değildir. Hatta yerden ısıtmada 1-8 modülasyon diğer kombilere göre canavar gibi çalışır. P15 parametresi ile çıkış suyu gidişi 55 olarak limitlenebilir bile. Eğer bir gün yetmezse o zaman yükseltilir.

Myctapha evin yerden ısıtma mı?

Coolomar da çok test yapmış ama hasanemmii den santeki demonte olarak alamamış:) Baya bi insanlara yardımcı olmuş olmaya da devam ediyor.

İkisine de bu foruma kattıkları için teşekkür ederiz.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @coolomar , @myctapha
M
4 yıl
Binbaşı

Yerden ısıtma değil ama güney batı arakat yeni yalıtımlı bina ve güneş varsa kombi yanmaz bende o yüzden tüketim az. 37-43 arasında çalışıyor kombim. evin ısınması için petekler in ılık olması yetiyor.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sag_serit
S
4 yıl
Yarbay

Hocam c04 fabrika verisi olarak 0 geliyo bu ayari 3 cikartinca P13 22 iken 25 oluyo sizce bu dur kalk olayina cözüm mü herhangi bi katkisi tüketimde veya isinmada kombiye zarar varmidir.? Bu sanirsam ateşleme ile ilgili alev boyutu veya ateşleme sanirim.?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sag_serit
S
4 yıl
Teğmen

Biz düşürmeye çalışıyoruz insanlar yükseltmeye. DHS aldınız mı bilmiyorum ama en iyisi DHS alın kombiyi rahat bırakın. Düşük çalışsın. Benim ki 37 derece gidiş 30 derece dönüş yaptımı mutlu oluyorum yani. Diğer yazılarıma da bir göz atın.

Bir de parametre olayını gözünüzde büyütmeyin. Aslında her şey o kadar basit ki. İnsanlar neden korkuyor anlamıyorum.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SEHZADE63
E
4 yıl
Teğmen

Bugün dhs siparişi verdim :) geldiğinde ufak tefek sorularla rahatsız ederim sizi ve diğer arkadaşları :)



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sag_serit
S
4 yıl
Teğmen

Her gün derece değiştirerek yanlış sonuç elde edersiniz. Her derecede 3 gün sabit kaldıktan sonra 4. gün gerçek değeri görebilirsiniz ki bu seferde de dış hava sıcaklığı güneş vs değişeceği için randımanlı sonuç alamazsınız. Bekleme süresinin uzunluğunun sebebi evinizdeki eşyanın ısınması veya soğumasıdır. Ama genel olarak ideal şartlarda yapılan testlerde her 1 derece ısı artışının faturaya yüzde 6 ek yük getirdiğidir. Evinizin durumuna göre bu yüzde 3 te olabilir 12 de. Yüzde 10 olacağını varsaysak 450 lira fatura gelen bir ev 23 derecede idare ediyorsa 24 derecede 495 lira ödeyerek oh mis der. Sıcak oldu der. En azından ulan fatura ödedik değdi der. Hem de 45 lira ek maliyete. 450 liranın yanında hükmü yok. Altı üstü 3 paket sigara. Üşüyorsanız arttırın. Sonra saatin başına koşup noldu bu saate demeyin. Hemen geri düşürmeyin. 3 gün bekleyin. 4. gün saate bakın. Baktınız eskiden 6 metreküp yakarken şimdi 6,5 yakıyorsunuz ve ısınıyorsunuz, güzel devam edin. Baktınız 9 metreküpün altına inemedi o zaman binayı ve tesisatı yapanlara saydırabilirsiniz. Ama bu durum oluşmayacaktır. Onlara saydırmanız gerekiyorsa 21 de de 22 de de 23 de de saydırmalısınız. 1 Derece arttırmak ile onlara saydırma şekliniz çok değişmemeli. Testler bunu gösteriyor.

Benim evim 22 gündüz 21,5 gece ile düzene girdi. Rahat rahat oturuyorum. Belki bir gün meraktan 23-22,5 deneme yapabilirim ama konforumu bozacak diye girişmek istemiyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @TheYengec1
S
4 yıl
Yarbay

Almadim alicagim yerde stok 1-2 haftaya geliyo soketli olucagi için ugraşmadan yerleştiricem..aldigim vakit yine rahatsiz edicem zaten ilk kullaniyoruz ayarlari aldigimda yardmci olucak arkadaşlar olur inş



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sag_serit
S
4 yıl
Yarbay

Hangisini aldin acaba.?direnc sitesnde stok yok soketli diye onu terich edicem .?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @erkansiena
R
4 yıl
Yarbay

Daikini bilmem ama başka marka kombilerde gördüm ve hiç birinin bir parçası burada üretilmiyor




Bu mesajda bahsedilenler: @sag_serit
C
4 yıl
Yüzbaşı

Sbahtan disarda isimiz vardi kombiyi kapattim ki tesisattaki su iyice sogusun. Kombiyi actim ve direk a13 e girdim yaklasik 10 sn filan 900 kusurlerdeydi.sonra yavas yavas 400 lere dustu sonra tekrar yukseldi 698-699 öteye gitmiyor. Hemen p06 yı 91yapip a13 geldim. 780 lere yukseldi 20 30 saniye bekledim artmadi. Bu sefer p06 yi 70 yaptim. A13 640 larda sabitlendi.

P06 degerinin, alevin boyuyla (tesisattaki su belirli seviyede ısınıncaya dek tasarruflu yanmasıyla) %100 etkili olduğunun testiydi bu. Gönül rahatlığıyla düşürebilirsiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
4 yıl
Teğmen

İnşallah doğrudur :)

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @SEHZADE63
C
4 yıl
Yüzbaşı

Valla güzel olur. Video ya da yazı. Dhs ile ilgili mesajlar bana arapça gibi geliyor. Hiç araştırmadım ama aklımda. Boşluğum olduğunda araştırıp alacağım ben de.

General HT250 de yanında geldi. Kendim alsam biraz araştırıp güzel bir şey alırdım da fiyata dahil verince bir şey diyemedim.




Bu mesajda bahsedilenler: @sag_serit
E
4 yıl
Teğmen

Benim a13 ilk birkaç dakika dışında 280 den yukarı çıkmıyor. ? Sabit 280 normal mi anormal mi acaba?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @coolomar
S
4 yıl
Teğmen

Çok değişik şeylere bakıyorsunuz efendim yapmayın etmeyin.

Bir kere c4 minimum alev gücü. Siz bunu arttırdığınız zaman kombinin en büyük reklamlarından biri olan 1-8 modülasyon özelliğini hiçe sayıp minimum alev boyunu uzatarak modülasyon oranını düşürüyorsunuz. Daha da anlaşılır olanı akşam evde çay yaptınız. Çay demlendikten sonra suyu sıcak kalsın diye ne yapıyoruz? Tabi ki de ocağı kısıyoruz. Minimum ateşte sadece suyun ısısını koruyoruz. Kombi de minimum ateşte evin ısısını korumak isterken siz durduk yere c4 e müdahale ederseniz, minimum alev boyunu uzatmış olursunuz. Yani çayı yaptınız, altını da yarıya kadar kıstınız. Su fokur fokur kaynıyor. Çay acımasın diye gidip altını kapatmanız lazım. 2 bardak içtiniz 3 üncüye çay soğuk. O zaman da gidip altını açmanız lazım. Hatta bir an önce ısınsın diye çok açmanız lazım ki su hemen kaynasın. Sonra da kaynayan su çayı acıtmasın diye yavaş yavaş kısarsınız ta ki C4 ile limitlediğiniz yere gelene kadar. Su hala fokur fokur kaynıyorsa yine kapatmanız lazım. Bırakın C4 le oynamayı kombi modülasyon yapsın. Alın bir DHS ve bu işlerden anlamam diyorsanız +DOT alın. Sizin yerinize çayın altını hangi alevde açarsak bu çay hem acımaz hem de soğumaz hesap kitap işlerini onlar yapsın. Siz de kitap mı okuyorsunuz, netflix mi açacaksınız, düz Türk TV lerinde mi zaplayacaksınız her ne yapacaksanız afiyetle çayınızı yudumlayınız. C4 ü de kurcalamayınız. Ki merak ettiniz kurcaladınız diyelim. P13 dediğiniz sıcak su kazanı bağlı iken kullanılan bir parametre. Siz minimum alev boyunu yükseltirseniz elbette ki daha ılık bir su gönderemeyeceği için bu değer de yükselecektir ancak Allah aşkına kim Türkiye'de evine sıcak su kazanlı bir sistem kuruyor. Yenilenebilir enerjilerle donatılmış akıllı evi olan varsa söylesin P13 ü onunla konuşalım.

Bilmem anlatabildim mi? Hem c4 hem dhs ve dotun işlevlerini hem de kombide bir sıkıntı olmadıkça c parametrelerine bulaşılmaması gerektiğini. Zaten hepsi ideal konumdalar.

Hepsini geçtim c4 şu durumda kullanılıyor sadece. Diyelim ki siz bacayı öyle bir yere koymak zorunda kaldınız ki acayip rüzgar alıyor. Dirsek koydunuz, uzattınız, hatta ilk başta kombi yerini bile özenle seçtiniz ama yapacak bir şey yok. Baca rüzgarı alıyor. Bu nedenle de kombi alev boyunu kıstığında arada sırada alev kaybı yaşanıyor. İşte o zaman son çare alevi büyütüyoruz ki rüzgar söndüremesin.

Son olarak bırakın dur kalka çözüm olmayı, olmayan cihazı bile dur kalka sokabilir.

Saygılar...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sag_serit -- 9 Aralık 2019; 14:31:52 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SEHZADE63