Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
289
Cevap
22101
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: 2016 Citroen C4 1.6 BlueHDI EAT6 mı 2016 Opel Astra K 1.6 CDTI Otomatik mi ? (2. sayfa)
W
7 yıl
Yarbay

Opelin acığını sexy külotya şiffer tamamliyor reklamin sonunda o bir Alman onunla asla yolda kalmazsınız diyor eee millette öyle saniyor yapacak birsey yok.




Bu mesajda bahsedilenler: @erdal93
E
7 yıl
Yarbay

Hani ben buraya kitabını yazarım da, sen ancak benden imza alırsın, kitap ağır gelir




Bu mesajda bahsedilenler: @erdal93
M
7 yıl
Yüzbaşı

Ya ilk defa astra K konusu haricbir konuya yazacagim. Ama dayanamadim napim.

Yani bir kere citroen ve peugeot marka grubu ilk yatirim ve isletme maliyetleri dusuk araca odaklanmisken nasil oluyorda otomobil uretimine odaklanmis opel combo haric ticari araci yoktur bildigim opelin. Peugeot ve citroen ise ticari sirket araci uretimi yapan bir marka ya bi kere c eleyese diye bir model cikardi sirf sirketler alsin diye 4 teker 4 koltuktan olusan bir arac. Simdi bu markanin konfora opelden daha cok onem verdigini soyluyorsunuz. Neyse batmak uzere dediginiz firmanin en son takip ettigimde 2003. Yada 2004 du ar ge butcesi turkiye butcesine esitti. Ayrica general motor amerikan hukumetince ele alinmis en son yapulan nakdi yardimlar ile yuzde 60 i amerikan devletine geri kalanida kanada devletine isci sendikasina ve mevcut hissedarlara birakilmis. Bu duruma dusmesinin en buyuk sebebi de argeye ayirdigi paradir. Yani satis olmazsa geriye donmeyecek para. Ya argeye ayirdigi butce o kadar cok ki batmasina sebep olacakmis ve diyirsunuz ki arge sifir.

Ayrica opelin sadece yuzde 35 ine sahip gerisi rusya alman devleti gibi ortaklarda.

Son olarak iki modeli kiyaslamaya gelince bir kere uretim amaclari farkli. Safkan guce sahip tamamen surus konforundan bile odun vererek yol tutusu ve surus dinamigine odaklanmis bir arac ile tek amaci ben az yakarim ben masrafsizim diyen bir araci kiyaslamak bence anlamsiz. Ayrica buyukluk olarak golf den 11 cm uzun ic olculer olarak bircok bagimsiz kiyas yapan karsilastirma yapan kurum ve kisilere gore ic olculer de neredeyse d sinifi arac buyuklugunde oldugu soylenen bir arac ile c4 kiyaslamak ......

Yani yol tutusu icin hunharca tabiri kullanilmis bir arac ile c4 kiyaslamak..... Bunu bizzat denemis bir kisi olarak soyluyorum hemde islak zeminde ben inanamadim.

Teknoloji ve donanimdan zaten bahsetmiyorum.

Kisacasi sorun surada c4 ile astrayi kiyaslamak elma ile armut u kiyaslamak gibi. Bi kere ust segmenti olan c5 yada o kadar safkan olan ds serisi neden cok az yollarda cunku bu markaya yonelme buyuk cogunluk tasarruf.

Ya daha soylenecek cok sey var ama neyse.

Sonuc olarak citroen marka olarak genelde sirket araci (c elysee diye bi arac cikarsilar sirketler icin daha ne olsun) olarak tercih edilsede elbetteki tasarimini begenip alan insan vardir. Herkesin zevki farkli. Ama astra ile kiyas bence anlamsiz


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Yüzbaşı

o zaman şöyle söyleyeyim;

Olumsuz yönden:

güncel C4, 2001 yılında seri üretime geçen PF2 platformunu kullanmakta hala, yani 15 yıl öncesinin şasi teknolojisinden bahsediyoruz. kardeşi 308 bile bu platformu bırakıp yenilenen EMP2 platformunu kullanıyor.

kör nokta uyarı sistemini en üst donanımda opsiyonel olarak satan bir anlayış hakim hala. rakipleri şerit takip asistanını, çarpışma uarı ve önleme sistemlerini, geri görüş kamerasını, kör nokta uyarıyı, otomatik park pilotunu... vs donanımları standart sunarken hemde. yav adamlar xenon farı bile donanıma eklemediler yıllar yılı, yurt dışında çatır çatır satılmasına rağmen hemde.

Olumlu yönden:

dizel için konuşacaksak piyasanın en mantıklı motoru diyebilirim 1.6 lt için. şanzımanı da tork konvertörlüye geçirerek en mantıklısını yaptılar.

tasarımsal yönden yönlendirmek istemiyorum, çünkü herkesin zevki farklı. ama 5-6 yıldır piyasada olan bir kasa olarak yüzü eskidi bence.


Astra'ya gelirsek;

Olumsuz yönden:

yaklaşık 7 aylık bir kullanıcısı olarak şahsım adına şunları gözlemledim, geri görüş kamera çözünürlüğü daha iyi olabilirmiş, orta kolçakta yükseklik ayarını arıyorum, cam açma düğmeleri biraz daha önde olabilirdi, ergonomik anlamda bu tarz ufak olumsuzluklar gözlemledim. radyo kanalları isim hafızası problemi vardı, yazılım güncellemesiyle o sorun çözüldü çok şükür. bakımları kesinlikle pahalı ve opel servisleri ısrarla kendilerini geliştirmemekte kararlı. otomatik şanzıman biraz ağır kanlı

Olumlu yönden:

donanım yönünden alabildiğine dolu; otomatik uzun far asistanlı led matrix farlar, otomatik park pilotu, geri görüş kamerası, çarpışma uyarı ve önleme sistemi, standart olarak gelen apple carplay ve android auto özelliği, şerit takip asistanı, kör nokta uyarı sistemi, trafik levhaları tanıma ve uyarı sistemi.

şasi olarak da eski nesilden yaklaşık 200 kg'ye kadar hafifletilmiş yeni D2 platformu ve verimi arttırılmış motorlar son derece başarılı. 136 hp'lik ünite rakiplerinden biraz fazla tüketse de verdiği performans kesinlikle tatmin edici. şasinin yol tutuş kabiliyetleri çok başarılı



sadede gelirsek; rakiplerine baktığımızda güncel C4'ün şasi ve teknoloji olarak iyice geride kaldığı apaçık oratada. acilen kardeşinde kullanılan EMP2 platformunda yükselen yeni bir kasaya ihtiyacı var. 2018 yılında yenileneceği konuşuluyor ama o zamana kadar atı alan üsküdarı geçmiş olabilir.


bu yorumları, ülkenin en büyük Citroen forumu olan trcitroen.com'un yıllardır yöneticiliğini yapan birisi olarak söylüyorum. hiç bir şekilde araca tuu kaka diyecek bir çabam olmadı olmaz da. satışa çıktığı yıl iyiydi güzeldi, ama artık eskidi, bunu kabul etmek lazım




Bu mesajda bahsedilenler: @erdal93
S
7 yıl
Binbaşı

Kara düzen CDTI demiş, Astradan daha iyi yol tutar demiş birde millete argüman soruyor:D
Sen kendi argümanının üzerinde oturuyorsun şuanda bence:)



W
7 yıl
Yarbay

O zaman konuyu Astra K mı yoksa Golf R mi seklinde degistirsin bu arkadaş.




Bu mesajda bahsedilenler: @N KUL , @Mak. Müh. 2005 @lodosunoglu
E
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: erdal93

Çoğu söylediklerinize katılmakla beraber şunları ilave etmek isterim;

2016 Makyajı ile LED Sinyaller ve LED Gündüz Farı mevcut.

Ayrıca 2007'den bu yana 1.6 Dizel Otomatik sınıfında mücadele verdiği için Astra'dan daha kuvvetli bir 2. ele sahiptir ve daha iyi tutulur diye düşünüyorum.

Opel 1.6 Dizel Otomatik kulvarına daha 1 sene önce giriş yaptı ve çok iyi tutulduğunu düşünmüyorum.

Citroen 2007'den beri 1.6 Dizel Otomatik satıyor, geçmişten gelen güçlü bir 2. el piyasası var ve C4 gayet iyi tutuluyor. Satılması gayet kolay oluyor.

hocam clio'da arabanın önüne led gündüz farı koyuyor benim dediğim şey o değil
golf 308 astra bi selektör atsın yer gök bembeyaz, c4'ün en dolusunu da alsan sarı farlar, yıl olmuş 2017 madem makyajladın aracı 2015te halâ sarı far mı olur


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
7 yıl
Teğmen

Şimdi olaylara subjektif bakmak lazım. Sırasıyla yanlış gördüğüm noktaları söyleyeyim.

-BlueHdi dediğiniz motor yıllardır ürün gamında bulunan ve üretilen bir motordur. Adının BlueHdi olması teknolojisinin farklı olduğunu göstermiyor. Temel olarak Common Rail teknolojisini kullanan bir motor. Adının büyüsüne kapılmayın.
-Opel'in yeni 1.6 cdti motoru 2015 yılında tasarlanmış olup bu motor da common rail teknolojisini kullanmaktadır. Çift turbolu versiyonu da mevcut olan bu motor sınıfında en yüksek güç çıkışını verebilen ve bunun yanında anlamlı bir yakıt tüketimi olan bir motordur.
-EAT6 gerçekten iyi bir şanzıman. Bu konuda bir laf etmeyeceğim. Opel'in otomatiği buna göre daha eski teknolojili. Ama bahsedilen kadar da basit bir şanzuman değil.
-Opel performans olarak 9.6sn 0-100 verisi ile 11.1sn 0-100 verisi olan C4'e fark atmaktadır. Ki bu performans odaklı motor aradaki yakıt farkının sebebidir.
-Güvenlik konusunda da bir şeyde bulunmayacağım. Ancak EuroNcap testleri artık kıstas olmaktan çıktı. Harici kaynakların yaptıkları kaza testlerine bakmak lazım. Çünkü, pek de gerçek kaza konfigürasyonuna sahip olmayan testler gerçekleştiriyorlar.
-İç tasarım zevk meselesidir. Bana sorarsanız da Citroen iç tasarımı ciddi derecede kötü gelmektedir. Bu kişiden kişiye değişmektedir.
-Donanım olarak Astra resmen klasman farkı atmaktadır. Astra'nın Excellence donanımı C4'e herhangi bir konfigürasyon ile yakalanamamaktadır.(Şerit Takip Asistanı, Şehir içi güvenlik sistemi, video oynatabilen multimedia ekranı, park asistanı, Astra'nın rakipsiz LED Matrix farları, Led Stop)
-Ki bunları geçtikten sonra Peugoet'un Opel'e yaklaşamayacağı bir konu da yol tutuştur. Bu konfigürasyonda Opel sportifliği ile ön plana çıkmaktadır.

Opel'de sııkıntılar olmuyor değil ama bunların diğer markalarda olmama sebebi sağlam olmaları değil, daha o seviyede donanımları standart olarak sunmayarak sınırlı sayıda araçlarda piyasaya sürmeleridir. Bu konuya bakarak araç alacak olan kimse var mı bilmiyorum ama ön yargılarla değil deneyimlerle konuşmak lazım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WOLFBOSS -- 26 Aralık 2016; 15:36:44 >

L
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: erdal93

CDTI 2007'den beri aynı CDTI

2007'de CDTI 2017'de yine CDTI
Biraz geliştir, teknolojisini yükselt, yakıt tüketimi düşür ve CO - C02 salınımını düşür ama YOK. Aynı kadar-düzen CDTI

Opel'in 90 Hp CDTI çim biçme makinası motoru koyduğu Astraları unutmadık merak etme

Daha bir kişi bile c4 demedi o ne olacak?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
7 yıl
Yarbay

Hangisi daha iyi o zaman golf mi astıra mı ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @grkankot2
S
7 yıl
Yüzbaşı

böyle bir zihniyet yok yemin ediyrum. bütün kabahati dizel motor isminin başına yada kıçına başka şeyler eklemedi diye mi

Renault yıllardır dizellerine dci diyor, VW tdi diyor, Mercedes cdi diyor, BMW sadece d diyor, bunların hepsi tuu kaka demi??? PSA grubu hdi'ın başına e yada blue ekleyince hiper geliştirilmiş, sıfır emisyonlu, nasa argeli motor mu yapmış oluyor????

valla üzüldüm şimdi, senin gibi birini ciddiye alıp o kadar yazdığım cevaplardan kaybettiğim zamana üzüldüm


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @erdal93
W
7 yıl
Yarbay

Aracin şekli şemali yok ki nasıl C4 desinler oysa ki yeni Civic öyle mi ateş ediyor mübarek.




Bu mesajda bahsedilenler: @korayu , @hondaprojason , @lojistisyen @TheDifference01
L
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: schumici

böyle bir zihniyet yok yemin ediyrum. bütün kabahati dizel motor isminin başına yada kıçına başka şeyler eklemedi diye mi

Renault yıllardır dizellerine dci diyor, VW tdi diyor, Mercedes cdi diyor, BMW sadece d diyor, bunların hepsi tuu kaka demi??? PSA grubu hdi'ın başına e yada blue ekleyince hiper geliştirilmiş, sıfır emisyonlu, nasa argeli motor mu yapmış oluyor????

valla üzüldüm şimdi, senin gibi birini ciddiye alıp o kadar yazdığım cevaplardan kaybettiğim zamana üzüldüm

Hocam öyle demeyin, bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. Biraz bilgilensin arkadaş



W
7 yıl
Yarbay

İyi de o süslü kelimelerin gercekte ise yaramadıgı söylenmekte emisyonda oynama yaptik dedi vw müdürü en son mercedes ve bmw de sıcramisti emisyon hilesi özetle süslü kelimeler ile kandirmislar milleti bir etkisi yok havanin icine ediyorlar ama Opel'de emisyon hilesi duymadık şimdiye kadar yada ben duymadım.




Bu mesajda bahsedilenler: @Acil Stop , @erdal93
W
7 yıl
Teğmen

Erdal Bey, Opel'in o motor için yaptığı milyar dolar seviyesindeki yatırım, sıfırdan üretilen motor ve 2007 cdti ile aynı diyorsunuz. Bu motor sınıfındali en sessiz dizel motordur bilginize. Biraz araştırarak konuşalım lütfen.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WOLFBOSS -- 26 Aralık 2016; 15:50:34 >


Bu mesajda bahsedilenler: @erdal93
S
7 yıl
Yüzbaşı

hala isim diyor yaa


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @erdal93
O
7 yıl
Yüzbaşı

Astra K 1.6 CDTI AT 0-100kmh: 9.7 saniye
2016 Citroen C4 1.6 BlueHDI EAT6 0-100kmh: 11.1 saniye

İyi ki geliştirmişler motoru. Geliştirmeseler 12-13 saniye olacakmış demek ki. Yarın öbür gün BiTurbo dizel gelip değerleri 8.6 saniyeye çekince de tek turboyla yapamadılar, o yüzden iki turbo koymuşlar olur.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @schumici
S
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: oznl

Astra K 1.6 CDTI AT 0-100kmh: 9.7 saniye
2016 Citroen C4 1.6 BlueHDI EAT6 0-100kmh: 11.1 saniye

İyi ki geliştirmişler motoru. Geliştirmeseler 12-13 saniye olacakmış demek ki. Yarın öbür gün BiTurbo dizel gelip değerleri 8.6 saniyeye çekince de tek turboyla yapamadılar, o yüzden iki turbo koymuşlar olur.

"headshot" dedikleri bu olsa gerek



W
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: oznl

Astra K 1.6 CDTI AT 0-100kmh: 9.7 saniye
2016 Citroen C4 1.6 BlueHDI EAT6 0-100kmh: 11.1 saniye

İyi ki geliştirmişler motoru. Geliştirmeseler 12-13 saniye olacakmış demek ki. Yarın öbür gün BiTurbo dizel gelip değerleri 8.6 saniyeye çekince de tek turboyla yapamadılar, o yüzden iki turbo koymuşlar olur.

Yauvv Selami hani C4 iyidi bak alay konusu oldu. Sen o araci hemen sat kurtul.




Bu mesajda bahsedilenler: @JNG90
L
7 yıl
Yarbay

Gitmeyince bir zahmet az yaksın. Hem gitmeyecek hem çok yakacak hali yok, ayrıca kullanıcı tüketimlerine bakmak lazım gerçek veriler için, astra forumlarında bolca paylaşıyorlar ama c4 kullanıcısı neredeyse olmadığı için pek veri de yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @erdal93