Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
213
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Arabayla üstüme kırdı şikayet edebilir miyim?
K
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Otoyolda sağ şeritte 60 kmh gibi bir hızla seyahat ederken önümdeki tır birden yavaşladı ben de frene asılmamak için hafif frene bastım sol aynamı kontorl ettim, sol arkamdaki aracın burnu benim aracın arkasındaydı ve arada en az 1 metra falan vardı ben de acil bir durum olduğu için sinyal verdim ve 1 saniye sonra hafif hızlı bir şekilde şerit değiştirdim. Arkamdaki araç korna bastı ben de hatalı olduğum için 2 kere dörtlü yakarak özür diledim fakat arkamdaki araç korna basyama devam etti durmaksızın. Sonra sol yanıma geçti bağırarak bir şeyler söyledi ve hızlı bir şekilde aracı üstüme kırdı benim şeridime girdi ben de kaçmak için sağ şeride kırdım bi anda az daha çarpıyodu. Daha sonra aracın plakasını almak için takip ettim arkadaşım çekti az daha kaza yapıyordum. Bunun gibi insanların trafikte olmaması gerektiğine inanıyorum ve cezalandırlıması gerektiğini düşünüyorum.

Yardımcı olabilecek arkadaşlara sorularım.

1- Bu durumda şikayet etme hakkına sahip miyim?
2- Bu olay basit bir trafik ihlalı mi yoksa cana kastetme mi sizce?
3- Şikayet edebiliyosam beni ciddiye alırlar mı ve nereye şikayet etmeliyim?
4- Adamın ceza alması için avukat falan gerekir mi? Ceza alması için benim para harcamam gerekir mi? Çünkü parası olan birisi değilim eğer bu olay bana pahalıya patlarsa üzülerek vazgeçmkmek zorunda kalırım.
5- O panik anında videoya çekemedim aracımın dört bir yanında kamera da yok ancak arkadaş arabanın plakasının fotoğrafını çekebildi. Yani elimizde somut bir kanıt yoks sadece şahit var. Bu durumda ceza alır mı?
6- Kanıtlanamazsa iftira suçundan ben yargılanır mıyım?

Bi arkadaş yardımcı olabilirse çok sevinirim çünkü ben adaletin yerini bulmasını istiyorum.



T
7 yıl
Yüzbaşı

Savciliga gidip sikayet edebilirsin avukat gerekmez masraf aranmaz sahidini bildirirsin mevkiyi bildirirsin plakayi bildirirsin olayi anlatirsin. Katilmak istiyor musun diye sorarlar hayir dersin basina hicbir sey gelmez. Davani devlet yürütür kamu hukuki adina. Şahıslar ceza davasu acamaz sadece savciya ihbar ya da sikayette bulunabilirler. Savci gerekli tahkikati yapar ve dava acilip acilmayacagina karar verir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
7 yıl
Yüzbaşı

Arkadaş anlatmış gereklilikleri ben de kendi penceremden bir görüş bildireyim, şahit olarak arkadaşınızı göstereceksiniz sanırım ,tanık beyanı delil olma açısından esasen zayıftır. Sanığın mahkumiyeti için hakimde tam kanaatin oluşması esas olduğundan tanık beyanları bu kanaati tek başına sağlamaya yetmez. Yani bir sonuç çıkacağını sanmıyorum fakat hakkınızı aramak sizin en doğal hakkınız bence aramalısınız.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
7 yıl
Yüzbaşı

Teşekkürler üstad, görüşlerinize de katılıyorum.. Yalnız, genelde ya şüphelinin ifadelerinde çelişki oluyor bu tür durumlarda; ya da sanık iken ikrar ediyor. Değişik bir istatistik ama insan yapmadım diyemiyor hâkim huzurunda iken.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Blue Cloud
K
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Şikayetimi en kısa zamanda ileteceğim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
7 yıl
Yüzbaşı

Dediklerinize katılıyorum ama benim düşüncem: yargıç, tanığın beyanını dinledikten sonra tecrübesine dayanarak bir karar verecektir. Bu sebep ile ben bu dava da bir sonuç alınacağına pek inanmıyorum. Elbette düşüncelerimde yanılabilirim ve hakkın her zaman aranmasından yanayım ama büyük umutlar bağlamamak lazım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @trustem.111
T
7 yıl
Yüzbaşı

Evet, ben de size katılıyorum.. Gerçeğin su götürmezliği bu şekilde zuhur ediyor malesef 👍👍



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Blue Cloud
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.