Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
326
Tıklama
0
Öne Çıkarma
OTG ile biçimlendirdiğim WD Elements WDBUZG0010BBK harici diski pc görmüyor
R
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba! Bugün Teknosa mağazadan WD Elements 1TB WDBUZG0010BBK harici disk aldık. USB 3 portundan laptopa bağladım sıkıntı yok. Daha sonra OTG ile LG G3'me diski bağladım cihaz disk biçimlendirmesi gerekiyor şeklinde uyarı verdi. Diski telefon üzerinden biçimlendirdim ve diski tanıdı. Diski tekrar pcye bağladığımda sürücülerde görünmedi. Aygıt yöneticisinde görünüyor.

Sorunu aşağıdaki yöntemle çözmeye çalıştım, diske ulaştım ancak tekrar çıkarıp takında disk yolu kayboluyor ve tanımıyor. Telefon diski exFAT olarak formatlamış onu NTFS yapsam da sonuç değişmedi. USB 2 kablosu ile bağladım sonuç yok. Disk benim olmadığı için de sorumluluk altına girmiş bulundum. Acil çözüme ihtiyacım var.

"Bilgisayarım'a sağ tuş tıkla ardından Yönet'e tıkla. Daha sonra açılan pencereden Disk Yönetimine tıkla.Yeni bir sayfa gelecek orada diskinin ismini görebiliyorsan,sağ tuş tıkla Sürücü harfi ve Yolu Değiştire tıkla daha sonra. Açılan pencereden Ekle'ye tıklayarak sürücüne yeni bir harf ata. Daha sonra Tamam'a tıklayarak sorunu halletmiş olabilirsin."





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyWalsh -- 23 Kasım 2016; 0:10:55 >

H
7 yıl
Yüzbaşı

Disk yönetiminden mevcut bölümleri silin tamamen ve yeniden bir NTFS bölüm oluşturun. Ayrıca hard diskinizi telefon, tablet vs. cihazlara takmayın. Yeterli güç sağlamayabilir ve bu nedenle diskiniz bozulabilir. Bazı TV lerde bunun için USB bellekler ve harici diskler için ayrı ayrı USB portları bulunuyor.



R
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Yardımınız için çok teşekkür ediyorum. Yeni bir NTFS bölüm oluşturuyorum "sürücü harfi ve yolu" istiyor bir harf atadığımda disk "Bilgisayarım" sürücüler kısmında görünüyor zira usb kabloyu çıkarıp tekrar taktığımda sürücü ismi görünmesine rağmen disk yolu değiştirilmiş hatası alıyorum ve disk tekrar ulaşılmaz hale geliyor. Başka bilgisayara taktığımda ise sürücüler sekmesinde disk direkt görünmüyor. Diski telefonda sıkıntısız çalıştı dosya alıp gönderdim hiçbir sıkıntı çıkarmadı. Telefonda diski biçimlendirmiş olmam pcde diski görünmez kıldı. Disk emekli olmuş olabilir mi? Garantiye göndersem bu sorun giderilir mi? Bu sıkıntı nasıl aşılabilir?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hd_doctor
H
7 yıl
Yüzbaşı

Aşağıda anlatacağım adımları uygularsanız diski fabrika çıkışındaki haline getirmiş olacaksınız.
Easeus Partition Master programını indirin. Free versionu yeterli. Sorunlu olan diski seçtikten sonra "wipe data" seçeneği ile tüm diski sıfırlamış olacağız. Burada diskin içerisindeki NTFS bölümü değil diskin tamamını seçtiğinizden emin olun.
bu işlem tüm diske "00" yazacağı için bir kaç saat sürecektir. Daha sonra yine aynı programla diskte NTFS bölümü oluşturun.

Eğer bu şekilde de sorun çözülmezse diskte fiziksel bir problem olabilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hd_doctor -- 8 Kasım 2016; 10:14:34 >


Bu mesajda bahsedilenler: @okanner48
R
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Diskin içerisindeki NTFS bölümü değil diskin tamamını seçtim, söylediğiniz adımları uyguladım zira disk boş olduğu için mi bilmiyorum bir iki saniye içinde işlem tamamlandı. Daha sonra yeni bir NTFS bölümü oluşturdum. Buraya kadar sıkıntı yok gibi görünüyordu ancak "Disk Yönetimi"ne tekrar girince Easeus Partition Master programında yaptığım işlemlerin uygulanmadığını gördüm. Diski çıkarmadan bilgisayarı yediden başlattım sonuç değişmedi. Daha sonra program üzerinden diski exFat yaptım tekrar Disk Yönetimini açtığımda disk NTFS olarak görünüyordu. Birşeyleri yanlış mı yaptım?

"Disk yönetimi"nden tekrar birimi silip yeni birim oluşturdum diski NTFS yapıp yeni sürünü harfi atadığımda disk o harfle Bilgisayarım - cihazlar ve sürücülerde görünmeye başladı. Birkaç tane veri gönderip aldım sıkıntı olmadı, bilgisayarı yeniden başlattığımda veya diski güvenli kaldırdığımda disk tekrar direkt ulaşıma kapanıyor. Diskin tak kullan özelliği mi çalışmıyor anlamadım birşey? Üstadım bu diski garantiye versem çözüm olur mu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hd_doctor
H
7 yıl
Yüzbaşı

İşlemleri yaptıktan sonra uygulanması için üst kısımdan "apply" seçeneğini tıklamalısınız. Bu kısmı söylemeyi unutmuşum. Eğer bu şekilde çözülmezse garantiye verirsiniz.




Bu mesajda bahsedilenler: @okanner48
R
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Hocam az önce diski Teknosa'ya götürdüm, orada bir arkadaş baktı etti, benim yaptıklarım dışında farkı birşey de yapmadı, daha sonra diski garantiye göndereceğiz dediler. İşlemi alan arkadaş yeni disk gelecek dedi, ben de üstelemedim. Yeni disk göndereceklerinden nasıl bu kadar eminsiniz dedim, gönderilen her yirmi diskten 18'i yenisiyle değiştirmişler. İçinde Logosoft garanti belgesi vardı bakalım ne olacak.

Programda birşeyleri eksik yaptığımı fark etmiştim zira "Apply"a tıkladığımdan emin değilim. Öte yandan, LG G3 ile garantiye verdiğim diski bir kez daha biçimlendirdim sonra bilgisayara taktım. Disk yönetiminde disk görünüyor ancak disk ismi hiçbirşey yok. Telefon bu diske ne yaptı anlamadım. Ayrıca diski telefondan kullanmak için bu kadar maceraya boşuna atılmışım. "ES Dosya Yönetici"ni indirdim diski direkt görüyor, biçimlendirmeye gerek kalmıyormuş. LG harici diski bir saat kadar OTG ile kullandım sıkıntı yok. Yardımlarınız için size teşekkür ediyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @hd_doctor
H
7 yıl
Yüzbaşı

Rica ederim. Ilk mesajda da bahsetmistim. Telefonda harici disk kullanmak riskli. Onun yerine flash bellek kullanin. Bu tur sıkıntılar yasamazsiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

İyi akşamlar. Garantiye verdiğim diski bugün teslim aldım. Söyledikleri gibi sıfır cihaz geldi. Hocam, yurt dışı forumlardan araştırdım, diske iki üç farklı programla Fat32 format attım. Biraz uğraştırsa da şimdi pc, telefon (LG G3, Note 3), TV tüm cihazlarımda ek programa ihtiyaç duymadan çalıştırabiliyorum. Daha önce de otg ile "ES Dosya Yöneticisi"ni kullanarak diske erişebiliyordum zira fotoğraf ve videolar için ön izleme sıkıntı oluyordu. OTG'den format atarak yazılım kaynaklı olsa da bir disk yedik garantiye verirken bunu söylemedim tabii... Diski arkadaşa yarın teslim edeceğim, bir iki ay kullansın bakalım ne olacak? Ben de merak ediyorum, sıkıntı çıkarmaz ise üç dört harici disk sırada bekliyor.

Telefonda disk sıkıntısız kullanılabiliyor. LG G3 ve Note 3'te sorun yok zira ilk nesil Zenfone'a taktığımda disk kararsız çalışmaya başlıyor, bir iki dakika o şekilde çalışsa disk emekli olur. Dediğiniz gibi pc dışında farklı cihazlarda kullanmamak gerekiyor. Çok dikkatli olmak lazım, desteklemeyen cihaz diski bozabilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyWalsh -- 23 Kasım 2016; 0:12:57 >


Bu mesajda bahsedilenler: @hd_doctor
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.