Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
1193
Tıklama
0
Öne Çıkarma
MAKEDONYA Kiril ve Metodi Üniversitesi Eczacılık Son Sınıfım(soru alalım)
G
7 yıl
Er
Konu Sahibi

Malum Makedonya hakkında milletin ileri geri konusmalarına grupça ve dh grupları olarak herşeyi gözümüzün önünde gördük duyduk velev ki tecrübelilere soran olmadıgı için elimizden geldiğince izlemek zorunda kaldık zaten yalan yanlıs bilgiler üreten türeten insanlar bir bir dökülüp bu diyarlardan gittiler..
6 yıldır makedonya nın başkenti üsküpteyim okulum ücreti 700€ ortalama dolar bazından ödüyorum bende..
taksitle okuma imkanı ve avrupadan bile daha ucuz diyebilirim aslında polonyada almanyada ve ispanyada okuyan arkadaşlarımdan biliyorum.
1 yıl erasmus şansımı kullanarak memlketimize muğlaya erasmus için geldim 2012-2013 yılında.
yatay geçiş imkanım varken türkiyede okuyup eczacı olacagıma makedonyada okuyarak bilim adamı olabilirim kafasıyla gittim zaten tek yıl derslerim iyiydi sonradan da hep bozuldu.
ülkeden ve okuldan gayette çok memnunum 3 kişi olacagim okuldan mezun olan türk olarak diğer iki üstatda türkiyede güzel firmalara girdiler hala irtibattayız..
aklınıza takılan sorular olursa her zaman cevaplayabilirim kiril metodi üniversitesi hakkında veya makedonya hakkında...
düz bir yazı yazdım isteyen pm den numaralarımı isteyebilir üsküpte her zaman misafirim olabilir fb ve twitter adreslerimden pm yollarıyla bi şekilde bana ulaşabilirsiniz yorumlarınızda üslüp farkını lütfen gözetelimm...
hoşçakalın güzel muhabbetlerimiz olsun...



O
7 yıl
Er

neden erasmusla buraya gelmeyi tercih ettin?



G
7 yıl
Er
Konu Sahibi

derslerimin sıkıntıya girecegini düşündüm bir sonraki yılımın tr de derslerim aynı oldugunu görünce bu sansımı bide türkiyede devam ettireyim istedigim ve istedigim gibi de oldu zaten derslerimi türkiyede verip tekrar 1 yıl sonra geri geldim makedonyaya mesele budur erasmus gibi şanslarımızında oldugunu anlatmak istedim derslerimiz aynıdır hemen hemen her yerde.



U
7 yıl
Onbaşı

Merhaba hocam bilgileriniz için çok teşekkürler.
Hayatımdaki en büyük salaklığı lise son sınıfta çok araştırmış olmama rağmen Türkiye'de okumaya karar vermekle yaptım ve şuan çok pişmanım.
Kendimden bahsetmem gerekirse 19 yaşında atılgan hırslı ve Uludağ üniversitesinde uluslararası ilişkiler 2.sınıfta okuyan bir öğrenciyim.
Yurtdışı halen beynimi kemirmekte size sormak istediğim soru şunlar bu yıl okulumu bırakıp da Makedonya'ya eczacılık (sözel bölümlerin yurtdışı eğitimi -eğer ABD Almanya gibi bir yer değilse - pek mantıklı gelmiyor)okumaya gelmeme değer mi?
Okul ücretiniz 700 dolar dediniz benim Türkiye'de yıllık harcamam 25 bin TL civarı (yaz hariç 2500 TL civarı aylık harcamam) bu para okul, ev, kitap, yeme içme, eğlence vs herşey içinde bana bir yıllık yeter mi?
Denklik var mı veya Makedonya'da çalışabilir miyiz çalışırsak ne kadar kazanırız?
Eğitim dili nedir İngilizce veya Türkçe okunabilir mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
7 yıl
Er
Konu Sahibi

abd almanya isviçre gibi bir yer değil elbettee ama bende boyle olmadıgını bilerek geldim benim için önemli olan eczacılık fakültesiydi zaten...
ayda 1000 liraya .ok rahat geçinebilirsin yıllık okul ücretin ayrıdı
denklik var elbette bende yeni alınmış denklik tanınırlık belgeside bulunmaktadır makedonyada calısmaktan ziyade türkiyede çalışmak daha mantıklı diyelim
eğitim dili makedoncadır devlet okulunda resmi dil kullanılmaktadır.




Bu mesajda bahsedilenler: @ukc395
H
7 yıl
Binbaşı

Hocam bence Almanya'yı araştırın.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ukc395
W
7 yıl
Teğmen

almanca bilmek gerekiyor hocam




Bu mesajda bahsedilenler: @Holk
B
7 yıl
Çavuş

Merhaba hocam özelden yazdım.Geri dönüş yaparsanız sevinirim.İyi günler.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.