Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 kayıtlı üye, 4 misafir
51334
Cevap
4013020
Tıklama
104
Öne Çıkarma
Cevap: TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (724. sayfa)
Ö
5 yıl
Yarbay

Evet Türk Telekom 'a ait FTTH kabini bu.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @MyhM66
İ
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

76,90 kullanmaya devam et yoksa bu paketleri daha sonra bu fiyattan bulamazsın AKK 1 ocaktan itibaren bütün İSS'lerde kalkıyor.
yazmayı unutmuşum 76,90 tl olan akıllı paket 100 GB yani kotalı

24 mbps akk 100gb 94,90 tl ye geçersem sınırsız mı olur 1 ocakta?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Aknli pakete geçmeniz sizin açınızdan iyi ama türkcell kazık başka firmalar daha uygun ücretler sunacaktır.Hat taşıma yaparak sorun yaşamazsınız.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @isikayhan
N
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Nedeni ne peki Adsl veya Vdsl'den farkı ne aktivasyonda ekstra fiber kablo mu çekiyorlar hali hazırdaki hizmeti açıyorlar.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dr20mouse
M
5 yıl
Yarbay

Ben baglattim taahhüt almıyorlar fiber de.



Ben baglatirken 75 liraydı fiber bağlantı ücreti. Bunu mecbur ödüyorsun. Şimdi daha da arttirmislar.



Fiber de Türk Telekom seni arayıp randevu alıyor. Modemi getirip direk evde kurulum yapıyor. O yüzden bu şekilde istiyorlar sanırım. Adsl/vdsl de bina girişine kablo etiketleyip gidiyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @NitroNos
J
5 yıl
Yüzbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >

Bugün resimde çizebildiğim kadarıyla TELEFON yazılı rögar kapağından 2 adet turuncu fiber kabloyu tanımlayamadığım bir cihaza bağlayıp geri içeri koydular. Ne olduğunu bilen birisi var mı acaba ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
5 yıl
Yarbay

Muhtemelen fiber kullanmak için gereken cihazları temini ve kurulumu için ücret çıkoyordur. Vdsl veya adslde bu iş kullanıcıya kalıyor çünkü.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @NitroNos
Ö
5 yıl
Yarbay

Fiber ek kutusu o. Başka fiber kablolarla bağlantıyı sağlıyor. Yeni hat çekilecektir, arıza vardır vs.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @JouLex
M
5 yıl
Yüzbaşı

Öyle işte crm denen veritabanında çoğu yerde veriler eksik, ayrıca yüksek hız var deyip veremeyincede sıkıntı oluyor insanlar kandırıldığını düşünüyor, çünkü normalde tahmini hız harita üzerinde mesafe üzerinden yapılıyor veya o binadaki diğer abonelerin hızlarına bakılıyor onlarda genelde fi tarihinin 8-16 adsl bağlantıları oluyor.
ama gerçekte ordaki kablonun ve dolabın durumu hesaba katılmıyor.Düşük hız var deyip yüksek hız alıncada Allahın sevdiği kuluna eşeğini kaybettirip tekrar buldurması durumu var.
Benim oturduğum sokak vdsl değil komple adsl diye tanımlı sistemde , superonline 8mbit veririm dedi ben 20-21 alıyorum vdsl ile, vdsl kartı olmayan santral kalmamıştır herhalde diye düşünüyorum artık.

Hatta daha önce oturduğum evde vodafone 29mbit dedi, telekom santralde vdsl kartı yok deyip başvuruyu reddetti.17mbit adsl aldım dediler 12 mbit falan alabildim anca.Daha sonra vdsl geldi 35mbit abonelik aldım, hat 43 falan kaldırıyordu.




Bu mesajda bahsedilenler: @srcn1905
Ö
5 yıl
Yarbay

Huawei'de üst düzey bir yönetici, İran ambargosunu delmek iddiasıyla gözaltına alınmış.



ZTE'nin de çok fena başı yanmıştı. İşin kötüsü Huawei network pazarımda hakim bir oyuncu. Allah bilir, Beyaz Saray'daki network ekipmanları bile Huawei'idr (espri tabii)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 6 Aralık 2018; 13:23:38 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

B
5 yıl
Yüzbaşı

Hocam o da sakat değil mi? Herkes alternatiflere yönelirse, bu adamların kapasitesi yetecek mi?



Örneğin Turk Net te akşam saatleri hız sorunu var diye çok şikayet okuyorum. Tabii ne kadar abone etkileniyor bilemiyorum ama.



Herkesin alternatiflere koşması da yeni problemler yaratmaz mı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ö1f1
B
5 yıl
Teğmen

Merhaba arkadaşlar. Avcılar Cihangir mahallesi için bir çalışma var mı acaba? 8mbit kullanıyoruz halen.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

Şimdiki bilgiye göre evet.
Bugün telekom müdürlüğüne gidip 100 mbit 50 gb geçişi yaptım. Ordaki bayanda yeni yılda kalkacak dedi. Ücret 100 tl. Gigabit ethernet ile aldığım hız
< Resime gitmek için tıklayın >

Kablosuz 5ghz AC verici alıcı ile aldığım hız
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi böke -- 6 Aralık 2018; 16:41:29 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
5 yıl
Yarbay

Bu saatten sonra çalışma beklemeyin hocam 8 mbps olsada kullanabiliyorsanız yatırım yapmazlar. Ne zaman ki kesilir hat o zaman gelirler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @bluesky_83
B
5 yıl
Yüzbaşı

Normalde böyle haberleri sevgili @Ö1f1 paylaşır ama, onun misyonunu ben üstleneyim :)

Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu, ortak alt yapı konusuna tekrar vurgu yapmış:

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Türkiye’nin dijitalleşmesi konusunda en önemli gündem maddesinin altyapı eksikliği olduğunu belirterek, “Biz yaklaşık dört yıldır ortak altyapı konusunu her fırsatta dile getiriyoruz. Türkiye’nin çok ciddi bir dijital altyapı eksikliği var. Ülkemizde yaklaşık 20 milyon hane var ve şu anda fiberin ulaştığı hane sayısı ise yaklaşık 5 milyon. Altyapıda değil, serviste rekabet edelim”

quote:

Detaylar:http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/altyapida-degil-serviste-rekabet-edelim-41041626





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoraNb -- 6 Aralık 2018; 17:41:26 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ö1f1
N
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

1 Omurga yapılırken o hattın kapasitesinin bölge yoğunluğu hesaplandıktan sonra katları şeklinde döşenir yane 1 G/bit kullanım var bölge'de yoğun kullanım var ona göre vanaları tek tuşla açacaktır hattın kapasitesi yetersiz ise yedek hat döşenir veya mevcut hattı iyileştirme çalışması yapılır.En iyi şekilde ilerleyen Alternatifler arasında başta Netspeed yer alır.

Türknet YAPA sistemini getirdikten sonra iyice rezalet durumlara getirdi kendisini VAE sistemiyle 10 ping alan ben en az 60 pingle yurt içinde çıkış yapmaya başladım hızlar rezalet piyasadaki ucuz cihazları Türk Telekom Santraline kurdular maliyetten kaçındılar.Müşteri hizmetlerini kapattılar maliyetten kaçmak için gerek yok biraz paketine zam yap bunların parasını her türlü çıkarırsın en iyi doğru yolda ilerleyen netspeed gerisi yalan oris desen müşteri hizmetlerine ulaşılamıyor abonelik bile yapılamıyor .


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @BoraNb
M
5 yıl
Yarbay

Yanlış. Alternatif işletmeciler hizmet vermek için üç şeye ihtiyacı vardır; kapasite, cihaz ve port. Netspeed, aslında Türknet'ten daha geri çünkü kendi başına internete dahil çıkamaz A'dan Z'ye Türk Telekom'a muhtaç. Türknet'in kendi omurgaları var kapasiteleri düşük ama kendi başına internete çıkamaz. Türkiye içi dahil hiçbir firma ile peering'i yok.

Türknet'in kabaca network'ü;https://bgp.he.net/AS12735

Görebileceğiniz gibi Türknet'in 157 bin IP'si var. 456 IPv4 prefix, 10 tane IPv6 prefix'i var. IPv4 olarak 17 şirket, IPv6 olarak 3 firmayla peering, IP transit anlaşması var. Ayrıca De-Cix İstanbul ve Çekya'da IXP bağlantıları var. Türk Telekom International aracılığı ile Frankfurt'a dark fiber kiralayacak.

Netspeed'in kabaca network'ü;https://bgp.he.net/AS206375

Sadece 4712 tane IPv4 adresi, 14 IPv4 prefix'i var. IPv6 hiç yok, IXP bağlantısı yok, Türk Telekom dışında peering'i yok, IP transit'i yok, IXP bağlantısı yok. Yani Netspeed bugün TT'den kapasite kiralamayı bıraktığında Denizli merkezden İstanbul'a dahil erişemez.

Gelelim kapasite konusuna. Alternatif işletmecilerde en fazla kapasite kiralayan 2 firma var Turkcell ve Vodafone diğer firmalar bu ikisinin çeyreğini dahil kiralayamaz. Peki Türknet'te neden sorunlar yaşanıyor? Çünkü kendi cihazları, fiber hatlar ve kiraladıkları kapasite düşük cihazlar çıkma ya da firmaların destek vermeyi kesmiş eski cihazlar.

Netspeed ise kiraladığı kapasite ve konumlandırdığı cihazların kapasitesi daha iyi. Ama Netspeed'de çok iyi cihazlar kullanmıyor, network camiasının yüz karası Mikrotik cihazlar kullanıyor. Netspeed'in İzmir kapasitesi 100 Gbps diye daha önceki mesajlarımda yazdım bu Türknet'ten yüksek diye yazmıştım (bir arkadaş şikayet etmiş buradan ona da teşekkür ediyorum size iyilik yaramaz.) Netspeed'de kur yükselmesiyle zora düştü bazı cihazları söktü, sipariş verdiği cihazları iptal etti ithalatçı firmayla davalık oldular.

Alternatif ISS'de iyi hız almanız ülkemizde tüm firmalar gibi şans işi. Bölgede yüksek kapasite kiraladıysa ya da kapasite yetmediğinde talebi anında iletirse iyi hizmet alırsınız. Ama kapasite aboneye oranla düşükse ve yeni kapasite kiralamazsa sorunlar yaşanır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @NitroNos
M
5 yıl
Yarbay

Yaa Turkcell kusura bakmasın ama hiç samimi davranmıyor. Altyapı paylaşımı dedin açıldı hala sadece sitelere fiber istiyorsun, altyapı diğer firmalara oranla daha düşük fiyattan kiralansın diyor. Bir kere fiyat avantajı tanınacaksa bu Turkcell'e değil ondan daha küçük firmalara fiyat avantajı sağlanmalı. Adamlar utanmasa şirketi az bir bedelle bize kiralayın diyecek.




Bu mesajda bahsedilenler: @BoraNb
M
5 yıl
Yarbay

Yok bu da yeni kampanya değil ama büyük firmalardan umut beklemeyin ben söylüyorum. Ucuza yüksek hızlı sınırsız olmayacak, yüksek hızlı paketlerin alternatifler tarafından satılması sağlanıp Türk Telekom altyapı sağlayıcı olarak daha fazla kazanç sağlamayı hedefliyor. Ama full kotalı tarifeler de dayatılmayacak diyorlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @BoraNb
B
5 yıl
Yüzbaşı

Orada bir korku oluyor işte hocam. 3 ay sonra 24 ayım dolacak Türk Telekom'da. Hizmet kalitemden memnunum. İşte alternatife geçince aynı kaliteyi yakalayabilecek miyim soru işareti.

Öte yandan Türk Telekom'da iyi teklif alabileceğimi bende zannetmiyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mustifb