Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
206
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Destruction Warlock DPS
V
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Destruction Warlock ile ilgili büyük bir karışıklık olduğunu düşünüyorum. PVE statları olarak mastery hep en sonda gösteriliyor malum sitelerde. Bu zamana kadar bende buna uyarak oynadım fakat 857 ilvl da 220k dpslerde gezmek canımı oldukça sıkıyor. Bir haftaya yakındır simulasyonlarda çeşitli kombinasyonlar ile denemeler yapıyorum. Top dps warlocklara baktığımda hepsinin 30dan fazla haste ve abanabildiği kadar mastery abandığını görüyorum. Bu mastery karışıklığına bir açıklık getirebilcek birisi var mı?

Mastery: Your spells deal a random amount of additional damage, up to x%. Damage you take is reduced by a random amount, up to x%. Mastery=x
Görüldüğü gibi x'e kadar gibi bir kelime oyunu söz konusu, fakat her vurduğumuz hasar ile bu ekstra hasar devreye giriyor. Herhangi bir şans faktörü yok, şans faktörü bize vereceği ekstra hasarda. şimdi bu durumda diyelim ki %60 masterysi olan bir warlock %1-%60 arası bir değeri ekstra olarak vuracak. Neden en son stat olarak mastery seçelim ki ?



[
8 yıl
Yarbay

857 ilvlla kaç dps yapcağını düşünüyordun şakası bi yanamastery ilvl sonlara vurduğunda genellikle daha çok etki eder ki zaten 870 olmadan stat önceliği ile uğraşmana gerek yok fire mage değilsen çoğu casterda haste=>crit>versa>mastery şeklinde şuan





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [A]narchy -- 21 Ekim 2016; 14:14:14 >

E
8 yıl
Yüzbaşı

RNG, çok sever Blizzard bunu.

Birçok class/spec kombosunda, ilevelı yüksek oyuncularda mastery yüksek görünüyor çünkü çarpanı yüksek, önemli olduğu için ya da özellikle kasmamalarına rağmen böyle. 880 olan birini baz alarak bakmamak lazım duruma.

Şans ile ilgili cümlen biraz karışık olmuş, sonuç itibariyle bir dövüşte yapacağın hasar tamamıyla şansa bağlı. Yani 857 ilevel ile 220k yapıyorken şu an, diğer statları düşürüp mastery yüklenip, atıyorum %100 mastery yaptın, hasarını 222-440k arası değişecek şekle getirmen mümkün. Ne kadar büyük bir fark di mi ? Ardı ardına 5 boss'ta, 222k ile oynayabilirsin, ya da 440k ile aynı ilevelda :) İşte böyle bir riske girmemek için mastery gitmiyorlar.

Haste gidilmesinin sebebi ise yüksek %'ye ulaşıldığında Soul shard getirisini bariz şekilde artırıyor, Immolate'in daha hızlı tiklemesini sağlıyor, Conflagrate'in cooldown'ını düşürüyor, ayrıca demonlarını da etkiliyor. Bu şekilde yapılan hasara en yüksek katkı sağlayan ikincil stat haline geliyor. Ayrıca mastery petleri etkilemiyormuş.
SimCraft'takilerin hesabına göre, 1 intellect 100 getiri sağlıyorsa, 1 haste 90, 1 crit 82, 1 versatility 70 ve 1 mastery 66 kazandırıyor.

7.1 geliyor çarşamba günü, değişiklikler yapılıyorsa ona göre düzenlemeye gitmek lazım :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Visam Lord
V
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

söylediklerinize katılıyorum zaten ilk stat mastery olmalı demiyorum. haste'in getirisinin farkındayım ama masterynin son stat olarak söylenmesini anlayamıyorum. Sonuçta %1 de koysa %60 da koysa sana getirisi var.Item level artsın öncelikle sonra bi ayar çekeriz artık. Teşekkürler




Bu mesajda bahsedilenler: @emrecanonline
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.