Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
165
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Facebook Messenger internet paketinizi artık daha az tüketecek
C
8 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Facebook Messenger internet paketinizi artık daha az tüketecek 
Mobil internet kullanımının giderek artmasıyla birlikte veri tasarruf özelliğine sahip uygulamaların sayısı da katlanarak artıyor. Popüler yazılımların büyük bir bölümü "Lite" olarak nitelendirilen, orijinal uygulamaların sadeleştirilmiş versiyonlarını indirmeye sunuyorlar. Bu alanda yapılan ve asıl etki gösteren bir diğer çalışma ise "tıkla indir" olarak bilinen tasarruf modu.
 
Ortaya çıkan ekran görüntülerine bakılırsa Facebook ana uygulamasından sonra Messenger da -aynı WhatsApp’taki gibi- "veri tasarruf" özelliğine kavuşacak. Yani mobil internet üzerinden sohbet ederken arkadaşınızın gönderdiği fotoğraf ve videolar otomatik şekilde indirilmeyecek, siz isterseniz üzerine tıklayarak görüntüleyebileceksiniz. Üstelik uygulama arayüzünde ne kadar tasarruf ettiğinizi de görebileceksiniz. 
 
Eğer Facebook Messenger’ı kablosuz internet bağlantısı üzerinden kullanıyorsanız ilgili özellik devre dışı kalacak ve gönderilen içerikler otomatik şekilde indirilecek. Uzun vadede önemli oranda tasarruf sağlayan yeniliğin henüz test aşamasında olduğu ve ne zaman hayata geçirileceğinin ise netlik kazanmadığı belirtiliyor.
 

 Haberi Portalda Gör

D
8 yıl
Yüzbaşı

Önce adam gibi pil tüketimini ayarlasınlar ondan sonra veri kısmına bakarız.




K
8 yıl
Yarbay

bence önce ram kullanımına bir el atsınlar.




U
8 yıl
Yarbay

Her seferinde güncelleme boyutu yüksek. Ona da el atsınlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut_baris -- 19 Ekim 2016; 8:35:53 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
7 yıl
Yarbay

IOS Facebook sürümü 500mb olmuş, messenger denen salak şeyi yüklemiyorum zaten (150 mb).

En iyisi mobil tarayıcı üzerinden girmek.



Bu mesaja 2 cevap geldi.
V
7 yıl
Yarbay

Sohbeti kapatıp gizli(çevrimdışı) yaptığın halde web sitesinde telefonunuz internete bağlandığı gibi sizi sohbette online gösteren bir uygulama.
Basit bir özellik bile düzgün çalışmazken niye kullanayım ki? Facebook/messenger uygulamaları şarj açısından da gereksiz bence browser üzerinden girip halledin.
Böylece arkada gereksiz çalışıp şarjı da sömürmez. Facebook uygulamalarının hem android hem de ios'da şarjı gereksiz sömürdüğü kanıtlanmış birşey.



R
7 yıl
Yüzbaşı

Yüksek Ram tüketimi yüzünden kullanmıyorum zaten, birinin bana yazdığı mesajı okumak için FB lite yükledim oradan bakıyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
7 yıl
Binbaşı

Gb,pil tüketimine baksınlar sonra veriye gelir işler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
7 yıl
Yarbay

500 MB kendi boyutu değil, önbellek eklenmiş boyutudur.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MegaWolt38
M
7 yıl
Yarbay

Az önce telefondan uygulamayı kaldırıp baktım, tam 506 MB yer açıldı hafızada.
Safari'den ana ekrana kısayol attım, uygulamadan hiçbir farkı yok, hatta daha hızlı açılıyor. Uygulaması gün geçtikçe şişiyor, boyutu artıyor. Apple store'dan boyutuna bakın, bir de önbellek eklenince haline bakın. Bence uygulama gereksiz büyük. Yine tercih meselesi tabi.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.