Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1029
Tıklama
0
Öne Çıkarma
-- Windows10 UEFİ AHCI Mod Sorunu --
E
8 yıl
Er
Konu Sahibi

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba ;

Bilgisayarıma format atmadan önce Sata modunu AHCI moda alıyorum kurulumu uefi olamadan kurarsam SSD AHCI modu görüyor, hiçbir ayar değiştirmeden aynı sistem üzerine UEFİ kurulum yaptığım zaman SSD AHCI Mod görmüyor sizce problem ne olabilir. Aynı sisteme windows 7 kurduğumdada AHCI MOD aktif oluyor. sadece uefi kurulum yaptığımda problem yaşıyorum.

İşletim sistemim Windows10
iki kurulumda aynı iso üzerinden
Anakart Modelim Asus Sabertooth X79 (Bios Versiyon 4701)
SSD Modelim Samsung 850 Pro 128 Gb (Firmware Güncel )

İlgili fotoğraflar aşağıda;

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



E
8 yıl
Er
Konu Sahibi

Sorun devam ediyor.



T
8 yıl
Yarbay

Bios ta gereken ayarlari yapmadan uefi kurulum yapamazsin.

Öncelkle bios boot menüsünden Compatibility Support Module ayarini bulup aktive etmelisin .Uefi and lagcy modunu both tan uefi only ye cevirmelisin . Sonra secure boot aktive edilmeli . Biosu f10 ile kayit edip ciktiktan sonra reboot yaparken tekrar uefi biosa girmelisin.Tekrar girdikten sonra uefi usb yi secip kurulum yapabilirsin . X99 anakartinda bu ayarlar nerede bilmiyorum . Ayrica internette arastirirsan mutlaka nasil yapildigini gösteren siteler bulursun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
8 yıl
Er
Konu Sahibi

Bu dediğiniz ayarların hepsi aktif.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @trumpet
B
8 yıl
Binbaşı

Eskiden windows xp kurulum yaparken hdd görmez ise, kurulum sırasında 3. parti sürücü yüklemek için bir F tuşuna basılıyordu ve hdd leri göstermeden önce elimizdeki driveri flopy diskten yüklememizi istiyordu ancak o zaman doğru driver yüklenirse hdd ler görünüyordu, o zamanlar p45 çipset anakart kullanırken p45 çipset için olan ahci driverini indiriyordum. Bunun gibi bir durum windows 10 da mevcut mu bilmiyorum ama 3. parti sürücü yükleme mümkünse HDD yada SSD leri görebilir. Sorunu çözemezsen bir ihtimal ile işletim sistemi içerisine driver gömen yazılımlar ile, intel x79 çipsetin ahci driverini önceden işletim sistemine gömmen, bunu kurmayı denemen de sonuc verebilir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.