Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
27
Cevap
647
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: İlk yıldan tek başına eve çıkmak (2. sayfa)
E
8 yıl
Yarbay

Avantajlar
Kafan rahat olur
Başkasının pisliğini çekmezsin
Özgür bir yaşamın olur

Dezavantaj
Para bölünmediği için her şeyi sen karşılamak zorundasın(diyelim buzdolabı-beyaz eşya- bozuldu 100 tl çıkarcan)
Temizlik tek başına yapçan(ki ev küçük olur bu pek dezavantaj sayılmaz)



R
8 yıl
Binbaşı

Para varsa dusunmeden cik tabiki.
Milletin derdi cilesi cekilmez



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
*
8 yıl
Yarbay

Paran varsa ilk seneden çık, ikinci sene fena havan olur. Herkes deli gibi birisinin evine ortak olsam diye fikirlerle etrafta dolaşmaya başlıyor. Benim çevremde çok gördüm bunu. Kesinlikle 2. sene bul evine alacağın kişiyi, en iyi arkadaşınla bile anlaşamayabilirsin onu da bil tabi.



H
8 yıl
Yüzbaşı

Daha önce yurtta kalma deneyimin yoksa önce yurt tercih et derim. Varsa direk eve geç ama önce başka insanlarla birlikte kalıp, başka insanlarla bi evi ayakta tutma deneyimini yaşa ondan sonra tek çık. Daha önce kalmadıysn, öğrenci evinde kalmak bi insan için toplama çıkarmayı öğrenmek kadar önemli bence.
Tek evin dezavantajları; hastalanıp yatağa dustugunde bakan eden olmaz huzurevine bırakılan baba gibi olursun. İzmirde doğalgaz neredeyse yok sayılır, kömür sobası ise tek yaşayan adama zor gelir. Elektrikli soba ise hayvan gibi fatura getirir. Kısacası hasta olacaksın ve çorba içirenin olmayacak emin ol
Onun dışında dişe dokunur bi dezavantajı yok en rahatı tek yaşamak. Ama bunu başkaları ile birlikte yaşadıktan sonra anlar insan ancak.
Son olarak; bornovada Yahudi mezarlığının arasında bi ilkokul var. O okulla aynı sokakta safa yurdu diye bi yurt var. Ben 7-8 yıl önce yarı dönem kaldım, o zaman piyasanın yarı fiyatı idi. Oraya bi sorabilirsin ihtiyacın olursa.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Dr John H. Watson
D
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Teşekkürler hocam. Yani şöyle ben şu ana kadar okul gezilerinde üniversite gezilerinde totalde 2 hafta kadar en yakın arkadaşlarımla kalmışımdır yurt ortamında 2-3 kişi.Onlarla dahi rahat edemedim. Yani bunu eğlenceye de dönüştüremedik pek.Şimdi aynı odaya denk geleceğim adamın sıkıntılı bir tip olması da olası. İzmire ilk kez gideceğim, 2-3 kişilik kaliteli yurtların fiyatı 800-900 tl anladığım kadarıyla. 1+1 eşyalı lükse kaçan evler 1000 tlden bulunuyor doğalgazlı okul çevresinde.Öğle ve akşam öğünlerini okulda yemeyi planlıyorum genelde, kahvaltı da kolay. Yani mutfak masrafı pek olmayacak. Diğer masraflar için de ayına göre 150-250 tl arası değişir diye umuyorum. Yani biraz pahalı ama 1 yıl idare etmem gerekecek. Yurda göre de daha eğlenceli olacağını düşünüyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @HerGiyotineBurnunuSokma
P
8 yıl
Yüzbaşı

Vakıf üniversitelerin yurtlarında nasıl oluyor



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Halleluja
T
8 yıl
Yüzbaşı

bende bu yıl akdenizi kazanırsam halamın evine çıkmayı düşünüyorum.
Tek başına canım biraz sıkılır diye düşünüyorum ama görücez.
Çevre yapamamaktanda korkuyorum gerçi.



R
8 yıl
Teğmen

İlk yıldan eve çıkarsan çevre yaparken zorluk çekersin, ben mesela en yakın arkadaşlarımı yurttan edindim. Baya iyi anlaşıyoruz, hatta önümüzdeki yıl birlikte eve çıkmayı düşünüyoruz. Ayrıca evin masrafları öyle planladığın gibi olmuyo. 1-2 ay sonra bi bakmışsın planlar suya düşmüş. Yemek işi de sıkıntı. Haftasonları, okula gitmediğin günler falan ya dışarda yicen yada evde kendin yapicaksin. Dışarda baya masraf oluyo o iş. Ama gördüğüm kadarıyla sen toplu kalınan ortamlarda pek duramıyosun. O zaman ya 2 kişilik bi odada kalacaksın, yada tek başına apartta kalicaksin. Böylece yemek, temizlik derdinde çok olmaz. Masrafları da eve göre biraz daha az olur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Dr John H. Watson
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.