Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
24
Cevap
1386
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: En garanti veri depolama yolu (2. sayfa)
M
8 yıl
Yarbay

Optik diskler candır


< Resime gitmek için tıklayın >" target="_blank">< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
8 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: NEFRIT

10 senedir, web tasarım yapan, php dili ile kod yazan, gerektiğinde windows server ve çeşitli linux sürümleri kuran ve kullanan biri olarak sizlere naçizane tavsiyem

Google drive gibi Yandex disk gibi, webmaillerin sunduğu webdisk gibi bulut sunucusu gibi ... vs vs ...

Tarzı web tabanlı - sunucu tabanlı sistemlere ve sitelere kişisel verilerinizi yüklemeyin ve yedeklemeyin. Bu sistemleri kullanımı en başta kendi kişisel gizliliğiniz ve güvenliğiniz için yapmayın. Tabiki hayır ben yükleyeceğim buluta süper birşey bu abi diyenlere, hiç bir şey demiyorum.


Bluray disk 'in pahalı olduğundan bahsedilmiş, olsun yinede ev kullanıcısı için veri saklamak için çok ideal bir yöntem. Eskiler bilir, eskiden de Türkiye de dvd yazıcı sürücüler yeni yeni çıktığı zaman ucuz bir şey değildi. Belki fiyatını DVD sürücüler ile kıyasladığınız zaman pahalı gibi görünüyor, ama bluray ın dvd ile kıyaslanmaması gerektiğini vurgulamak isterim. Nerede 4 gb nerede 40 gb ?


Merak edenler için eskiden Commodore zamanında digital veri manyetik bantlarda saklanabiliyordu, günümüzde büyük verileri saklamak için halen veri kartuşları bulunmakta ve kullanılmaktadır, ev kullanıcıları için değildir. Çünkü bir Data Cartridge Sürücüsü 1000$ ın üstündedir. Yinede milyarlık sistem toplayan arkadaşlarımız yok değil, istense evde de gerekli donanım temin edildikten sonra kullanılabilir.

< Resime gitmek için tıklayın >


Özetle ev kullanıcısı için DVD ler, Bluray diskler, usb diskler veri depolaması için biçilmiş kaftanlardır.
Bu şekilde veri depolayın ve önemli dosyalarınızın 1 den farklı kopyalarını hazırlayın dvd yada bluray disklerde farklı kalitelerde uzun ömürlü diskler tercih edin.

İşte bundan bahsediyorum, güzel cevap! Teşekkürler...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 yıl
Yüzbaşı

Fotoğrafları onlarca yıl saklamak istiyorsanız mikrofilm en ideal çözüm. Bugün büyük kütüphaneler ve arşivler, kıymetli belgelerini mikrofilm formatında saklıyor.



I
8 yıl
Yarbay

En dayanıklısı dvd kaliteli bir markanın üst seviye ürünü dvd ye yazdırın 20-25 Yıl Gider minimum


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @emrahturan87
S
8 yıl
Binbaşı

flash,ssd v.s hdd gibi ortama kaydedip silsen bile ve biçimlendir gibi işlem ler yapsanda geri getirme prg. ile kurtarabiliyosun... tasalanmaya gerek yok...

tarafımdan 7-8 operasyon 0 hata ile +



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.