Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
18991
Cevap
763722
Tıklama
69
Öne Çıkarma
Cevap: Turk.net İnternet 59.99 TAAHHÜTSÜZ (112. sayfa)
0
8 yıl
Yüzbaşı

arkadaşlar dün hattım ttnetten turk nete taşınmıştı modem ayarlarında 66 mgbit hız almam gerekiyordu ama ben 5,5 mgbit hız alıyordum dün den beri araştırıyorum sanırım sorun modem kaynaklı benim elimdeki modem huawei hg655d adsl2 kadar destekliyor hattımı vdsl2 olarak tanımlanmış şimdi bir tane vdsl modem bulup deneme yapmam lazım demekki daha < Resime gitmek için tıklayın >
önce adsl2 kullanıyormuşum kafama takılan bendeki modem alabildiğim hızı 24 mgbit vermesi gerekmiyormu yüksek hızda kullanan arkadaşlar hatları neye tanımlı söyleyebilirlermi



S
8 yıl
Yüzbaşı

Sevgili arkadaşlar sıfırdan internet bağlatmaya çalışan biri olarak epey sıkıntı çektiğimi söylemiştim. Tek mesajda durumu baştan anlatacam.

Port yokmuş Turk Telekoma dilekçe ile başvuruldu ana sen kendin takip et denildi, sonra da hiç yanıt gelmedi

25 gün sonra PORT var diyerek Turk nete başvuruldu

Evraklar salı ulaştı perşembe ulaştı mesajı geldi.

Cuma ekipler gelip telefon bağladı o sıra konuştuk adamla dedi ki kardeşim biz telefon bağlıyoruz internet için başvuru yok olsa 2si bir halledilir bu firmalar hep böyle yapıyor hepsi çöp dedi. Türk Telekom dahil. Abi napacaz dedik benle oturdu durumu e ticaret üzerinden işimi yaptığımı internet şart olduğunu söyledim. Dedi ki bu mahallede PORT yok senin için bir haftada gelirsek bayram et buraya yeni PORT da açılmayacak eklenmeyecek. Neyse Mh ile görüştük işte önce telefon sonra internet. İyi baba dedik. Cumartesi telefon aktifti kullanıma açık dsl ışığı yok tabiki. Bu arada Telekom ekibindeki abi biz gelip internet için de işlem yapmalıyız gibi bişeyler saçmaladı neyse kime inanacağız belli değil zaten. Mh ise onların işi bitti diyor bina girişindeki ankastre ye kabloyu bağlar onlar ordan gerisi ev içi ankastre arasındaki bağlantı size ait. Genelde bu bağlantı çoğu binada hazır olur zamanında internet ve telefon kullanmış kişilerde hazır olur. Bizim telefoncu direk telefon direğinde işlem yaptı ankastre ye dokunmadı.

Sonraki günlerde durumu Mh ye bildirdim bakın işim internet üzerinden ve dünya bi telefon faturası ödedim artık onlarda bitiyor. İşte beyfendi aktivasyon işlemleri bizde bundan sonra onlarda iş yok.
Bir sonraki mh gerekli firma derken Türk Telekoma başvuru yapıldığını söylemiş oldu öbürü onlarla işiniz yok demişti.
Dedim ki yandık bağlarken PORT var ve size ayırdık dolmaz diyen firma şimdi PORT beklendiğini söylemeden port beklediğimi açık etmişti.

Bu arada babam hastalandı hastaneye yatırdık 3 gün neyse ki sorun çıkmadı çok büyük o arada bi müdürlüğe gideyim dedim bikaç gün sonra.

Bir hanfendi kendi birimi olmadığı halde beklediğim için ilgilendi önce sistemden iyice aradı taradı ankaraya başvuru yapıldığını söyledi. Santrali aradı mahalle yi sokağı söyledik öğrendik ki port yok kesinlikle yeni port takılmayacak. Sayın arkadaşlarm sadece bizim küçük sokağa 30 yeni apartman yapıldı siteler yapıldı 2 senede bu türk Telekom ayıbıdır neymiş fiber gelecek belli 3 4 büyük mahalle bizimki dahil birde proje varmış bu sebepten bakıra daha fazla bişey bağlanmaz imiş. Sizin işiniz varmış madem iptal etmeyi düşünün bu iş çok uzar dedi. Benim alt daire dükkan bilgisayarcı dedi ve sizle aynı durumda 1 aydır dedi. Neyse moral bozukluğu ile döndük.

Turk net ile görüştüm görüştüm karşımdaki robotlar ne bir üst makam ile ne gerçek teknik ekip ile görüştürdü kendileri de otomatik konuşuyor. Sürekli öncelik varmış onu söyle dur.

Telefon dan 6 gün sonra dün bana değerlendirme anketi attılar daha bağlantı yok dsl ışığı yok kullanıcı adı parola yok bastım sıfırı şikayeti.
Yarım saat sonra modem arayüz şifreleri ve hoşgeldin güle güle kullan tarzı mesajlar geldi. Dedim ki eyvah artık internet de bağlandı fatura yı da keserler ama dsl ışığı yok bayram da araya giriyor.
İlk mh dediki ankastre ev arasında bağlantıyı siz yapacaksınız bende dedim herşey tamam ama bakayım bi kutuyu felan anlattım ama pek anladığını sanmam. Neyse elektrikçi bulup yapacakmışm çünkü sistemde internet aktif görünüyormuş.
2.mh telefonun aktif olduğunu ısrar ettim. Oda arıza kaydı açtı ortalama 48 saate çözüm sağlanır sağlanamaz ise bilgi verilir dedi.

Bu işi yapan ekipmana sahip elektrikçi bulmak imkansız bulduğunuz ise işi var gelmiyor. İnsanlara bunu yüklemek hiç doğru değil siz yapın diye. Oruç oruç gezdim en büyük en iyi iş yapan elektrikçi bile emin bilgi veremedi. Gelmedi de dönmedi de geri.

Allah'tan beni ev telefonu bağlarken arayan adamın cep vardı aradım sağolsun insan evladı çıktı konuştuk düzgünce.
Bana şunu dedi bize başvuru gelmedi senin adına. Onlar neyi bağlıyor santrale bilgi gelmemiş dedi. Benimde 1 hafta mh ye anlatmaya çalıştığım buydu kardeşim nasıl eminsin port yok diyor adamlar siz nasıl internet veriyorsunuz söyle bana port aktarılmış mı? Beyfendi böyle bir bilgiyi aktaramsm bilgim yok.

Yahu kardeşim nedir bu mh den çektiğimiz kendi bilgisayarına format atamaz adamları mı alıyorsunuz oraya?

Neyse dediki tt saha ekibindeki abi sabah ara beni. Biraz önce aradım başvuruyu bulmuş görmüş artık neyse senin işini halledelim dedi saat verdi ara dedi. Artık işim santralin portu vermesi sonrasında eğer ankastre ye bağlantı sağladı iseler modem ayarlarına geldi.

ŞİMDİ gelelim şikayetlere önerilere.
Türk net firması türk Telekom olmak için mi çabalıyor? Berbat yetkisiz müşteri hizmetleri işi çözülecek mi?
Müşteriye her görevli farklı anlamalara gelen bilgi neden veriyor?
Ağzınız dolu gibi muallak neden konuşuyorsunuz?
Çok mu zor müşteriye teknik aşamalar dahi içeren bir bilgi vermek? Biz sizi yemeyiz merak etmeyin hatta ne kadar çok bilgi o kadar az rahatsızlık bizim için.

Müşteriye gidilecek yol dahilinde bilgi verilse herkes bu kadar sinirlenmex. Bunu bilmek için uzmana gerek yok. Ayrıca herkes doğrudan santrale ulaşma şansına sahip değil! Benim gibi yüzlerce binlerce müşteri türk Telekom un ve sizin parça parça yaptığınız ve unutulan işlemlerin sorununu yaşıyor işiniz doğru yapmaz iseniz bi zahmet yapılmayan şeyin bilgisini verin de insanlar işini yapsın kendisi.

Taahhütsüz diye canımıza okumaya gerek yoktu gerçekten. Her şeyi de Türk Telekoma atacaksanız oynamayalım. Hiç değilse aşamaları güzelce net biçimde bildirelim müşteriye

son ek ve not: Santral ile bizzat görüşerek vede abinin sırf işimden dolayı yardımcı olmak istemesi sebebiyle internetim bağlandı sinyali gönderi modem ayarlarını yaptım hızımı 16mbite çektirdim 13 mb hızlara kadar kullanabiliyorum.
Lütfen ama lütfen turk net firması turk telekomun insanları mağdur etmesine ortak olmasın çözüm arasın benim tek ricam işlemlerin kontrolünü yasal yollarla yapsın ki turk telekom ekipleri vb kişiler millete böyle çelme takmasın. Sonuçta türk net de turk telekoma para ödüyor o halde ağırlık koysun

vede en önemli husus müşterilerinze ayrıntılı bilgi vermeye başlayın aşamalar hakkında uzun uzun. İnsanlar sorun turk net de mi turk telekomda mı santral da mı binasında mı kabloda mı modem de mi kafayı yiyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucra -- 2 Temmuz 2016; 12:15:41 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
8 yıl
Teğmen

Benim hattım sabit olmasına rağmen 16 gün port tahsis için 10 günde arıza olmak üzere 26 gün oldu hala bekliyorum açılmasını bırakın bir hareket bile yok



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @k_koray
D
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: emre-29

beyler,

ttnet hipernet kullanıyorum 70 lira oduyorum bu ay bıtıyormus aradılar 60 tl teklıf ettıler aynı paket 23mb hızım var 75 gb kotam

şimdi turknete gecsem bu hızdan daha fazla alırmıyım ne olur adsl vdsl anlamıyorum hıc..

bi arkadasımız yanutlarsa cok makbule gecer


Dostum hiber interner fiber altyapılı hizmetler için geçerli.d fiber olursa adsl,vdsl bunların altpyası olmaz o ankestrede


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: kasvet-efza

Durum şöyle aslında, turknet saha ile alakalı tum sorun ve şikayetlerinizi turktelekoma iletiyor. Turktelekom da gelip hattinizi kutunuzu veya santralinizi inceliyor ve turknete arıza giderildi diye bilgi veriyor. Can alıcı nokta ise turktelekomun size gelmeden kağıt üzerinde gelmiş incelemiş gibi işlem yapmasından kaynaklanıyor. Benim tavsiyem turknete sikayetinizle ilgili saha ekibinden kimsenin sizinle iletisim kurmadigini adresinize dahi gelmediğini aktarmaniz.

Hocam bu tespitler önemli , ekiplere hemen bilgi veriliyor bu durumda


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

@doominsert hocam emek etti epey benim üyelik sürecimde o nedenle iptal etmeme konusunda sabırlı olmaya çalışıyorum ancak malesef o sabrın da sonuna yaklaştım. Evdekilere dalga konusu oldum. Bu tür durumlarda başkasına fikir verip sonuç alan ben kendi işimi bir türlü halledemedim. Burada tüm suçu Turk.Net'e de atmak istemiyorum. Bağlantı için eve gelen ekip Telekom'dan. Onların işini düzgün yapmaması nedeniyle tüm aktivasyon işlemleri bitmesine rağmen ne telefonu ne interneti kullanamadım. Arıza kaydı oluşturdum fakat ne gelen var ne giden. Belki de Türk Telekom kasten Turk.Net abonelerini bezdirip üyelikleri iptal ettirmek için bu şekilde ağırdan alıyor bilemiyorum. Telefon arızayı aradım orada bile Turk.Net aboneleri arıza kaydı oluşturamıyor. İllaki Turk.Net üzerinden gidecek arıza kaydı. Bu da ömür törpüsü bir süreç demek.

Hocam teşekkür ederim her zaman yardımcı olurum ancak şöyle bir ince ayrıntı var tüm operatörler aynı altyapıyı kullanıyor, yani fiziksel müdaheleyi tüm türkiyede aynı ekipler yapıyor burda önemli olan doğru adımların hız şekilde uygulanarak ekiplerin işini kolaylaştırmak, sorununun giderilemediği yerde Turknet zaten gerekeni yapar biliyorsun





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doominsert -- 2 Temmuz 2016; 11:45:35 >

T
8 yıl
Teğmen

Sms ve maillerde hizmet başlatıldı demişler. Telefon numarası modem kullanıcı, şifre falan tüm bilgiler var sanırsam.
Hat dün telekom ekipleri tarafından bağlandı bekçi kulubesinde olan ankastreye.
Bu hat eve kadar çekilmeyecek mi iş bitti mi?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheVictim037 -- 2 Temmuz 2016; 13:06:52 >

G
8 yıl
Yüzbaşı

Türk.Net bana telefon şakası yapıyor sanırım??? 15 HAZİRANDA BAŞVURDUĞUM SIFIRDAN ABONELİK İŞLEMİ İÇİN 1 HAFTADIR BAĞLANMADI DİYE MÜŞTERİ HİZMETLERİNİ ARIYORUM. BİR HAFTADIR HER MH TEMSİLCİSİ İŞLEMİMİ HIZLANDIRDIĞINI SÖYLÜYOR. FORUMDAKI YETKİLİDE AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR. SONUÇ NE Mİ??? AZ ÖNCE TÜRK.NET'TEN ARIYORLAR VE BAYAN DİYORKİ. BAĞLANTINIZ 19 TEMMUZDA YAPILACAK??? BEN 15 HAZİRANDA BAŞVURU YAPTIM 19 TEMMUZ NEDİR YA? NASIL YANİ???. AÇIK KONUŞUYORUM TÜRK.NET'E BAŞVURMAYIN!!!


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 yıl
Yüzbaşı

İnternetim uzun uğraşlar sonucu bağlandı. Sonucu bir önceki uzun mesajıma ekledim. buradan sıfırdan bağlatacak arkadaşlara öneride bulunmak istiyorum. Evinizde önceden internet vardı ve sorunsuz kullanıyorken kapattı iseniz sorun yok. ama hiç bağlatmamış kişiler bina girişindeki kutudan daireye olan bağlantıyı kontrol etsin.

ilk olarak telefon bağlanacak sonrasında şahsım adına 1 hafta 5 iş gününde adsl kullanıcı adı şifre geldi sizede yakın birşeyler olur. Telefon çevir sesi varsa kullanıyorsanız ve adsl modem arayüzü için kullanıcı adı şifre geldiyse ama dsl ışığı yanmıyorsa;
yüzde 99 bölgenzdeki türk telekom santral görevlileri ya aktif etmemiştir iş yapmayı sevmedikleri için yada turk net tarafında telekom genel müdürlüğüne oradan bölgenizdeki müdürlüğe henüz internet talebi ulaşmamıştır.
2. seçenek ise port yoktur ama sanırım port yoksa adsl kullanıcı adı ve şifre mesajı gelmeyecektir.

evinizden hattınızdan ve telefonunuzdan emin iseniz dsl ışığı yoksa mutlaka ne yapın edin santral görevlilerine ulaşın kontrol edin telefon numarasından. saygılarımla



B
8 yıl
Yarbay

Biraz önce kullanıcı adı ve şifre geldi aktivasyon gerçekleşti

Ama şimdi herkesin yaşadığı ilk sorun benim de başıma geldi. Hız testinde sonuç 5mbit i geçmiyor. Modem arayüzünden tanımlı olan hız ise 76mbit. Arıza kaydı oluşturduk. Ama youtube'da türk telekom kullanırken 24mbit ile izleyemediğim 720p ve 1080p çözürlükteki videolar şimdi donmadan takılmadan izleniyor. Umarım youtube hep böyle kalır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 yıl
Yüzbaşı

kardeşim ilk bağlantıda sorun olmasın diye öyle yaptıklarını söylediler ve ilk telefonumda hıızm 16mbite çekildi. gerçi her ne kadar bağlatım 13mbiti geçmese de. oda düzelir yakında diye ses etmiyorum çok meşgul ettik diğer müşterilerin önü açılsın. şimdilik pusuya yattım bekliyorum arıza verecek mi hız düşecek mi diye :D


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @batu25
B
8 yıl
Yarbay

Hayırlı olsun internetiniz :) Benim görüştüğüm temsilci biraz bilgisizdi sanırım modemi kapatıp açtırdı ve arıza kaydı oluşturdu düzelmeyince. Şuan hız 5mbit ama bayram girmeden açıldığı için memnunum
Bu arada benim hizmet alma sürecim de çok uzun sürmedi her ne kadar müşteri temsilcilerinin verdikleri yanlış bilgilerden dolayı özellikle de dün port yok bekleyeceksiniz demesi üzerine küplere bindiysem de evraklarım pazartesi ulaştı, salı siteme girildi ve cumartesi günü yani bugün de hizmetim aktif oldu Umarım diğer arkadaşların da hizmetleri bir an önce açılır.




Bu mesajda bahsedilenler: @Sucra
C
8 yıl
Binbaşı

Göknet
Bu mesaja eklenen görseller:

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
8 yıl
Yarbay

Kredi kartı yok diye vermiyorlar Allah cezalarını vermesin...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: doominsert

quote:

Orijinalden alıntı: emre-29

beyler,

ttnet hipernet kullanıyorum 70 lira oduyorum bu ay bıtıyormus aradılar 60 tl teklıf ettıler aynı paket 23mb hızım var 75 gb kotam

şimdi turknete gecsem bu hızdan daha fazla alırmıyım ne olur adsl vdsl anlamıyorum hıc..

bi arkadasımız yanutlarsa cok makbule gecer


Dostum hiber interner fiber altyapılı hizmetler için geçerli.d fiber olursa adsl,vdsl bunların altpyası olmaz o ankestrede

yanş bana turknet vdsl vermezmı aynı hızı alamazmıyım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
8 yıl
Yüzbaşı

Dostum. Burda öncelik hattının desteklediği hızdır. Modem hattın hızını arttırmaz.
Mesela 1600 Mhz yayın yapan bir modem hattan aldığı sinyali daha stabil ve kesintisiz yayınlarken, aynı hattan gelen sinyalin 300 Mhz modemde kayıpları ve kesintileri daha çok olacaktır.
Yani şöyle düşün şebekeden gelen yüksek basınçta suya küçük bir musluk takarsan kullanacağın su miktarı ancak o musluktan geçen su kadardır ama
aynı şebekeden gelen suya daha büyük bir musluk takarsan otomatikman kullanacağın su miktarı da artacaktır.
Ancak kullanacağın musluk, şebeke suyu basıncından daha büyükse bu durum gelen basıncı etkilemeyecektir.
Burada şebeke suyunu hattın hızı olarak, musluğu da modem olarak düşün.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @the_maske
S
8 yıl
Yarbay

Ağustos gelmeden zaten hiç bir firma ile sözleşme yapmayın AKK artsa bile sözleşmede ne yazarsa o uygulanacak 2 yıl önce yaptığım sözleşmeden biliyorum halen 50 AKK var bende 65 olması gerekirken.



B
8 yıl
Binbaşı

Müşteri hizmetleri ve teknik destek, aciliyet bildirmekten başka bir işe yarıyor mu?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 yıl
Teğmen

Hep aynı şeyleri tekrarlıyorlar laf çok icraat yok



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Blackkan
İ
8 yıl
Yüzbaşı

Önce ödeme yapıp sonra kullanıyorsunuz hocam hizmeti.

Örneğin 1 Temmuzda 60 tl ödeme yapıyorsunuz. Temmuz ayı için. 15 Temmuzda iptal edilirse. 30 ₺ alacağınız oluyor. E-Devletten takip edebilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @k_koray